رحمان ایرانپور روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه مبارزه علیه سن غلات از ابتدای سال بدون وقفه ادامه دارد،افزود: حدود۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی از ابتدای سال تاکنون مورد رصد و پایش قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه سن غلات از مهمترین آفات گندم و جو است،ادامه داد: این آفت با تغذیه از گندم و جو در مراحل مختلف رویشی موجب کاهش عملکرد به عبارتی خسارت کمی و از بین بردن خاصیت نانوایی و خسارت کیفی میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان یادآور شد: سنهای مادر پس از ترک محلهای زمستان گذرانی به طرف مزارع سبز غلات پرواز کرده و از شیره ساقه و برگ های جوان و سبز گندم تغذیه میکنند از این رو، خسارت در این مرحله کم و به جمعیت و تراکم حشره بستگی دارد اما چنانچه تعداد حشره در حد نرم مبارزه باشد مبارزه شیمیایی ضرورت پیدا میکنند.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون ۲۸ هزار و ۳۱۵ هکتار مبارزه با سن مادر در شهرستان همدان انجام شده است اضافه کرد: مبارزه علیه علفهای هرز نیز در سطح ۱۴ هزار و ۴۰۰ هکتار در مزارع غلات صورت گرفته است.
ایرانپور در ادامه خاطرنشان کرد: براساس پیشبینیها در سال زراعی ۱۴۰۲- ۱۴۰۳ حدود ۴۳ هزار هکتار از اراضی زیر پوشش مبارزه با سن غلات قرار میگیرد.
ایرانپور با بیان اینکه علفهای هرز رقیب گیاهان زراعی در جذب آب و عناصر غذایی به شمار میروند اظهار کرد: تاثیر علفهای هرز در کاهش عملکرد محصولات زراعی قابل توجه است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان اقدام به موقع بهرهبرداران در این حوزه را موثر دانست و بیان کرد: اقدام مناسب، این مانع بزرگ تولید را کنترل میکند از همین رو آگاهی کشاورزان در شناسایی عوامل موثر در کاهش عملکرد محصول و مبارزه جهت کنترل عوامل خسارتزا، در حفظ کیفی و کمی محصول تاثیر بسزایی دارد.