تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۷

بجنورد- ایرنا- استاد «عیسی قلی پور» هنرمند ممتاز عرصه موسیقی مقامی سرانجام بعد از مدت ها مبارزه با بیماری دار فانی را وداع گفت و موسیقی مقامی خراسان را به سوگ نشاند.

به گزارش ایرنا، صبح امروز بود که موسیقی مقامی خراسان برای همیشه «عیسی بخشی» را از دست داد؛ خنیاگری که تا دیروز با سرپنجه‌های سحرانگیزش شوری در جان ها وشوقی در دل ها ایجاد می کرد برای همیشه سازش را بر زمین گذاشت.

سازی که یادآور خاطرات شیرین بسیاری برای سرزمین اقوام ها بود، بعد از مدت ها درد و رنج خنیاگرش بر اثر بیماری سرطان امروز خاموش شد و شاید دیگر هم برای خاطره سازی به خوبی کوک نشود.

گرچه عیسی بخشی هنر نیاکانش را به سه پسر خود برات، علی و سیلمان آموخته است و اکنون هر یک از آنان برای خود استادی شده اند اما جنس نواختن او حال و هوای دیگری داشت و دل هر عاشقی را سرمست می کرد.

او تنها نوازنده نبود بلکه علیرغم کهولت سن، صدای پرطنینی داشت و وقتی آواز سر می داد جوانان به چالاکی حنجره وی غبطه می خوردند.

هرچه بود موسیقی مقامی برای همیشه یکی از خوبانش را از دست داد و شاید این رفتن برای این هنرمند آرامشی ابدی به همراه دارد اما برای آنانی که اکنون در این دنیا زیست می‌کنند، تلخی بی پایانی دارد.

تلخی ای که به سادگی در واژه ها نمی گنجد و هر چند بگویند او نیز فراموش می شود، اما مرگ و خداحافظی افرادی مهم به ویژه از تبار هنر هم سخت است و هم فراموش نشدنی.

«عیسی بخشی» را بهتر بشناسیم

عیسی قلی پور از بخشی های موسیقی مقامی شمال خراسان، نوازنده دوتار و پیشکسوت موسیقی محلی در این خطه است که چند دهه سابقه بخشی گری دارد که امروز جمعه به دلیل کهولت سن و بیماری سرطان دعوت حق را لبیک گفت.

این هنرمند موسیقی مقامی خراسان شمالی که تاکنون با شرکت در برخی جشنواره های موسیقی در داخل و خارج خوش درخشیده، متولد سال ۱۳۲۱ در روستای گودعلی سلاخ در ۱۸ کیلومتری شمال غرب بجنورد و از آخرین بازماندگان بخشی های شمال خراسان است.

وی که به طور موروثی نوازندگی را در خانواده خود فرا گرفته بود ، از نوازندگان قهار عرصه موسیقی خراسان به شمار می رفت، پدر و پدربزرگ وی نیز بخشی بودند که این هنر را از پدران خود آموخته و آنرا سینه به سینه انتقال داده است.

وی که اصالتا ترک زبان است علاوه بر آوازی که به زبان مادری اش می خواند، چنانکه معمول مردم این سامان است به زبان کردی خراسانی نیز آواز می خواند تا خیل عظیمی از مردمان کردزبان این خطه نیز از زیبایی هنرش برخوردار شدند.

این بخشی خطه شمال خراسان ده ها آهنک ساخته بود که از جمله آهنک های این هنرمند می توان به آهنک دلال، چهارفصل و بهار آزادی اشاره کرد.

این هنرمند پیشکسوت که از راه کشاورزی و نیز نوازندگی در مراسم و مجالس امرار معاش می کرد تاکنون شاگردان زیادی تربیت کرده که علاوه بر فرزندانش محمود احمدی، محمد طاهری، مهدی گوهری و ناصر پهلوان را می توان نام برد.

وی در جشنواره های بین المللی، ملی و استانی بارها خوش درخشده بود و همچنین نشان درجه یک هنری را نیز دریافت کرده بودند.

موسیقی مقامی خراسان شمالی با توجه به حضور قبایل و طوایف مختلف از فرهنگ موسیقیایی بسیار غنی برخوردار است که می توان آنرا به سه بخش کرمانجی، ترکی و ترکمنی تقسیم کرد.

مراسم تشییع استاد عیسی بخشی فردا ساعت ۱۰ از مقابل سالن گلشن بجنورد انجام می شود.