به گزارش ایرنا، شرکت توزیع نیروی برق کردستان جدا از موفقیت در زمینه مدیریت انرژی و عدم اعمال خاموشی در سال های اخیر، طرحهای مهمی مانند تبدیل شبکه فرسوده و سیم مسی را به کابل خودنگهدار در دستور کار قرار داد.
این شرکت در کنار پیشرفت ۸۰ درصدی طرح تکخوانی کردن کنتور برق روستاها، در زمینه اجرای طرح بهارستان نیز پیشرفتهای بسیار خوبی داشته است.
برای اطلاع از عملکرد شرکت توزیع نیروی برق کردستان در سال گذشته و اقدامات انجام شده، با "هیوا لهونیان" مدیرعامل این شرکت گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه می آید.
ایرنا: ابتدا راجع به طرح تبدیل شبکه برق استان به کابل خودنگهدار توضیح دهید.
لهونیان: در سال ۱۴۰۲ بیشتر تمرکز شرکت توزیع برق استان روی توسعه شبکه برق روستاها و شهرها بود که در همین راستا شبکه سیم مسی استان معادل ۶ هزار کیلومتر به کابل خودنگهدار تبدیل شد. این اتفاق در نوع خود در کل کشور بی نظیر بوده و موجب کسب مقام اول کشوری کردستان در دولت سیزدهم شد.
هدف از تبدیل شبکه فرسوده و فشار ضعیف برق به کابل خودنگهدار، ضریب امنیتی بالا، کاهش تلفات، تامین برق پایدار، نوسازی شبکه، بهبود مبلمان شهری و روستایی، طول عمر طولانی شبکه (۳۰ تا ۴۰ سال) کاهش سرقت و جمع آوری انشعابات غیرمجاز است.
ایرنا: یکی دیگر از طرحهای مهم، طرح بهارستان است این طرح چند درصد پیشرفت دارد؟
لهونیان: طرح بهارستان (اصلاح و بهسازی شبکه برق) در ۱۰۶ روستای استان با ۵۰۴ میلیارد و ۶۷۱ میلیون ریال هزینه انجام شده و ۸۵ درصد پیشرفت دارد.
از سال ۱۴۰۰ اجرای طرح بهارستان در ۸۶۴ روستای استان تعریف شد که ۷۹۹ روستای آن انجام شده و در ۶۵ روستا باقی مانده نیمه اول سال جاری، به اتمام خواهد رسید.
جابجایی و مقاوم سازی پایههای برق در معابر روستایی، تامین ولتاژ مطمئن مشترکین روستایی، اصلاح روشنایی معابر عمومی روستاها، اصلاح فرسودگی شبکه برق روستاهای مشمول طرح و توسعه شبکه و تامین برق متقاضیان جدید انشعاب از مهمترین اهداف اجرای طرح بهارستان است.
ایرنا: تکخوانی کردن کنتور برق روستاها از خواسته های اصلی روستاییان است، در این زمینه چه اقداماتی انجام دادید؟
لهونیان: از هزار و ۶۱۵ روستای دارای سکنه استان، تاکنون کنتور برق هزار و ۳۷۹ روستا (معادل ۸۵ درصد) تکخوانی و از حالت باز فروش خارج شده است.
سال گذشته براساس اولویت و جمعیت، کنتور ۵۲۳ روستای کردستان تکخوانی شد اکنون هر مشترک روستایی به مثابه مشترکان شهری، دارای لوازم اندازه گیری مجزا بوده و می تواند از خدمات غیرحضوری بهره مند شود.
در سال جاری با برنامه ریزی های منسجم و دقیق، کنتور برق ۲۳۶ روستای باقیمانده که شامل ۱۴ هزار و ۷۸ خانوار روستایی است از حالت بازفروش خارج و با احتساب آن تمام روستاهای استان، طرح تکخوانی اجرا و عملیاتی می شود.
کمتر از ۱۵ درصد روستاهای سطح استان مشمول این طرح باقیمانده است و تا پایان سال جاری طرح تکخوانی کردن برق روستاهای باقی مانده نیز انجام خواهد شد.
در سیستم باز فروش، کنتوری مادر برای روستا نصب و مامور شرکت توزیع از طریق همان کنتور میزان برق مصرفی مشترکان و هزینه پرداختی را اعلام میکند اما در سیستم تکخوانی، هر مشترک یک کنتور جداگانه دارد و به صورت جداگانه نسبت به قرائت کنتور و چاپ قبض آن اقدام میشود.
ایرنا: هرسال به مشترکانی که در زمینه مدیریت مصرف برق به شرکت برق کمک می کنند، پاداش نقدی پرداخت می شود؛ پارسال این رقم چقدر بود؟
لهونیان: این شرکت هرساله متناسب با میزان همکاری مشترکان بخش های مختلف در ایام اوج مصرف برق، پاداشهای ویژهای از طریق صورتحساب های برق مصرفی اعمال می کند که در این راستا شرکت توزیع نیروی برق استان سال گذشته بیش از ۲۵۳ میلیارد ریال پاداش همکاری در بخش های خانگی، کشاورزی و صنایع در طرحهای مدیریت مصرف اهدا کرد.
سال گذشته در بحث مدیریت بار نیز طبق نظرسنجی های صورت گرفته توسط جهاد دانشگاهی کردستان، منجر به رضایتمندی حدود ۹۸ درصدی مشترکان استان شده است.
شرکت برق کردستان در حال حاضر به ۷۵۰ هزار مشترک در بخش شهری و روستایی خدمات می دهد.