"رحیم الهیاری" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیشترین اوج بروز آفت برقزدگی در ماه های پربارش فروردین و اردیبهشت است که مزارع حبوبات را درگیر میکند.
وی افزود: طغیان این آفت قارچی همانند اصابت صاعقه به مزارع است که به آن برقزدگی گفته میشود که برای مزارع نخود و عدس زیانبار و خسارت زا است و باعث خشکیدگی مزارع می شود.
الهیاری ادامه داد: ضدعفونی و سمپاشی مزارع و سرکشی مداوم از کشتزارهای حبوبات توسط کشاورزان و کارشناسان از راههای پیشگیری و مقابله با بروز این طغیان است.
وی یادآور شد: در ماه های پربارش، مزارعی که تراکم کشت در آنها رعایت نشده باشد و ارقام محلی ضدعفونی نشده و در برابر بیماریها ضعیف باشند، آفت برق زدگی رخ میدهد.
به گفته مدیرحفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان ایلام کشاورزان به جای کشت ارقام محلی از ارقام اصلاح شده و گواهی شده که در برابر آفات و بیماریها مقاوم هستند، استفاده و نسبت به سمپاشی مزارع خود اقدام کنند.
وی بیان کرد: تا کنون در استان بیش از ۲۲۵ هزار هکتار از مزارع غلات، کلزا و حبوبات علیه علفهای هرز، مبارزه با آفات ۶۳ هزار هکتار و سطح مبارزه با بیماریها نیز ۵۷ هزار هکتار اقدامات مقابله ای و پیشگیری انجام شده است.
به گزارش ایرنا، چهار هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع دیم و آبی استان به کشت غلات اختصاص دارد.
استان ایلام دارای ۳۴۰ هزار هکتار اراضی دیم و آبی است.