ذوالفقار رشیدیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرستان ماهنشان به دلیل عبور رودخانه قزل اوزن و وجود چشمههای روان، قطب اصلی تولید ماهی قزلآلا در استان است.
رییس شبکه دامپزشکی ماهنشان در خصوص روش تشخیص ماهی قزلآلای سالم، گفت: چشمهای ماهی تازه سالم، براق، محدب و کاملا برآمده بوده و مردمک آن، روشن و قرنیه شفاف است.
این مسوول گفت: گوشت ماهی تازه سالم دارای حالت ارتجاعی بوده که با فشار انگشت بر روی عضلات پشتی اطراف ستون فقرات ماهی قابل تشخیص است و اثر فرورفتگی ناشی از فشار انگشت نیز بر روی عضلات ماهی باقی نمیماند.
رشیدیان، مهمترین ﻋﻼﻣﺖ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﻣﺎهی ﺳﺎﻟﻢ از ﻓﺎﺳﺪ را ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻗﻮام و ﺣﺎﻟﺖ ﻇﺎﻫﺮی آن عنوان کرد و گفت: این موضوع در ماهیان ﺳﺎﻟﻢ ﺳﻔﺖ و ﺳﺨﺖ ﺑﻮده و در ﻣﺎﻫﻴﺎن ﻓﺎﺳﺪ ﻧﺮم و ﺷﻞ اﺳﺖ.
رییس شبکه دامپزشکی ماهنشان خاطر نشان کرد: قزل آلا حتی در زمانی که تازه از آب گرفته شده، دارای ترشحات غلیظ و لزج است.
وی اظهار داشت: غالبا بوی فساد ماهی شبیه به بوی آمونیاک است ولی هرگونه بوی نامطبوع دیگر مثل اسیدی و تندی میتواند نشان از فساد باشد.
رشیدیان خاطر نشان کرد: گروه های نظارتی دامپزشکی در طول سال با شماره تلفن ۱۵۱۲ آماده رسیدگی به شکایات و گزارشهای مردمی هستند.