بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، به خروج جنین قبل از هفته بیستم بارداری سقط جنین میگویند؛ که می تواند به صورت عمدی و یا خود به خود اتفاق بیفتد.
امیرحسین بانکی پور فرد با هشدار نسبت به فزونی این پدیده افزود: شیوع سقط جنین به عنوان یک واقعیت غم انگیز در پهنه جهان اکنون همزمان با گسترش مدرنیته در کشور ما نیز شدت پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه این موضوع در پیشینه فرهنگ ما قابل پذیرش نیست، افزود: با این وجود شمار سقط جنین هایی که در کشور اتفاق می افتد بیمناک و نگران کننده است، بطوریکه این آمار روزانه بطور میانگین هزار مورد گزارش می شود؛ یعنی از آمار جان باختگان کرونا هم بیشتر است.
نماینده مجلس ادامه داد: این آمار از شمار سقط جنین هایی که در بیمارستانها و بدنبال گزارش خونریزی مادر و ناخواسته اتفاق می افتد جداست، در حالی که درصد سقط جنین اجباری و درمانی مشخص است اما برخی از سقط ها بطور معمول پس از مصرف خود خواسته دارو از سوی مادر باردار اتفاق می افتد که در مراکز بیمارستانی جرم تلقی نمی شود.
وی افزود: مشکل اینجاست که داروهای منجر به سقط جنین در دسترس عموم است که در قانون جوانی جمعیت این موضوع نیز پیش بینی شده و فروش این داروها ممنوع است و مجوز فروشنده آنها باطل می شود.
بانکی پور گفت: آنطور که در قانون آمده فروش این داروها فقط در داروخانه بیمارستان ها برای مصرف مجوز دار ممنوع نیست.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: مهمترین دلیل اقدام به این مساله «شی انگاری جنین» است به این معنا که مادر و افراد جامعه تصور می کنند فرزند در رحم تا پیش از چهار ماهگی یک شی است و نه انسان؛ که این باور طی سال های طولانی ترویج شده است.
وی با بیان اینکه در قانون جوانی جمعیت به این معضل نیز پرداخته شده اما بطور کامل اجرا نشده است، افزود: در حال حاضر دستگاه قضا و اطلاعات به این مساله ورود کرده اند و با تخلفات برخورد می کنند.
نماینده مجلس ادامه داد: واقعیت سقط جنین در استان اصفهان نیز بسیار نگران کننده است که باید از سوی رسانه ها نسبت به این مساله حساسیت ایجاد شود.
بانکی پور گفت: یکی از دروغ هایی که در این زمینه رواج یافته این است که سقط جنین ها بدنبال بارداری پیش بینی نشده در روابط نامشروع اتفاق می افتد در حالی که مطالعات نشان می دهد ۹۳ درصد سقط ها در شاکله خانواده و با تصمیم همسران اتفاق می افتد و تنها هفت درصد مربوط به روابط نامشروع است.
نماینده مجلس افزود: این مفهوم که جنین نیز یک انسان و دارای حقوق مربوط به خود است باید از سوی رسانه ها بطور اثرگذار تبیین و تثبیت شود.
به گفته وی در کنار عناوینی مانند حقوق بشر و حقوق زن؛ فریاد حقوق جنین نیز باید در کشور و جهان فراگیر شود.
بانکی پور افزود: یکی دیگر از چالش های این مساله این است که تصمیم به سقط جنین در قانون فعلی کشور ما جرم انگاری نشده و این خلا باید با مطالبه گری رسانه ها برطرف شود تا ابزار بازدارنده سقط جنین تقویت شود.
به گزارش ایرنا، در تدوین بوم جمعیتی استان اصفهان؛ ازدواج، سقط جنین و ناباروری سه چالش مهم جوانی جمعیت است که بر مبنای آمار و بررسی های انجام شده به دست آمده است.
آنطور که مسوولان می گویند آمار دقیقی از سقط جنین غیرقانونی در استان اصفهان و سطح کشور در دسترس نیست. در قانون جوانی جمعیت تنها مرجع دریافت تقاضا و رسیدگی به درخواست سقط جنین متقاضیان، پزشکی قانونی است.
استان اصفهان اکنون با بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از لحاظ شاخص جمعیتی روند کاهشی دارد.حدود ۱۲ درصد از جمعیت استان سالمند و بالای ۶۰ سال هستند و شیب سالمندی در این خطه تندتر از میانگین کشور است.
به گفته مسوولان، اگر هفت یا هشت سال آینده نرخ رشد منفی جمعیت جبران نشود، بین سالهای ۱۴۲۵ تا سال ۱۴۳۰، یک سوم جمعیت استان در سن سالمندی قرار میگیرند.