به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد قناعت روز پنجشنبه در جلسه هیات امنای ستاد بازسازی عتبات عالیات استان گفت: مردم خراسان جنوبی مشارکتهای خوبی را در ایام اربعین و مناسبتهای مذهبی دارند.
وی با بیان اینکه ستاد عتبات عالیات به صورت شبانه روزی و جهادی پای کار است و جای قدردانی دارد، افزود: مردم استان هم بسیار متدین و همسو با نظام هستند و این استان رتبه برتر را در کمک به بازسازی عتبات عالیات به ویژه در ساخت صحن امام محمد باقر (ع) دارد.
استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: ۶ استان کشور برای اجرای پروژه صحن امام محمد باقر (ع) در کاظمین، معین هستند ولی دبیرخانه مدیریت این پروژه در خراسان جنوبی است و نشان از پیشگامی مردم استان در عشق به اهل بیت دارد.
وی با تاکید بر فرهنگ سازی کمک به عتبات عالیات، گفت: صدا و سیما و رسانههای استان در این زمینه به صورت جهادی پای کار هستند و تاکنون اقدامات رسانهای خوبی در زمان مراسم اربعین و فرهنگ سازی کمک به عتبات عالیات در استان انجام شده است.
قناعت افزود: هر روستایی که در زمینه کمک به عتبات عالیات در سطح استان پیشتاز باشد با حضور استاندار برنامه ویژه ای را در آن روستا خواهیم داشت و در کنار آن مشکلات مختلف روستا مورد بررسی قرار میگیرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سال گذشته به ۳۵ هزار زائر پاکستانی در موکبهای استان خدمترسانی شد گفت: خراسان جنوبی در مسیر عبور زائران پاکستانی به مشهد مقدس و عتبات عالیات قرار دارد که برای خدمترسانی به این زائران موکبهایی در چند نقطه استان در زمان اربعین برپا میشود.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: پنج موکب ثابت با عنوان میقات الرضا (ع) برای خدمترسانی به زائران پاکستانی در دستور کار قرار دارد و مکانهای مورد نظر شناسایی شده است.
امکانات موکبهای خراسان جنوبی کمک کار مدیریت بحران
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی هم گفت: برای تامین سنگ صحن حرم امامین کاظمین تعهد استان خراسان جنوبی ۶۷ درصد است.
علیرضا عباس زاده با بیان اینکه خراسان جنوبی در سرانه ساخت و ساز حرمین امامین در کاظمین جلودار است افزود: از ۷۰ موکب استان حدود ۶۰ موکب در این شهر مستقر میشوند.
وی تصریح کرد: بسیاری از زیرساختها و مسائل بهداشت و درمان از محل مسئولیتهای اجتماعی در کاظمین طی ۲ سال اخیر متفاوت شده است و تامین سرویسهای بهداشتی و ایجاد مکان ثابت از جمله ۱۲۰ چشمه جدید از محل کمکهای خیرین استان برای رفاه حال زائرین در کاظمین ساخته میشود.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: مردم استان تمامی هزینههای گوشت، مرغ، شکر، آرد و برنج را تقبل میکنند و قالی بافان هم پای کار هستند و اقدامات تشویقی هم برای آنها انجام شده است.
وی اضافه کرد: ساخت زائرسرای خراسان جنوبی در شهر مشهد نیز در هشت طبقه با کمک خیرین با قوت ادامه دارد.
عباس زاده گفت: خراسان جنوبی استانی پهناور و حادثه خیز است که ظرفیتهای مردمی و خیرین خوبی دارد و امکانات خریداری شده توسط خیرین از جمله سردخانهها و سایر امکاناتی که در ایام اربعین در شهر کاظمین استفاده میشود، در زمان بحران در اختیار مدیریت بحران قرار میگیرد.
رتبه نخست خراسان جنوبی در کمکهای ستاد عتبات عالیات کشور
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی نیز گفت: سال گذشته مردم استان ۱۲۶ میلیارد ریال برای بازسازی عتبات عالیات کمک کردند که افزایش ۴۰ درصدی دارد.
موسی جوینده افزود: این استان سال ۱۴۰۲ رتبه نخست کمکهای ستاد عتبات عالیات کشور را به خود اختصاص داد و افتخارآمیزترین عنوانی بود که در جمع روسای ستادهای کشور مطرح شد.
وی با اشاره به اجرای ۲۷ مصوبه هیات امنای این ستاد در سال گذشته اظهار کرد: نتیجه اجرای این مصوبات افزایش کمکهای مردمی از ۱۲۵ هزار ریال برای هر نفر به ۲۱۳ هزار ریال بود.
جوینده گفت: ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات کشور برای اجرای پروژهها سرانه هر نفر در استان را ۱۲۵ هزار ریال ابلاغ کرد و میزان کمکهای مردمی استان با توجه به شرایط اقتصادی و معیشتی در سال گذشته با ۱۷۰ درصد افزایش همراه بود.
وی افزود: سال گذشته مردم و عاشقان اهل بیت در استان هزار و ۲۰۰ متر مربع فرش به ارزش بیش از ۴۰ میلیارد ریال تولید و به عتبات عالیات اهدا کردند.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی عنوان کرد: اکنون ۲۴۰ کارگاه قالی بافی برای کمک به ستاد عتبات عالیات در استان فعال است و حدود پنج هزار نفر در این امر خیر مشارکت دارند.
وی گفت: روستای مهموئی بیرجند در زمینه کمک به عتبات عالیات در سطح استان پیشگام بوده و در راستای رفع مشکلات این روستا ورود پیدا کردیم.
جوینده با بیان اینکه زائرسرای استان در مشهد مقدس در هشت طبقه با پنج هزار و ۵۰۰ متر مربع زیربنا در حال ساخت است افزود: در این زائرسرا امکان اسکان بیش از ۵۰۰ نفر زائر فراهم خواهد شد و تاکنون در سه طبقه کار کردهایم و پروژه ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با اشاره به تفاهم نامه ستاد عتبات عالیات و مجموعه بسیج استان بیان کرد: سال گذشته مقرر شد هر پایگاه ۱۰ میلیون ریال و سال جاری ۲۰ میلیون ریال کمک مردمی به بازسازی عتبات عالیات داشته باشند.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی گفت: برخی اقدامات انجام شده در زمینه کمک به عتبات عالیات در خراسان جنوبی نیازمند فرهنگ سازی در سطح ملی است.
وی با اشاره به اینکه برای ساخت صحن امام محمد باقر (ع) در کاظمین ۶ استان معین هستند بیان کرد: خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، قم، اصفهان و فارس از جمله این استانها هستند ولی دبیرخانه مدیریت این پروژه در خراسان جنوبی قرار دارد.
جوینده افزود: پروژه صحن امام محمد باقر (ع) به موقع در حال انجام است و پیشرفت فیزیکی خوبی دارد.