به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری یونهاپ، شین وون شیک وزیر دفاع کره جنوبی در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی این اظهارات را بیان و تاکید کرد که مشارکت احتمالی کشورش در پیمان امنیتی سهجانبه «آکوس»، متشکل از استرالیا، انگلیس و آمریکا، به صلح و ثبات منطقه کمک خواهد کرد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران در نشست مطبوعاتی مشترکی که پس از گفتگوهای وزرا در ملبورن برگزار شد، گفت: در جلسه امروز، درباره امکان مشارکت در «ستون دوم آکوس» مذاکره کردیم.
وزیر دفاع کره جنوبی بیان کرد: ما از اینکه اعضای آکوس کره جنوبی را به عنوان شریک ستون دو در نظر گرفتهاند، استقبال میکنیم. تواناییهای علمی و فناوری کره جنوبی به صلح و ثبات در توسعه ستون دوم آکوس و صلح منطقهای کمک خواهد کرد.
پیمان آکوس سال ۲۰۲۱ میان واشنگتن، کانبرا و لندن، تا حدی برای تسهیل انتقال فناوری نظامی بین این سه متحد ایجاد شد. سپس یک مقام آمریکایی در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲-فروردین ۱۴۰۳) کره جنوبی و ژاپن را شرکای بالقوه پیمان آکوس برای همکاری در زمینههای دارای فناوری پیشرفته، معروف به ستون دوم، که محاسبات کوانتومی، هوش مصنوعی و هایپرسونیک را شامل میشود، معرفی کرد. این اقدام باعث جلب توجه به این پیمان امنیتی در کره جنوبی شد.
ریچارد مارلز وزیر دفاع استرالیا نیز این موضوع را بار دیگر بیان کرد و کره جنوبی را کشوری با ارزشهای مشترک توصیف کرد که کانبرا با آن همسویی راهبردی دارد.
وی گفت: فکر میکنم با توسعه ستون دوم آکوس فرصتهایی در آینده وجود خواهد داشت.
شین وون شیک با اشاره به مشارکت متقابل دو کشور در رزمایش چندجانبه «تالیسمان سابره» و رزمایش «سپر آزادی» کره جنوبی در سال گذشته میلادی، گفت: سئول و کانبرا بر تعهد خود برای گسترش بیشتر روابط دوجانبه آیندهمحور به خصوص تقویت آموزش نظامی مشترک تاکید کردند.
وی گفت: متعهد هستیم که این رزمایشهای مشترک را در اشکال مختلف ادامه و سطح همکاری نیروهای مسلح خود را بیش از پیش ارتقا دهیم.
به گفته وزیران دوکشور، در این نشست درباره طیف وسیعی از موضوعات مورد علاقه مشترک از گسترش همکاری در منطقه هند-آرام گرفته تا صنایع دفاعی و تلاش برای مقابله جدی با آنچه «تهدیدات نظامی رو به تحول کره شمالی» خوانده شده، گفت وگو شده است.
چو ته یول وزیر امور خارجه کره جنوبی در این نشست مطبوعاتی اظهار داشت: توافق کردیم که برای جلوگیری از دسترسی کره شمالی به منابع مالی برای توسعه غیرقانونی هستهای و موشکی این کشور و خنثی کردن فعالیتهای غیرقانونی پیونگ یانگ همکاری کنیم.
وی گفت: همتایان استرالیایی ما حمایت قاطع خود را نسبت به بهبود وضعیت حقوق بشر مردم کره شمالی و نسبت به سیاستهایمان که هدف اتحاد مجدد دارند، ابراز کرده اند.
چنین گفتگویی آخرین بار دو سال گذشته یعنی در سپتامبر ۲۰۲۱ در سئول انجام شد.
استرالیا تنها کشوری است که کره جنوبی علاوه بر آمریکا با روسای دفاعی و خارجی آن به شکل منظم مذاکره میکند.
وزارت امور خارجه کره جنوبی نیز امروز چهارشنبه گفت که دیپلماتهای ارشد سئول و کانبرا توافق کردند که به دنبال راههای ملموسی باشند که بتوانند دستورکارهای مشترک مربوط به راهبردهای منطقه هند- آرام را پیش ببرند.
چو ته یول وزیر امور خارجه کره جنوبی در گفتگوی دوجانبه با پنی وونگ همتای استرالیایی خود در ملبورن به این توافق رسید.
کره جنوبی و استرالیا برنامههای سیاسی خود را در زمینه منطقه هند-آرام اعلام کرده اند؛ هر دو کشور هند-آرام را منطقه راهبردی مهمی میدانند.
در این گفتوگو، چو ته یول استرالیا را کشوری خواند که «چشم اندازی راهبردی» با کره جنوبی در سطوح منطقهای و بین المللی دارد و استرالیا را «شریک راهبردی جامع» دانست که کشورش در بسیاری از زمینهها همکاری نزدیکی با آن داشته است.
پنی وونگ بر اهمیت هماهنگی دو کشور در زمینه چالشهای منطقهای و جهانی به عنوان کشورهایی همفکر تاکید کرد.
دو طرف توافق کردند که به ارتباطات نزدیک شامل گفتگوهای سطح بالا ادامه دهند.
به گزارش ایرنا، فایننشال تایمز فروردین ماه گزارش داد آمریکا، انگلیس و استرالیا درباره ورود اعضای جدید به پیمان امنیتی آکوس مذاکراتی را انجام خواهند داد زیرا واشنگتن خواهان حضور ژاپن به عنوان یک عامل بازدارنده علیه چین در این اتحاد است.