به گزارش ایرنا، در طرح بازگشت به زندگی سالم از اقامت صرف معتادان پرهیز شده و در آن آموزش و مراقبت های بعد از خروج و اشتغال مددجویان مدنظر است، در این طرح مددجو از نظر مهارتی و شخصیتی توانمند می شود و همزمان تحت درمان قرار می گیرد.
در قالب این طرح مددجو با جلسات آموزشی، کسب مهارت و برنامه های ورزشی و تفریحی روند بهبود را طی می کند و همزمان در یک کارگاه تولیدی مشغول به کار می شود و کسب درآمد می کند.
معاون دادستان مرکز خراسان رضوی روز چهارشنبه در این مراسم اظهار کرد: درمان معتادان به تنهایی کارساز نیست و برای جلوگیری از بازگشت بهبودیافتگان به چرخه اعتیاد باید مهارت آموزی و اشتغال زایی مورد توجه باشد.
اسماعیل رحمانی افزود: اعتیاد تهدید جدی برای جوامع بشری است و سرمایه های انسانی را در معرض خطر نابودی قرار می دهد.
وی اضافه کرد: در مراکز ماده ۱۶ ترک اعتیاد تمام خدمات رایگان به معتادان ارائه می شود، اما فعالیت این مراکز خیلی ثمربخش نیست و مددجویان دوباره به چرخه اعتیاد برمی گردند.
معاون دادستان مرکز خراسان رضوی ادامه داد: از این رو طرح توانمندسازی معتادان و بهبودیافتگان در دستور کار دادسرا قرار گرفته و تلاش می شود با استفاده از ظرفیت های مختلف و راه اندازی کارگاه ها و مراکز حرفه آموزی و اشتغال، به بهبودیافتگان انگیزه بازگشت به زندگی سالم داده شود.
وی بیان کرد: همچنین از لحاظ درمانی، فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و غیره نیز به مددجویان خدمات لازم ارائه می شود تا برای بازگشت به زندگی سالم آمادگی لازم را کسب کنند.
رحمانی گفت: در این طرح برنامه مستمر برای مددجویان خواهیم داشت و بر فعالیت مراکز ترک اعتیاد نیز نظارت خواهد شد که بدین طریق فرآیند درمان با متادون تا حد امکان کاهش خواهد یافت.
به گفته وی، در این طرح برنامه ریزی شده تا چرخه بازگشت مددجویان به اعتیاد لغو شود، بازگشت حتی یک معتاد به زندگی سالم مغتنم است.
وی ادامه داد: در این طرح از کارآفرینان علاقه مند دعوت شده تا کارگاهی در مجاورت مراکز ترک اعتیاد راه ندازی شود و تعدادی از مددجویان در این مراکز مشغول به کار شوند.
معاون دادستان مرکز خراسان رضوی افزود: در طول اجرای طرح، آسیب شناسی صورت گرفته و معایب رفع خواهد شد، همچنین نظارت بر مراکز ترک اعتیاد نیز به صورت جدی انجام می شود و فرایند تشریفاتی نخواهد بود.
وجود هفت هزار معتاد در مشهد
معاون دادستان مرکز خراسان رضوی اظهار کرد: امروز پنج هزار تا هفت هزار معتاد در شهرستان مشهد وجود دارد که البته این تعداد معتاد را نباید فقط به دید تهدید نگاه کرد.
رحمانی افزود: حق نداریم فرد معتاد را از دایره انسانیت خارج کنیم، معتاد انسان بیماری است که برای برگشت به زندگی باید به وی کمک کرد و کرامت وی حفظ شود.
وی تاکید کرد: برداشتن قدم در راه بهبود معتادان بسیار ارزشمند است و مسوولان مرتبط باید به بهترین نحو به وظایف خود عمل کنند.
معاون دادستان مشهد افزود: دستگاه قضا و دادسرا نیز در راستای حمایت از حقوق عامه و برخورد با ترک فعل مدیران در مسیر بهبود معتادان حمایت لازم را دارد و امیدواریم تا پایان سال شاهد مشهد بدون معتاد باشیم.
وی ادامه داد: با سوداگران مرگ و فروشندگان مواد مخدر نیز به صورت قاطع برخورد می شود و هر مکانی که مرکز فروش مواد مخدر باشد یا به نفع دولت ضبط و یا تخریب می شود، هیچ منطقه آلوده ای نباید در شهر مشهد داشته باشیم.