تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۴

نوشهر- ایرنا- هچیرود در محور چالوس - رامسر بیش از یک دهه است که به شهر تبدیل شده، اما شهروندان این شهر ساحلی گردشگرپذیر و گذرگاهی همچنان چشم‌انتظار تصویب طرح هادی هستند تا گره پیش روی توسعه شهرشان که به گفته رئیس شورای اسلامی گام‌هایی برای حل آن نیز برداشته شده باز شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، منطقه هچیرود با بیش از ۱۰ هزار نفر جمعیت ثابت و چهار برابر جمعیت متغیر از سال ۱۳۹۰ با تلفیقی از ۱۳ روستا به شهر تبدیل شد در حالی که با گذر این همه سال اگرچه سکان مدیریت این شهر به شهردار همراه با مشارکت اعضای شوراها سپرده شد و تاحدودی خدماتی برای ضابطه مند کردن ساخت و سازها، مبلمان شهری و بهبود فضای کسب و کار از سوی این مسوولان انجام گرفته اما در نقاطی از سکونتگاه ها هنوز شکل ظاهری روستا دارد به عبارتی شهروندان نمی دانند شهری هستند یا روستایی؟

طرح هادی شهری عبارت از طرحی است که در آن جهت گسترش آتی شهر و نحوه استفاده از زمین‌های شهری برای عملکردهای مختلف به منظور حل مشکلات حاد و فوری شهر و ارایه راه‌حل‌های کوتاه مدت و مناسب برای شهرهایی که دارای طرح جامع نمی‌باشند، تهیه می‌شود و براساس قوانین این طرح بر اساس قوانین برای شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت اجرایی می شود.

این نقطه شهری غرب مازندران به علت برخورداری از موقعیت های ممتازی نظیر دریا، جنگل، مجموعه گردشگری، رفاهی و تفریحی نمک آبرود، هتل پارسیان خزر، تفرجگاه تفریحی و گردشگری نمک آبرود و مزیت های دیگر از دیرباز تاکنون خاستگاه میلیون ها مسافر و گردشگر بوده و برابر آمار در نوروز امسال این خطه که به شهر فرصت ها شهرت دارد پذیرای نزدیک به سه میلیون مسافر و گردشگر بوده است.

در این پیوند رییس شورای شهر هچیرود گفت : جمعیت ثابت شهر هچیرود طبق طرح ملی سرشماری نفوس مسکن در سال ۱۳۹۵ بیش از ۱۱ هزار نفر است در حالی که آماری که از امور توزیع برق و آب دریافت شده حدود ۱۷ هزار مشترک این نهاد های خدمات رسان هستند و سرانگشتی هم هر خانواری محاسبه شود دست کم ۵۰ هزار نفر این شهر جمعیت دارد که متاسفانه هنوز طرح هادی ندارد.

احمد بیگلریان روز دوشنبه در نشستی به بهانه پاسداشت روز شوراها در گفت و گو با خبرنگاران در چالوس افزود : متاسفانه طرح های هادی هر کدام از نقاط روستایی که اکنون جزو محله های شهری شده اند به حدود ۲۰ سال رسیده و طرح هادی شهر هچیرود در سال ۱۳۹۶ تصویب شده منتهی در مسیر پرپیچ و خم اداری و نکته مهم تر جابه جایی زودهنگام مدیران استانی مشکل زا شده و روند تصویب این طرح را به تعویق انداخته است.

وی با اظهار آنکه سطح کنونی محدوده این شهر حدود ۶۱۷ هکتار است، خاطرنشان کرد : روند تصویب این طرح با مراجعه های حضور پیوسته و نامه نگاری ها هم اینک مورد موافقت کارشناسان اداره کل فنی استانداری و دیگر واحدهای اداری این مجموعه قرار گرفته و درحال رسیدگی است و اطلاعات امیدوار کننده ای که شنیده شده این طرح به زودی تصویب و ابلاغ خواهد شد و سطح محدوده شهر هچیرود به ۸۴۰ هکتار افزوده می شود.

این عضو شورا با اشاره به فرآیند اجرای طرح ملی آزاد راه تهران - شمال گفت:‌ اجرای کامل این طرح اگرچه مزیت های فراوانی دارد ولی برای شهرهایی مثل هچیرود که هنوز زیرساخت های آن به علت وجود موانع و مشکلات آماده نیست، چنین اتفاقی یک تهدید است.

بیگلریان افزود :‌اکنون درشرائطی که آزاد راه مورد بهره برداری قرار نگرفته، شهروندان این شهر در ترافیک بغرنج ساعت ها باید معطل شوند حال چه بسا آن زمانی که این طرح ملی به طور کامل اجرایی شود.

رئیس شورای اسلامی شهر هچیرود نیز گفت : بررسی ها نشان داده که درهر منطقه ای از این شهر، حدود ۲۰۰ واحد مسکونی خارج از بافت ساخته شده است و چنین وضعیتی یک آسیب و تهدید برای شهر است.

بیگلریان بودجه مصوب شهرداری هچیرود را حدود ۵۹۴ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت : در حالی که این بودجه نسبت به سال گذشته حدود ۹۰ درصد افزایش داشته و این نشان از همدلی و همگرایی میان اعضای شورای شهر در این خطه گردشگرپذیر غرب مازندران است.

وی، ساخت ساختمان شهرداری، خرید زمین برای استقرار ایستگاه آتش نشانی، تملک هشت دهنه واحد تجاری هسته مرکزی شهر به منظور باز شدن گره کور ترافیکی، لایروبی رودخانه، ساماندهی آب های سطحی، ساخت راه سلامت مدوبن به طول ۲.۵ کیلومتر، ایجاد راه های دسترسی در نقاطی از این شهرها به منظور تردد آسان مسافران و شهروندان شهر، ایجاد بوستان ها، گسترش فضاهای سبز، نصب المان، تامین روشنایی معابر، رنگ آمیزی و زیبا سازی، واگذاری زمین بابت اجرای طرح نهضت ملی مسکن و ... از جمله فعالیت های شهرداری در دوره ششم شورای شهر هچیرود برشمرد.

چالوس جزو شهرهای کهن خطه غربی مازندران بوده که به علت همسایگی با ساحل خزر، برخورداری از طراوت و سرسبزی ها از آن به عنوان عقیق همشه رخ بهشت یاد می شود و از شمال به دریای خزر، جنوب استان های البرز و تهران، غرب گیلان و شرق هم استان های گلستان و خراسان رضوی محدود است.

این شهرستان مرکز ثقل سه استان مهم کشور و شامل شهرهای چالوس، مرزن آباد، هچیرود، بخش های مرکزی و مرزن آباد است و به علت پویایی در حوزه های گردشگری، کشاورزی، مسکن و صنعت از دیرباز تاکنون پیشرفت های قابل توجهی داشته به عبارتی این خطه غربی استان یکی از منابع بسیار مهم جهانگردی است که این منطقه را به یکی از مراکز و افق سرمایه گذاری تبدیل کرده است.

دسترسی آسان به پارک ها، آب های گرم معدنی، تله کابین، تالاب ها و بازارهای سنتی، هتل بزرگ پارسیان خزر، اقامتگاه های بوم گردی، محدود نبودن به شبکه های ارتباطی، عبور رودخانه زیبا در حاشیه رودخانه کندوان و سایر مزیت ها می توان گفت کمتر می توان این همه نقاط رنگارنگ، شگفتی ها و جاذبه ها را با یک تیر این همه جاذبه را نشانه گرفت.

این شهرستان با برخورداری از سه نقطه شهری و حدود ۱۶۰ نقطه روستایی در غرب مازندران قرار دارد.