به گزارش ایرنا، علیاکبر عبادینیا روز پنجشنبه در جلسه تبیین طرح فوق در سطح کارگزاران بیمه روستایی و عشایر منطقه پنج خراسان رضوی در تربتحیدریه، افزود: بر اساس ماده ۲۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، دولت مکلف است در راستای اجرای بند "ب" ماده (۱۰۳) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، حداکثر ۶ ماه بعد از لازمالاجراء شدن قانون، با تقویت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نسبت به بیمه مادران خانهدار دارای سه فرزند و بیشتر اقدام کند.
وی سهم مادران تربتحیدریه از این قانون را، نزدیک به ۲ هزار نفر عنوان کرد.
۲۶۸ هزار و ۵۰۰ نفر عضو صندوق بیمه روستایی و عشایر هستند
عبادینیا ادامه داد: اکنون ۲۶۸ هزار و ۵۰۰ نفر عضو صندوق بیمه روستایی و عشایر در خراسان رضوی هستند که سهم تربتحیدریه از این تعداد، نزدیک به ۱۵ هزار نفر است.
معاون اداره کل بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان رضوی بیان کرد: اکنون ماهانه به ۱۹ هزار نفر افزونبر ۲۲۰ میلیارد ریال مستمری پرداخت میشود که تعداد مستمری بگیران تربتحیدریه هزار و ۲۵۳ نفر است.
عبادینیا در بخش دیگری از پرداخت تسهیلات به مبلغ ۳۱۰ میلیارد ریال در سطح استان خبر داد و گفت: این رقم از اواخر پارسال در اختیار کارگزاریها قرار گرفته تا بین مستمری بگیران بین ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون ریال بپردازند.
وی با بیان اینکه پرداخت رقم فوق هنوز در جریان است، گفت: مستمریبگیر بابت تسهیلات دریافتی هیچ کارمزدی نخواهد پرداخت و برای دریافت آن به ضامن و مراجعه حضوری به بانک وجود ندارد.
مسوول بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر شهرستان تربتحیدریه نیز در حاشیه این برنامه به خبرنگار ایرنا گفت: هدف از برپایی نشست یکروزه، تبیین و بررسی راهکارها و رفع مشکلات اجرای ماده ۲۱ طرح جوانی در سطح شهرستانهای منطقه پنج خراسان رضوی است.
مهدی شاکری افزود: منطقه پنج اداره کل صندوق روستایی و عشایر خراسان رضوی شامل پنج شهرستان تربتحیدریه ، زاوه، مهولات، بردسکن، کوهسرخ، کاشمر و خلیلآباد است.
وی شمار افراد زیر پوشش خدمات بیمهای این شهرستان را، ۱۱ هزار و ۸۲۳ نفر عنوان کرد.
مسوول بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تربتحیدریه خدمات داده شده توسط این صندوق اشاره کرد و گفت: این خدمات شامل بازنشستگی، از کارافتادگی، مستمری بازماندگان و انتقال سابقه به سایر صندوقهای زیر نظر دولت (انتقال سابقه به تامین اجتماعی و برعکس) است.
به اعتقاد برخی کارشناسان این طرح برای شهرستانهایی همچون تربتحیدریه که جمعیت مولد قابل توجهی در روستاها دارند دارای اهمیت ویژه است زیرا تاثیر مثبتی در بخشهای مختلف از جمله ثبات جمعیتی و مهاجرت معکوس از شهر به روستا دارد.
تربتحیدریه از جمله شهرستانهای مهم و بزرگ خراسان رضوی با جمعیتی افزون بر ۲۲۵ هزار نفر بوده که در ۱۵۰ کلیومتری جنوب مشهد واقع شده است.
این شهرستان دارای چهار بخش مرکزی، جلگه رخ، کدکن و بایگ، چهار شهر، هشت دهستان و ۱۲۹ روستا است و به عنوان قطب کشاورزی در تولید برخی محصولات رتبههای برتر کشوری یا استانی را در اختیار دارد.