به گزارش خبرنگار ایرنا، مسلم مرادی روز سه شنبه در جلسه شورای عشایری که در منطقه عشایری کولیدر بروجرد برگزار شد، اظهار کرد: تیم های پزشکی، پیراپزشکی و دامپزشکی در این منطقه عشایری همزمان با جلسه شورای عشایری حضور دارند تا خدمات مورد نیاز عشایر ارائه دهند، همه ما تلاش می کنیم تا بخشی از مشکلات عشایر زحمت کش را که بخش عمده تولید را بر عهده دارند، حل کنیم.
وی بیان کرد: عشایر مستقر در منطقه عشایری کولیدر مشکلاتی در حوزه آب، راه و مخابرات دارند که در جلسه امروز مطرح شد تا پیگیری های لازم برای حل بخشی از آنها صورت گیرد.
فرماندار بروجرد اضافه کرد: معرفی جاذبه های گردشگری و توسعه صنایع دستی در جامعه عشایری در جلسه امروز با حضور مدیران کل امور عشایر لرستان و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مطرح شد و تسهیلاتی در این زمینه در نظر گرفته شده است که به عشایر داوطلب فعال در این حوزه پرداخت خواهد شد.
کولیدر بروجرد منطقه ای بکر برای توسعه گردشگری عشایری
مدیر ل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در جلسه شورای عشایری بروجرد که به صورتی نشستی صمیمی در یکی از مناطق با قابلیت گردشگری عشایری بروجرد برگزار شد، گفت: عشایر نقش مولد و تولید کننده دارند که با توجه به قابلیت هایی که مناطق عشایری بروجرد در توسعه گردشگری عشایر دارند می توان به درامدزایی در این حوزه و حوزه های مرتبط شامل گیاهان دارویی و صنایع دستی رسید.
عطا حسن پور افزود: در بروجرد منطقه عشایری کولیدر منطقه ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است که چنین مناطقی قابلیت توسعه این زمینه از گردشگری را دارند، مناطقی که محل زندگی عشایر کوچ رو است با توجه به روحیه مهمان نوازی و زندگی اصیلی که این افراد دارند می تواند از جاذبه های زیادی برای گردشگران برخوردار باشد.
وی اظهار داشت: توسعه گردشگری عشایری می تواند ضمن توسعه اقتصادی به رفع مشکل بیکاری در جامعه عشایری کمک کند و جوانان تحصیل کرده عشایری می توانند در زمینه گردشگری کشاورزی، گیاهان دارویی و سایر حوزه های مرتبط با گردشگری درخواست مجوز کنند تا در کمترین فرصت شرایط فعالیت آنها فراهم شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان یادآور شد: در گردشگری عشایری، گردشگر به دنبال این است در محیطی طبیعی و به دور از هیاهو زمان بگذراند بنابراین با توجه به شرایط موجود در مناطق عشایری در صورت تقاضا از سوی افراد علاقمند ما مجوز راه اندازی خانه مسافر و بومگردی گردشگری عشایری را ارائه می دهیم.
گردشگری و تنوع در منابع درامدی جامعه عشایری
مدیر کل امور عشایر لرستان نیز در این جلسه گفت: در زمینه گردشگری عشایری در استان مناطق ییلاقی و قشلاقی مستعد شناسایی شده و تسهیلاتی به همین منظور در نظر گرفته شده تا به متقاضیان فعالیت در این حوزه پرداخت شود.
هوشنگ نورمحمدی افزود: این نوع گردشگری بهصورت بومگردی و گردشگری جامعه عشایری است که شیوه زندگی، آدابورسوم و فرهنگ عشایر، کوچ، طبیعت بکر و جاذبههای طبیعی، موسیقی، پوشاک، غذاهای محلی، تولیدات دامی و فرآوردههای لبنی سالم و طبیعی، صنایعدستی، گیاهان دارویی و صنعتی و خوراکی موجود در محیط زندگی عشایر که میتواند الهامبخش فعالیتهای اقتصادی پایدار و زمینهساز اشتغال مولد و جذب گردشگر و افزایش درآمد خانوارهای عشایری استان باشد، موردتوجه قرار میگیرد.
وی گفت: یکی از راههای ایجاد تنوع در معیشت عشایر، ایجاد گردشگری عشایری است که در کنار آن موضوع گیاهان دارویی و صنایع دستی جامعه عشایری می تواند به ایجاد درامدزایی در جامعه عشایری موثر باشد.
کولیدر و آبسرده بروجرد مناطق با قابلیت گردشگری عشایری
رییس اداره امور عشایر بروجرد گفت: این نشست صمیمی که امروز در منطقه عشایری با قابلیت گردشگری کولید برگزار شده با هدف معرفی جاذبه های گرشگری عشایر است، هم اکنون مناطق کولید و آبسرده از قابلیت توسعه گردشگری در بروجرد برخوردار هستند.
نوراله مصطفی نژاد افزود: همه ساله گردشگرانی از داخل و خارج از کشور برای آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم عشایر به مناطق عشایری بروجرد سفر می کنند از جمله اینکه در سال گذشته شماری گردشگر از کشورهای اروپایی از منطقه آبسرده بروجرد سفر کردند.
رییس اداره امور عشایر بروجرد یادآور شد: سازمان امور عشایر کشور در راستای تنوع بخشی به منابع درامدی جامع عشایری، گردشگری عشایری، گیاهان دارویی و تولید صنایع دستی در کنار پروار بندی و فعالیت های دامی را مورد توجه قرار داده است که با ورود گردشگر به مناطق عشایری تولیدات زنان عشایر و صنایع دستی آنها دیده می شود.
به گزارش ایرنا، شورای عشایری بروجرد با عنوان نشست صمیمی مسوولان استان و شهرستان با هدف حل مشکلات جامعه عشایری بعد از ظهر روز سه شنبه در منطقه عشایری کولیدر بروجرد برگزار شد.