امید کاظمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا با بیان اینکه سهم سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور از محل مالیات ماده ۴۲ ارزش افزوده پرداخت نشده است، اظهارداشت: در هفته جاری جلسه ای در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در خصوص بررسی نحوه اجرای مواد ۳۸، ۳۹ و ۴۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده با حضور دستگاه های ذیربط برگزار شد.
وی ادامه داد: با توجه به پیگیری های کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در خصوص پرداخت نشدن سهم سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، مقرر شد موضوع مجددا از طریق همین کمیسیون برای پیگیری در دستور کار قرار بگیرد.
مشاور امور مجلس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور اضافه کرد: سهم سازمان شهرداری ها و دهیاری کشور از محل ارزش گمرکی کالاهای وارداتی از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تاکنون پرداخت نشده و باتوجه به مشکلات و کاهش درآمد شهرداری ها نیازمند تسریع در پرداخت سهم سازمان هستیم.
کاظمی تصریح کرد: برنامه دولت حمایت و توانمندسازی شهرداری ها از طریق کمک به اعتبارات شهرداری و تامین مورد نیاز ماشین آلات است که با تدابیر و اقدامات صورت گرفته و با توجه به جلسات کارشناسی و پیگیری های انجام شده در مجلس شورای اسلامی، امید است مشکلات منابع پایدار درآمدی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور مرتفع شود.
به گزارش ایرنا، هیات وزیران در جلسه مورخ ۲۶ دی ۱۴۰۰ و در اجرای حکم مندرج در ماده (۴۲) قانون مالیات بر ارزش افزوده مبنی بر سهم شهرداری ها و دهیاری ها و روستاهای فاقد دهیاری و عشایر از عوارض گمرکی کالاهای وارداتی برای کمک و ایجاد درآمد پایدار برای آنها، آیین نامه اجرایی مربوط را به تصویب رساند.
هدفمند کردن منابع پرداختی دولت به شهرداری ها و دهیاری ها و بهبود زیرساخت های حمل و نقل، شبکه آبرسانی و بهداشت عمومی در مناطق کمتر توسعه یافته با اهرمی کردن منابع این آیین نامه، از طریق شناسایی ظرفیت ها و فرصت های موجود در آن مناطق، از جمله اهداف آیین نامه فوق است.
بر این اساس، گمرک جمهوری اسلامی ایران موظف است معادل ۱۲ در هزار ارزش گمرکی کالاهای وارداتی که حقوق ورودی آن هر ماه وصول می شود را حداکثر تا پانزدهم ماه بعد به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور (سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور ) واریز کند.
وزارت کشور (سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور) نیز موظف است منابع وصولی را براساس نسبت های ۱۳ درصد کلان شهرها (شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت)، ۵۲ درصد سایر شهرداری ها و ۳۵ درصد روستاها و مناطق عشایر، به حساب آنان واریز کند. این وزارتخانه همچنین موظف است وصولی هر ماه را تا پانزدهم ماه بعد به حساب شهرداری ها، دهیاری ها، فرمانداری ها (روستاهای فاقد دهیاری) و سهم مناطق عشایری به حساب ادارات کل عشایری استان واریز کند.
سهم شهرداری ها و دهیاری های هراستان براساس شاخص جمعیت، تعداد شهرداری و دهیاری، معکوس میزان عوارض ارزش افزوده هر استان، معکوس شاخص توسعه انسانی هر سال توسط سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور محاسبه و به استان اعلام می گردد.
اعتبار مذکور برای شهرداری ها و دهیاری ها و روستاهای فاقد دهیاری و مناطق عشایری در قالب پرداخت کمک و ایجاد درآمد پایدار از طریق اهرمی کردن منابع این آیین نامه هزینه می شود.