به گزارش خبرنگار ایرنا، یوسف نوری روز چهارشنبه در نشست با مجمع خیرین مدرسه ساز، سلامت، مسکن ساز و موسسات خیریه مازندران افزود: تاکید می کنم کارهای بزرگ توسعه ای دراستان با مشارکت خیرین قابل اجرا است.
وی با توضیح این که نقش مشارکت و همراهی مردم در حل بسیاری از مشکلات جامعه محوری است و در این بین خیرین بارزترین افراد جامعه هستند، ادامه داد: بررسی های تاریخی در شکوفایی اقتصاد کشورها نشان می دهد که در بین سه اقتصاد خصوصی، دولتی و تعاونی یا همان کمک های داوطلبانه است. اقتصاد با مشارکت خیرین و داوطلبانه اثر بخش ترین اقتصاد کشورهای اسلامی محسوب می شود.
استاندار مازندران تصریح کرد: شاخص های کمک های داوطلبانه و تعاونی ها با هدف آبادانی و اشتغالزایی جامعه در کشورهای اسلامی مورد اهتمام بوده و سابقه زیادی دارد.
نوری خطاب به مسوولان مازندران بیان داشت: خیرین دیار علویان را در تکمیل طرحهای عمرانی نیمه تمام مشارکت بدهیم، بنابراین پاسخ منفی دادن به خیرین اصلا پذیرفتنی نیست.
استاندار مازندران تاکید کرد که مدیران دستگاههای اجرایی استان باید تمام قد در خدمت خیرین باشند، چراکه اگر خیرین در مسیر برنامههای دستگاه اجرایی قرار نگیرند، همه متضرر خواهیم شد.
استاندار مازندران خیرین را بهشتیان روی زمین توصیف کرد و گفت: قرار گرفتن در کنار خیرین یک فرصت برای توسعه مازندران است.
نوری گفت: خیرین نمونه بارز عملی کردن حرف های خودشان هستند و مسوولان باید از این ظرفیت استفاده کنند، پس علاوه بر این که باید مانع نشویم، بلکه باید زمینه مشارکت آنان را بیش از پیش فراهم کنیم.
نماینده عالی دولت در مازندران با بیان اینکه اگر خیری در مازندران مکدر شود، جای بسی نگرانی است، گفت: از همه مدیران تقاضا دارم، زمینه مشارکت خیرین را فراهم کنند و هرگونه مطالبه آنان را تامین و جواب مثبت بدهند.
استاندار مازندران ضمن یاد و خاطره استاد مرتضی مطهری و تبریک روز معلم گفت: خیرین با تاسی از ائمه اطهار (علیه السلام) کارهای بزرگی برای مردم انجام می دهند.
درد و دل خیرین با استاندار مازندران
به گزارش خبرنگار ایرنا در این جلسه شماری از اعضای خیرین مدرسه ساز، سلامت و مسکن ساز مازندران قدر دانی از استاندار در برپایی این نشست بعضی از مشکلات موانع هایی که خیرین در ارایه خدمات به مردم دارند را مطرح کردند.
دکتر علی طهماسب پور به نماینده گی از مجمع خیرین سلامت مازندران با بیان این که کمک های مردمی و خیرین در این بخش هر ساله رو به افزایش است، گفت: سال ۱۴۰۰ خیرین سلامت استان یکهزارو ۵۴۰ میلیارد ریال، سال ۱۴۰۱ بیش از ۲هزارو ۵۸۰ میلیارد ریال و سال گذشته نیز سه هزارو ۸۴۰ میلیارد ریال کمک برای درمان و بهداشت استان کمک شده است.
وی با بیان اینکه ۴۳ طرح نیمه کاره بخش بهداشت و سلامت دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل با کمک خیرین در حال اجرا است، افزود: در حالی که خیرین سهم خود را در تکمیل این طرح ها پرداخت کردند، اما سهم دولت در این طرح ها به موقع تامین اعتبار نمی شود.
وی بر لزوم تغییر رویکرد خیرین سلامت از مقوله درمان به پیشگیری و ترویج بهداشت عمومی تاکید کرد و توضیح داد: بی توجهی به مقولات بهداشتی سبب شد تا امروز بیماران سرطانی، فشار خون بالا و دیابت مردم مازندران را به شدت دچار مشکلات کند.
نایب رییس مجمع خیرین مدرسه ساز مازندران و عضو جامعه خیرین مدرسه ساز کشور نیز در این جلسه با بیان این که این خطه با همه زیباییهایش با چالش های زیادی در بخش سلامت و آموزش دارد، گفت: این که ۲۵ درصد بیماران سرطانی کشور در مازندران هستند فقط به دلیل کمبود آموزش است.
فرهاد شهسورانی با توضیح این که استفاده بی رویه از کود و سموم، رفع ناقص و غیراصولی زباله ها و فاضلاب های صنعتی و معدنی از مشکلات بهداشتی استان است، تصریح کرد: آموزش های لازم در بخش حفظ محیط زیست مازندران، بهداشت و سلامت به وجود فضا های آموزشی از جمله مدرسه وابسته است، موضوعی که خیرین مدرس ساز به مراتب از مسوولان دولتی جلوتر هستند.
وی بر لزوم مهارت آموزی دانش آموزان در مدارس تاکید کرد و گفت: همه مردم و مسوولان باید مطالبه گری کنیم، این که آموزش و پرورش در اجرای طرح های مشارکتی با خیرین عقب است، اصلا قابل قبول نیست.
نماینده مجمع خیرین مسکن ساز مازندران نیز به کمیود زمین برای ساخت مسکن از سوی خیرین اشاره کرد و گفت: اگر رییس جمهور ساخت یک میلیون مسکن را در سال وعده داده اند، بدانید این امر با مشارکت وهمکاری آحاد مردم به خصوص خیرین قابل اجرا است.
وی افزود: خیرین مکسن ساز در روستاهای مازندران مشارکت خوبی با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان دارند.