اصفهان- ایرنا- مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اصفهان از انعقاد قرارداد و اجرای پروژه‌های روکش آسفالت و لکه‌گیری راه‌های استان با اعتبار بیش از ۲۵ هزار میلیارد ریال در سالجاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرزاد دادخواه روز دوشنبه به مناسبت «روز ملی ایمنی حمل و نقل» در جمع خبرنگاران با بیان فعالیت کارگاه‌های لکه‌گیری و روکش آسفالت در نقاط مختلف استان افزود: در این زمینه هم‌اکنون فعالیت نیروها در محورهای دلیجان به اصفهان، زرین شهر به شهرکرد، اصفهان به طبس و فولاد شهر به نجف آباد از اوایل اردیبهشت جریان دارد.

وی با بیان اینکه این کارگاه‌ها بدلیل ایام نوروز و بارش‌های بهاری چند روز تعطیل شد، ابراز امیدواری کرد که تا پیش از پاییز امسال بتوانیم بخش عمده ای از ترمیم راه‌های استان را انجام دهیم.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اصفهان خاطرنشان کرد: هر سال اقدامات بسیاری برای ترمیم و نگهداری راه‌ها انجام می‌شود اما وضعیت رویه آسفالت راه‌های استان تا ۲ سال پیش به مرز بحرانی رسیده بود.

وی اضافه کرد: شدت خرابی راه‌های شریانی و اصلی استان تا سال ۱۴۰۰ به بیش از هزار و ۲۰۰ کیلومتر رسیده بود که روکش آسفالت ۳۰۰ کیلومتر از آنها در سال ۱۴۰۱ و حدود ۶۰۰ کیلومتر در سال گذشته انجام شد.

دادخواه با اشاره به اینکه در زمان حاضر ترمیم هر کیلومتر رویه راه ۳۵ میلیارد ریال هزینه دارد، خاطرنشان کرد: در مجموع یک هزار و ۱۱۰ کیلومتر روکش آسفالت راه اصلی، فرعی و روستایی استان در ۲ سال گذشته صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه اضافه تُناژ کامیون‌ها یکی از عوامل موثر در خرابی راه‌های اصفهان است، یادآور شد: حدود یک هزار معدن در اصفهان وجود دارد و بدلیل وجود صنایع بزرگی همچون فولاد مبارکه، ذوب‌آهن، کارخانه‌های سیمان و شهرک‌های صنعتی، مبدا بیشتر حاملان بار کشور، استان ماست.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اصفهان اظهار داشت: اضافه تُناژ معادن خسارت‌ سنگینی به جاده‌های استان وارد کرده است که ناشی از تخلف معادن در بُرش ابعاد سنگ‌ها و ناوگان حامل بار است.

وی بیان کرد: سال گذشته اقدامات خوبی برای جلوگیری از اضافه تُناژ معادن و قانونمند شدن حمل بار انجام و مصوبه نصب باسکول در خروجی معادن و الزام حمل بار دارای بارنامه اخذ شد.

دادخواه با بیان اینکه ایمنی حمل و نقل مقوله پیچیده و حساسی است، ابراز امیدواری کرد که با همکاری همه دست اندرکاران بتوانیم گام موثری در راستای ایمنی حمل و نقل برداریم.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته بیشترین خط‌کشی راه‌های استان نسبت به ۱۰ سال گذشته صورت گرفت، هشدار داد: برغم همه اقدامات انجام شده در راستای ایمنی حمل و نقل، آمار تلفات ناشی از حوادث رانندگی در استان و دیگر نقاط کشور رو به افزایش است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اصفهان با اشاره به فعالیت ۱۵۵ سامانه تردد شمار در راه های استان گفت: روزانه بطور میانگین یک میلیون و ۲۵۰ هزار تردد در خطوط اصلی و فرعی دارای تردد شمار استان به ثبت می‌رسد.

هفتم اردیبهشت در تقویم جمهوری اسلامی ایران، به نام «روز ملی ایمنی حمل و نقل» نامگذاری شده است.

به گزارش ایرنا، استان اصفهان در زمینه حمل کالا سهم ۱۰ درصدی از کل کشور را به خود اختصاص داده است و رُتبه نخست کشور را در مجموع تناژ حمل شده در اختیار دارد.

این استان دارای ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه است که بدلیل موقعیت خاص آن در مرکز و بعنوان چهار راه ترانزیت بار و مسافر کشور، رُتبه نخست حمل بار و رُتبه سوم حمل مسافر را داراست.