سمنان - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان بر حمایت از کارگران با برنامه‌ریزی‌های کارشناسی، عملیاتی و هدفمند تاکید کرد و سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با اشاره به ضرورت تامین امنیت محیط کارگری، از سهم ۴۰ درصدی دانش‌آموختگان دانشگاهی در برنامه‌ اشتغالزایی سال ۱۴۰۳ خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی روز سه‌شنبه در دیدار مدیران، منتخبان و نخبگان جامعه کار و تولید با گرامیداشت روز کارگر و روز معلم در دفتر امام جمعه سمنان افزود: کارگران رکن اساسی در تحقق جهش تولید هستند و رفع مشکل این قشر باید با اهتمام ویژه پیگیری شود.

وی ادامه داد: پرداخت تسهیلات و ارایه بسته‌های حمایتی به کارگران با حفظ عزت و کرامت انسانی آنان مورد توجه مسوولان و کارفرمایان باشد.

نماینده ولی فقیه در سمنان گفت: کارگران در حفظ و نگهداری نظام جمهوری اسلامی ایران نقش سازنده‌ای دارند و باید حفظ عزت آنان بیش از پیش مورد توجه مسوولان باشد.

برنامه‌ریزی ۵۰ عنوان برنامه برای هفته کار و کارگر در سمنان

سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سمنان گفت: بیش از ۵۰ عنوان برنامه از جمله گردهمایی ایمنی، افتتاح طرح، دیدار با خانواده شهدای کارگران، عیادت از کارگران حادثه‌دیده برای گرامیداشت هفته کار و کارگر در این استان برنامه‌ریزی شده است.

علی نورانی در این دیدار با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب در زمینه تامین امنیت شغلی، ایمنی و اهمیت حال خوب کارگران، بیان کرد: تحقق این راهبردها در اولویت کاری اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سمنان است.

سهم ۶۱ میلیون دلاری تعاونی‌های سمنان در ارزآوری کشور

سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سمنان با بیان اینکه ۷۶ طرح تعاونی با ایجاد ۷۷۰ فرصت شغلی در دولت سیزدهم در این استان تشکیل شد، گفت: تاسیس شورای توسعه صادرات تعاونی‌ها از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم در سمنان است.

وی ادامه داد: تعاونی‌های سمنان از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم تا کنون سهم ۶۱ میلیون دلاری در ارزی‌آوری برای کشور داشتند.

این مسوول با بیان اینکه یکهزار و ۲۱۳ تعاونی با ۱۶ هزار شاغل در سمنان فعال است، اظهار کرد: حمایت از تعاونگران سمنان با پرداخت تسهیلات ار اولویت‌های دولت سیزدهم است که در سمنان نیز تحقق این راهبرد مدنظر است.

به گفته وی، ۱۷۲ هزار خانوار در سمنان مشمول طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک بودند که دولت ۲۶ میلیارد ریال یارانه سهم خود را پرداخت کرد.

وی اضافه کرد: راه‌اندازی سامانه جست و جوی شغل و تدوین نظام جامع اطلاعات بازار کار از جمله اقدام‌های ارزشمند دولت سیزدهم در سمنان است که در راستای این سیاستگذاری ۱۲۰ آموزشگاه مهارتی در حوزه فنی و حرفه ای و ۵۴ مرکز کارآموزی جوار کارگاهی این استان تاسیس شد.

اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در ۱۲۳ واحد کارگاهی

سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سمنان با بیان اینکه زمان روی کارآمدن دولت سیزدهم نرخ بیکاری در این استان هفت و یک دهم درصد بود، افزود: با تلاش‌های انجام شده نرخ بیکاری به ۶ و چهاردم درصد در پایان سال کاهش یافت.

وی اظهار کرد: ایجاد ۴۶ هزار و ۶۰۰ فرصت شغلی و حمایت از مشاغل خرد با پرداخت ۲ هزار و ۱۸۰ میلیارد از دیگر اقدام‌های انجام شده در دولت سیزدهم در سمنان است.

به گفته وی، ۱۲۳ طرح طبقه‌بندی مشاغل در واحدهای تولیدی سمنان با هدف تامین امنیت شغلی و حفظ جایگاه کارگران اجرا شد و اجرای این طرح در دیگر واحدهای تولیدی این دیار در دست پیگیری است.

سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سمنان با اشاره به کاهش ۲۰ درصدی حوادث کار در سمنان طی ۲ سال گذشته، اظهار کرد: آموزش ایمنی و توسعه کمیته حفاظت فنی و ایمنی به عنوان نهاد مستقر در کارگاه‌ها به منظور پایش مستمر وضعیت ایمنی و بازرسی از کارگاه‌ها به منظور کاهش حوادث کار در دست اقدام است.

نورانی بیان کرد: ۱۰ هزار دادخواست مربوط به اختلاف جامعه کارگری و کارفرمایی طی ۲ سال گذشته ثبت و پیگیری شد.

وی یادآور شد: ۶ هزار و ۵۰۰ کارگر ساختمانی در سمنان بیمه هستند و ۷۹ تشکل کارگری و کارفرمایی به منظور تقویت تعاملات کارگران و کارفرمایان در این استان تشکیل شده است.

هدفگذاری ایجاد ۶ هزار شغل برای دانش‌آموختگان

وی افزود: کاهش نرخ بیکاری به پنج و ۱۷ صدم درصد هدفگذاری سال ۱۴۰۳ است و طبق هدفگذاری ایجاد ۱۴ هزار و ۶۷۵ فرصت شغلی تا پایان امسال تعهد شده است.

وی ادامه داد: ۴۰ درصد تعهد اشتغالزایی سمنان در سال ۱۴۰۳ به دانش آموختگان اختصاص دارد و طبق تعهد باید تا پایان امسال ۶ هزار فرصت شغلی برای آنان ایجاد شود.

سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سمنان تصریح کرد: ایجاد یکهزار و ۲۰۰ فرصت شغلی در بخش مشاغل خانگی و توسعه قراردادهای پاداش جهش تولید از جمله برنامه‌های این اداره‌کل در سال ۱۴۰۳ است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ۱۱ اردیبهشت روز جهانی کار و کارگر نامگذاری شده که این نشان از اهمیت وجود و فعالیت قشر کارگر در هر جامعه است.