۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۰:۰۱
کد خبرنگار: 2091
کد خبر: 85437763
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

«داشتن محیط کار ایمن» حق کارگر برای کمک به جهش تولید

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۰:۰۱
کد خبر: 85437763
«داشتن محیط کار ایمن» حق کارگر برای کمک به جهش تولید

سمنان - ایرنا - یکی از ارکان تحقق جهش تولید و عملیاتی شدن رهنمودهای رهبر معظم انقلاب گنجینه نیروی انسانی است و انتظار می‌رود در سالی که مزین به«جهش تولید با مشارکت مردم» است ایمنی محیط کار به منظور پیشگیری و کاهش حوادث در سمنان بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هفته کار و کارگر فرصتی ارزشمند برای گوشزد کردن ضرورت توجه به ایمنی کار و تجلیل از قشری است که در راستای جهش تولید بی‌منت تلاش می‌کنند و حوادث کار بلای جانشان است.

طبق آمارها، سمنان سال گذشته حوادث کار مرگباری را تجربه کرد که نظارت و اهتمام بر رعایت دستورالعمل‌های ایمنی در واحدهای صنعتی، راهکار پیشگیری از وقوع حوادث دلخراش و جبران‌ناپذیر است، حوادثی که در کنار خسارت مادی، خسارت‌های معنوی به همراه دارد که التیام آن دشوار است.

سمنان از استان‌های صنعتی کشور میزبان نزدیک به ۲ هزار واحد صنعتی با اشتغالزایی برای ۶۰ هزار نفر است و هر حادثه کاری که رخ می‌دهد در واقع سد و مانعی در مسیر تحقق جهش تولید محسوب می‌شود و انتظار می‌رود با تمهیدات مسوولان مرتبط شاهد کاهش حوادث کار باشیم.

تاکید نماینده ولی فقیه در سمنان به رعایت اصول ایمنی محیط کار

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان سمنان با توجه به اهمیت رعایت اصول ایمنی محیط کار در توییتی تاکید کرد: حوادث کار معلول تکرار کم‌توجهی به الزامات قانونی محیط کار است و انتظار می‌رود مسوولان مرتبط با بررسی دقیق ابعاد مختلف حادثه نسبت به افزایش و تشدید تدابیر پیشگیرانه اقدام کنند.

سلامت و ایمنی کارگران از اولویت‌های سال ۱۴۰۳ استان سمنان

دبیر کمیسیون کارگری استان سمنان گفت: پرداختن به مساله سلامت و ایمنی کارگران به عنوان مساله‌ای مهم باید در دستور کار مسوولان استان در سالجاری قرار گیرد.

حسین شجاعی با اشاره به اینکه تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم اولویت نخست دولت سیزدهم است، تاکید کرد: مسئله ایمنی و سلامت کارگری امسال باید با اهتمام ویژه مورد پیگیری باشد.

«داشتن محیط کار ایمن» حق کارگر برای کمک به جهش تولید

وی گفت: تشکیل شوراهای کارگری، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و پیگیری کاهش حوادث ناشی از کار در اولویت موضوعات کمیسیون کارگری در سال جدید خواهد بود.

شجاعی با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳، افزود: تحقق فرموده رهبر معظم انقلاب مبنی بر«جهش تولید با مشارکت مردم» در همه حوزه‌های کاری تحقق یابد و سرلوحه کار مدیران قرار گیرد.

مساله کمبود بازرسان برای نظارت بر ایمنی محیط کار

علی نورانی سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سمنان مشکل کمبود بازرسان و در نتیجه نبود نظارت کافی را از عوامل وقوع حوادث کار در این استان برشمرد و گفت: باید این نکته را هم مدنظر داشت که ایمن شدن محیط کار، تنها با رفت و آمد بازرسان محقق نمی‌شود، بلکه وجود دستگاه‌های ایمن و کارگاه ایمن و وجود کارشناس ایمنی آگاه و مجرب، از وقوع این حوادث جلوگیری می کند و در واقع عمل و شرایط ناایمن سبب بروز حوادث تلخ می‌شود.

وقوع ۱۲۸ حادثه کار در سمنان منجر به فوت ۱۹ نفر سال ۱۴۰۲ و در ۱۴۰۱ وقوع ۲۰۹ حادثه منجر به فوت ۱۸ نفر شد. سمنان از لحاط حواث کار در بین‌استان‌های دیگر در رتبه ۱۵ تا ۱۶ قرار دارد.

در ادامه بخشی از حوادث مهم کار که منجر به فقدان سرمایه‌های انسانی در استان سمنان شد می‌پردازیم.

«داشتن محیط کار ایمن» حق کارگر برای کمک به جهش تولید

فوت ۶ معدنچی در معدن طزره دامغان

از جمله حوادثی که کام شهروندان را در سال گذشته تلخ کرد ساعت ۱۹ و ۳۰ دقیقه یکشنبه دوازدهم شهریور ۱۴۰۲ طی حادثه ای در یکی از تونل‌های استخراج زغال سنگ طزره دامغان متعلق به شرکت البرز شرقی، ۶ معدنچی به نام‌های بهروز افروز، قربانعلی کمال، حسین غزائیان، حمید ایزدی، ابوالفضل غنایی و محمد نعیمی‌صفت، در تونل محل حادثه انفجار معدن محبوس شدند که تلاش‌ها نتیجه نداد و پیکر بی‌جان آنان از تونل خارج شد.

محمدجعفر عبداللهی رییس کل وقت دادگستری استان سمنان درباره این حادثه گفت: کارفرمای معدن رزمجاه طزره دامغان به اتهام قتل غیرعمد در حادثه این معدن که به مرگ ۶ کارگر در شهریور ۱۴۰۲ منجر شد، به دلیل بی‌احتیاطی و بی‌مبالاتی حین کار، محکوم به سه سال حبس تعزیری شد.

«داشتن محیط کار ایمن» حق کارگر برای کمک به جهش تولید

فوت دانشمند نخبه شیمی جهان در حادثه ایوانکی

انفجار و آتش‌سوزی در کارخانه تولید مواد شیمیایی در شهرک صنعتی ایوانکی شهرستان گرمسار نیز روز یکشنبه بیست و چهارم دی ۱۴۰۲ رخ داد که ۲ کشته و یک مصدوم برجا گذاشت که یکی از جان‌باختگان «فرامرز هرمزی» عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمیِ دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، استاد برجسته دانشگاه سمنان و از دانشمندان مطرح جهان بود.

وی استادتمام و از پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیا محسوب می‌شد که در دانشگاه سمنان مشغول تربیت دانشجویان بود. استاد هرمزی متولد سال ۱۳۴۷ در گرگان و دانش‌آموخته مهندسی شیمی از دانشگاه‌های تهران و امیرکبیر بود و از سال ۱۳۸۱ در دانشگاه سمنان تدریس می‌کرد.

حوادث کار، عاقبت غفلت از مبانی پدافند غیرعامل

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری سمنان با بیان اینکه تلاش برای پیشگیری از حوادث کار یک ضرورت است و شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان نقش هماهنگ کننده و مدیریت بر شهرک‌ها و واحد صنعتی دارد، افزود: واحدهای صنعتی متفاوتی از جمله در حوزه شیمیایی در استان سمنان فعال هستند و لازمه پیشگیری از وقوع حوادث ناگوار، رعایت اصول پدافند غیرعامل، داشتن نقشه پدافندی و داشتن طرح جامعه است.

به گفته اسماعیل طحان ناساری، حادثه انفجار در یک واحد تولیدی در شهرک صنعتی ایوانکی گرمسار نیز در دست بررسی است و دفتر پدافند غیرعامل استانداری سمنان در این موضوع نیز ورود کرده و کوتاهی و قصور در اجرای قوانین و رعایت اصول پدافند غیرعامل مشهود است. این پرونده نیز در کارگروه قضایی پدافندغیرعامل استان سمنان مطرح و پس از جمع بندی با هر گونه ترک فعل شخص با هر جایگاهی بدون ملاحظه برخورد خواهد شد.

حادثه در کارخانه نساجی و آسیب به آتش‌نشانان در سمنان

بیست و چهارم دی ۱۴۰۲ حادثه‌ای در کارخانه نساجی واقع در شهرک صنعتی شهرستان سمنان منجر به فوت ۲ نفر و مصدوم شدن سه نفر شد.

افراد حاضر در واحد تولیدی نساجی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اذعان کردند: یکی از کارکنان شرکت در بخش تصفیه‌خانه مسموم شده بود که یکی دیگر از همکاران برای نجاتش می‌رود، اما او هم مسموم می‌شود و مانند دوستش در دم فوت می‌کند. نفر سوم نیز برای کمک به ۲ نفر قبلی می‌رود که او هم مسموم می‌شود و به کما می‌رود.

بعد از این اتفاق‌ها، حادثه به آتش‌نشانی گزارش می‌شود و آتش‌نشانان شهرداری سمنان خود را به سرعت به محل حادثه می‌رسانند که به دلیل غلظت گاز در فضا و حین امدادرسانی یکی از آتش‌نشانان نیز مسموم می‌شود.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری سمنان درباره این حادثه گفت: در واحدی تولیدی در شهرک صنعتی سمنان که منجر به جان باختن ۲ کارگر بر اثر مسمومیت گازی شد، اگر تمهیدات پدافندی و ایمنی رعایت و آموزش‌های ایمنی، سلامتی و محیط زیست(HSE) به کارکنان ارایه می‌شد و کارگران از ماسک‌های مخصوص استفاده می‌کردند، اتفاق ناگوار رقم نمی‌خورد و شاید شاهد فوت آنان نبودیم.

«داشتن محیط کار ایمن» حق کارگر برای کمک به جهش تولید

جابه‌جایی کارگران در جاده بین شهرستانی با اتوبوس درون‌شهری

ساعت پنج و ۵۶ دقیقه صبح روز چهارم بهمن ۱۴۰۲ اتوبوس درون شهری متعلق به سازمان حمل و نقل و بار شهرداری سمنان در جاده سمنان - مهدیشهر حامل کارگران یک واحد تولیدی بود که به دلیل نقص فنی اتوبوس، لغزندگی‌ جاده ناشی از بارندگی، تخطی از سرعت مطمئنه و ناتوانی راننده در کنترل وسیله نقلیه واژگون شد و ۳۱ نفر از ۳۷ سرنشین اتوبوس حادثه دیدند و به بیمارستان منتقل شدند.

از مجموع سرنشینان اتوبوس، یک کارگر در صحنه حادثه و ۲ نفر دیگر در بیمارستان به دلیل شدت آسیب‌ها جان باختند.

کاهش حوادث ناشی از کار در استان سمنان امکان‌پذیر است و با فرهنگسازی فعالیت اصولی نحوه کار در واحدهای تولیدی می‌توان این چالش را برطرف کرد و در کنار فرهنگ‌سازی، نظارت بر رعایت اصول ایمنی در واحدهای صنعتی مورد توجه ویژه قرار بگیرد

سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha