به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری افه، خوسه رائول مولینو متحد ریکاردو مارتینلی (Ricardo Martinelli) رئیسجمهوری سابق پاناما که به اتهام فساد از شرکت در انتخابات رد صلاحیت شده بود، موفق شد از مجموع ۹۰.۹۲ درصد آرای شمارش شده، ۳۴.۴۶ درصد آرا را از آنِ خود کند و در دور نخست انتخابات به عنوان رئیسجمهوری جدید کشورش انتخاب شود.
پس از مولینو، این وکیل ۶۴ ساله از جناح راست، ریکاردو لومبانا (Ricardo Lombana) کنسول سابق و دیپلمات ضدسیستم از جناح راست میانه با ۲۵.۰۱ درصد آرا و مارتین توریخوس (Martín Torrijos) رئیسجمهوری اسبق (۲۰۰۴- ۲۰۰۹) از حزب مردمی (Partido Popular) با ۱۶ درصد آراء قرار دارند. رومولو روکس (Rómulo Roux) از حزب راست میانه تغییر دموکراتیک (Cambio Democrático) نیز ۱۱.۰۲ درصد آرا را به دست آورد.
همه نامزدها شکست خود را به رسمیت شناختند، اما همچنین به مولینو هشدار دادند که بر مدیریت دولت در دوره حضور این وکیل متخصص در حقوق دریایی در دولت جدید نظارت خواهند کرد، چرا که وی در مبارزات انتخاباتی با وعده اینکه رونق اقتصادی و سطح بالای اشتغال در این کشور را بازیابی کند پیروز شده است.
انتخابات پاناما در شرایطی برگزار شد که این کشور از بحران فساد ریشهدار رنج میبرد؛ با خشکسالی مواجه است که ترانزیت کشتیها از طریق کانال پاناما به عنوان موتور اقتصاد این کشور را کاهش داده است و موجی از مهاجران با عبور از جنگل خطرناک دارین واقع در این کشور قصد دارند خود را به آمریکا برسانند.
بیش از سه میلیون نفر از شهروندان پاناما برای حضور در انتخابات فراخوانده شدند تا از بین ۸۸۵ نامزد، علاوه بر رئیسجمهوری و معاون ریاست جمهوری، ۷۱ نماینده مجلس ملی، ۲۰ نماینده پارلمان آمریکای مرکزی، ۸۱ شهردار، ۷۰۱ نماینده شهرستان و ۱۱ عضو شوراهای شهر (همگی سِمتها با جانشینان خود) را برای دوره ۲۰۲۴-۲۰۲۹ انتخاب کنند.
نامزدی مولینو تا جمعه گذشته در کانون توجه قرار داشت و پس از تایید رد صلاحیت مارتینلی و تشکیل جلسه دیوان عالی دادگستری پشت درهای بسته تایید شد.
مارتینلی به دنبال تایید اتهام پولشویی و فساد به ۱۱ سال زندان محکوم شده است.