به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، سید محمد موسوی در نخستین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی شهرستان سامان افزود: در این شهرستان به دلیل موقعیت جغرافیایی، خاک حاصلخیز، وجود رودخانه زایندهرود احتمال وقوع این ۲ تخلف وجود دارد.
وی با بیان اینکه همه باید حافظ آب، خاک و اراضی ملی این مملکت باشند تا آیندگان نیز از این موهبت بهرهمند شوند، گفت: برخی تخلفات از جمله تغییر کاربری اراضی و احداث ساختمان در باغات، خاک را از بین میبرد.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری گفت: احداث ساختمان در باغها و اراضی کشاورزی نیازمند اخذ مجوز قانونی است و در صورت احداث بنا و ساختمان غیرمجاز در زمینهای کشاورزی و شکایت اداره جهادکشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری به مراجع قضایی، این تکلیف بر دوش دادگستری است، که طبق قانون رسیدگی کند.
موسوی افزود: با توجه به زندگی آپارتماننشینی و اینکه آپارتمانهای کنونی، متراژهای پایینی دارند و انبارهای مناسب برای نگهداری ادوات کشاورزی و ابزارهای مورد نیاز وجود ندارد و کشاورز در زمین کشاورزی خود، نیاز به سرپناه کوچکی دارد، نیاز است قانونگذار در خصوص احداث بناهای کوچک در اراضی کشاورزی تصمیمگیری کند.
وی اظهار داشت: تاکنون در مجلس شورای اسلامی، در خصوص احداث بنا در اراضی کشاورزی، قانون مناسبی وضع نشده است و طبق قانون فعلی، بناهای احداثی باید تخریب شوند که این مساله میطلبد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص ساخت بناهای مجاز با متراژ معین در باغات، برای انباری تصمیمگیری کنند.
دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی چهارمحال و بختیاری با تشکر از دادگستری شهرستان سامان و همه دستگاهها و نهادهای اجرایی، دولتی، حاکمیتی، محلی در این شهرستان، گفت: در این شهرستان در سالگذشته روند ارتکاب جرم تغییر غیرمجاز کاربری اراضی زراعی و باغات ۲۳ درصد و تصرف عدوانی ۲۵ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به اینکه سامان، یکی از شهرستانهای گردشگری استان است و سالانه میزبان مسافران زیادی از سراسر کشور است، گفت: اداره کل گردشگری و میراث فرهنگی استان، نگاه ویژهای به شهرستان سامان داشته باشد و تسهیلات اشتغالزایی بیشتری، به متقاضیان واجد شرایط اختصاص دهد.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری با اشاره به مشکلات برخی از طرحهای کشاورزی در شهرستان سامان به خصوص دهستان شوراب صغیر اشاره کرد و گفت: برخی از طرحهای کشاورزی در این شهرستان به دلایل گوناگون از جمله خشکسالی، منحل و یا ابطال شدند که باید برای احیا و یا واگذاری مجدد این طرحها به واگذار شوندگان تصمیم گیری شود.
وی یکی از مهمترین مشکلات طرحهای کشاورزی در استان و به خصوص شهرستان سامان را انتقال به دیگری عنوان کرد و گفت: بارها اعلام شده انتقال زمین کشاورزی توسط مستاجر اولیه به دیگران غیرقانونی است و در آینده مشکلاتی گریبانگیر طرفین قرارداد میشود و در صورت طرح دعوی، دادگاه طبق مُرِ قانون عمل میکند.
به گزارش ایرنا، شهرستان سامان در۱۶ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است و بخشی از رودخانه زایندهرود از این منطقه عبور میکند.