یاسر احمدوند در گفتوگو با خبرنگار کتاب ایرنا، درباره جانمایی غرفهها در سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران توضیح داد: در جانمایی غرفهها مسائل گوناگونی مورد توجه قرار گرفته است. یکی از مولفهها، سابقه و تعداد عناوین ناشران بود. این ناشران در گوشههای شبستان و مکانهایی جانمایی شدند که در صورت ازدحام جمعیت مقابل غرفه، مانعی برای عبور و مرور مخاطبان نمایشگاه ایجاد نشود.
رئیس سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره دیگر مولفههای موثر در جانمایی ناشران، بیان کرد: ترنور مالی (گردش مالی) ناشران، کیفیت ترجمه، ترجمه اول بودن کتابها و چینش بر اساس الفبایی مسائل دیگری بود که در جانمایی ناشران تاثیر داشت.
۱۵۰ ناشر در لیست ذخیره بودند، برخی از ناشران انصراف دادند و غرفه آنها به دیگر ناشران تحویل داده شد، این دلیل برخی بینظمی در چینش الفبایی استبه گفته معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حتی وجود کتابهای کپیبرداری شده از ترجمه دیگر ناشران در کتابهای یک ناشر هم در جانمایی آن ناشر در نمایشگاه کتاب تاثیر داشته است.
او درباره دلیل وجود برخی بینظمیها در چینش الفبایی موجود در راهروهای نمایشگاه کتاب توضیح داد: ۱۵۰ ناشر در لیست ذخیره بودند، برخی از ناشران انصراف دادند و غرفه آنها به دیگر ناشران تحویل داده شد، این دلیل برخی بینظمی در چینش الفبایی است.
رئیس سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به انصراف برخی از ناشران مرتبط با دستگاهها، گفت: تلاش شد جانمایی غرفهها بر اساس مولفههایی که بیان شد انجام شود، برخی از این ناشران حتی ناشران مرتبط با دستگاهها از جانمایی در نمایشگاه ناراضی بودند و به همین دلیل انصراف دادند. دولتی یا خصوصی بودن ناشران، ملاک جانمایی آنها نیست.
به گفته او در هر حال، خواسته ناشران از امکان مصلی برای متراژ غرفه، از فضای موجود بیشتر است ممکن است در این دوره هم مسائل و ضعفهایی وجود داشته باشد، این مسائل در دورههای بعد اصلاح خواهدشد.
سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حضور بیش از دوهزار و ۶۲۰ ناشر داخلی و ۶۰ ناشر خارجی با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در محل مصلای امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار شده است.