به گزارش خبرنگار ایرنا در لندن، صدها تن از کارکنان دانشگاه ادینبرو همسو با دانشجویان حامی فلسطین که طی هفتههای اخیر دست به تحصن زدهاند، در نامهای خطاب به رئیس این دانشگاه، خواستار قطع روابط آکادمیک با رژیم صهیونیستی شدهاند.
در این نامه که از سوی ۵۴۹ تن از کارکنان دانشگاه امضاء شده است، ضمن حمایت از اعتراضات دانشجویان، خواسته شده که روابط دانشگاه با شرکتهای همدست «رژیم آپارتاید و نسلکش اسرائیل» قطع شود.
این نامه میافزاید: ما از رئیس دانشگاه می خواهیم هر گونه سودی را که از سرمایه گذاری در شرکت های همدست اسرائیل به دست آمده است، برای حمایت از بازسازی بخش آموزش عالی ویران شده در غزه و حمایت از دانشجویان فلسطینی، سرمایه گذاری کند.
سامر عبدالنور یکی از نویسندگان این نامه به خبرنگاران گفت: «دانشگاه تاکنون شاهد چنین حمایت گستردهای از یک موضوع واحد نبوده است.» وی افزود این نامه، نشان دهنده عمق احساسات کارکنان نسبت به تحولات فلسطین است.
دانشجویان حامی فلسطین که از هفته پیش در محوطه «اولد کالج» دانشگاه ادینبرو تحصن کردهاند معتقدند که این دانشگاه در سال گذشته میلادی ۱۸ میلیون پوند دیگر در شرکتهایی سرمایهگذاری کرده که در جنایات رژیم صهیونیستی شریک هستند. بر اساس گزارشها، برخی از دانشجویان ادینبرو دست به اعتصاب غذا زده که این مساله باعث نگرانی مقامهای دانشگاه شده است.
این درحالی است که دانشجویان حامی فلسطین در سایر دانشگاههای انگلیس نیز با الگو گرفتن از دانشجویان دانشگاههای آمریکا اقدام به برپایی چادرهایی در محوطه دانشگاه کرده و فشارها برای تحریم رژیم صهیونیستی را افزایش دادهاند.
دانشجویان در شهرهای مختلف انگلیس از جمله لندن، منچستر، بریستول، نیوکاسل و لیدز از مسوولین دانشگاههای خود میخواهند که به روابط آکادمیک با موسسات اسرائیلی پایان دهند. آنها همچنین خواهان قطع سرمایهگذاری دانشگاههای انگلیس در شرکتهای تولید کننده سلاح برای رژیم صهیونیستی یا کسبوکارهای اسرائیلی هستند که در سرزمینهای اشغالی کرانه باختری فعالیت تجاری میکنند.
نخست وزیر انگلیس که طبق بیشتر نظرسنجیها روزهای پایانی عمر خود را در دولت سپری میکند، روز پنجشنبه با روسای دانشگاههای این کشور تشکیل جلسه داد تا از نزدیک در جریان وضعیت اعتراضات قرار گیرد.
ریشی سوناک که از ابتدای جنگ غزه حمایت تمامقد خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کرده است، مدعی شد: دانشگاه ها باید محل بحث های جدی و همچنین سنگرهای مدارا و احترام برای هر یک از اعضای جامعه خود باشند. وی دانشجویان حامی فلسطین را یک «اقلیت پر سر و صدا» خواند که با رفتارهای یهودستیزانه، فعالیت دانشگاه را مختل کردهاند. وی افزود: این رویه باید متوقف شود.
دولت لندن تلاش میکند تا با توسل به تاکتیک نخنما و کلیشهای نگرانی جامعه یهودیان ساکن انگلیس، صدای اعتراضات در دانشگاهها را سرکوب کند. در همین پیوند، گیلیان کیگان وزیر آموزش و تام توگندهات معاون امنیتی وزیر کشور انگلیس با انتشار کلیپی مشترک عنوان کردند که اعتراضات دانشجویان باعث وحشت جامعه یهودیان شده و ادامه این روند قابل پذیرش نیست.
توگندهات گفت: ما اخیرا شاهد افزایش اعتراضات و تحصن در برخی از دانشگاههای کشور بودهایم. پلیس و دستگاههای امنیتی اوضاع را با دقت زیر نظر دارید تا مطمئن شوند که آنها با تهدید و یا اقدام خشن، خطوط قرمز را زیر پا نمیگذارند.
گیلیان کیگان در ادامه گفت که دولت هفت میلیون پوند برای مقابله با یهودستیزی در دانشگاهها اختصاص داده و طی نامهای به روسای دانشگاهها تاکید کرده است که علیه دانشجویان به اصطلاح یهودستیز اقدام انضباطی صورت دهد.
توگندهات هم هشدار داد که دولت روادید دانشجویان خارجی که از یهودستیزی و گروههای به اصطلاح تروریستی حمایت میکنند پس خواهد گرفت. اشاره او به جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، حزبالله و سایر گروههای مقاومت است که در فهرست سازمان های به اصطلاح تروریستی انگلیس قرار دارند.
دولت انگلیس البته چند ماه هم پیش خط و نشانهای مشابهی را برای سرکوب اعتراضات حامیان فلسطین در خیابانهای لندن کشید اما نه تنها موفق به مهار معترضان نشد که هر شنبه فریادهای ضد اسرائیلی خیابانهای مرکزی لندن را به لرزه در میآورد. دانشجویان حامی فلسطین نیز تاکید دارند تا زمانی که خواستههای آنها محقق نشود دست از اعتراض نخواهند کشید.
نشریه تایمز چاپ لندن امروز (جمعه) در گزارشی نوشت که روسای دانشگاههای انگلیس از دولت خواستهاند قضیه اعتراضات دانشجویان را سیاسی نکنند. با این حال سوناک گفته است که دانشگاهها باید مقابله با یهودیستیزی را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند.
بر اساس گزارشها دولت لندن تلاش میکند تا حد ممکن از برخورد پلیس با دانشجویان معترض جلوگیری کند اما تداوم بحران انسانی در غزه و جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در این باریکه، باعث تحریک دانشجویان و افزایش نگرانیها درباره تشدید اوضاع در هفتههای باقیمانده تا پایان سال تحصیلی شده است.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی طی هفت ماه گذشته، کشتار گستردهای را در غزه به راه انداخته و ضمن بستن تمام گذرگاهها و جلوگیری از ورود کمکهای امدادی، این منطقه را به یک ویرانه تبدیل کرده است.
این رژیم همچنین به بهانه نابودی حماس قصد دارد تا به شهر مرزی رفح، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی پناه گرفتهاند، حمله کند. این مساله نگرانی بینالمللی را برانگیخته و به رژیم صهیونیستی هشدار دادهاند که چنین اقدامی بحران انسانی در نوار غزه را وخیمتر میکند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد ماه پیش قطعنامهای را در حمایت از برقراری آتشبس فوری در نوار غزه برای انتقال فوری کمکهای بشردوستانه تصویب کرد؛ اما رژیم صهیونیستی با حمایت تمامقد واشنگتن این قطعنامه را نادیده گرفته است و به کشتار مردم فلسطین ادامه میدهد.
بر اساس گزارشها، تاکنون افزون بر ۳۴ هزار فلسطینی شهید و بیش از ۷۷ هزار نفر دیگر مجروح شدهاند.