به گزارش خبرنگار ایرنا از مقر سازمان ملل، باربارا وودوارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت در مورد یمن افزود: ما از همه طرفها میخواهیم که تنشها را کاهش دهند و فضا را برای مذاکرات، تحت نقشه راه سازمان ملل حفظ کنند تا صلح و رفاه پایدار برای مردم یمن تضمین شود.
سفیر انگلیس در سازمان ملل سه نکته را در سخنانش بیان کرد و بدون اشاره به حملات مرگبار اسرائیل و تاثیر این امر بر تاثیر گروههای مقاومت در منطقه از جمله انصارالله افزود: اولین نکته در در مورد کشتیرانی است و انگلیس آخرین تهدیدات حوثی ها (انصارالله) برای گسترش حملات خود به کشتیرانی در منطقه اقیانوس هند و دریای مدیترانه را محکوم می کند.
او مدعی شد: « تشدید مداوم حملات دریایی امنیت و ثبات یمن را تضعیف می کند و وضعیت وخیم بشردوستانه را بدتر می کند. ما نمی توانیم یک توافق صلح پایدار را بدون یک محیط امنیتی مساعد تضمین کنیم. بنابراین، ما مجدداً از حوثیها میخواهیم که به آزادی کشتیرانی احترام بگذارند و حملات بیپروا به کشتیهای دریایی را متوقف کنند.»
سفیر انگلیس در سازمان ملل ادامه داد: نکته دوم افزایش ورود قابل توجه کشتیها به بنادر تحت کنتر حوثی ها که بدون گزارش به نمایندگی سازمان ملل در یمن ( UNVIM )است. از اکتبر ۲۰۲۳، تخلفات گزارش شده می تواند معادل ۵۰۰ است که کامیون های حامل مواد بازرسی نشده وارد حدیده شده اند. ما در مورد این موضوع صریح بودهایم: یو ان وی ام مکانیزمی حیاتی برای محدود کردن عرضه سلاحهای غیرقانونی به یمن است و از همه کشتیها میخواهیم که بازرسیهای لازم را رعایت کنند.
این دیپلمات ارشد انگلستان در سازمان ملل اضافه کرد: سوم، همانطور که از مارتین گریفیتس معاون دبیرکل سازمان ملل شنیدیم، یمن یکی از بدترین بحرانهای بشردوستانه و یکی از بزرگترین واکنشهای بشردوستانه در جهان است. سازمان های امدادی قادر به دسترسی و کمک به افراد آسیب پذیر نیستند. ما از مقامات موقت میخواهیم تا برای امکان رساندن کمکها بیشتر تلاش کنند.
سفیر انگلیس همچنین در تداوم ادعاهایش افزود: « حدود یک سال از بازداشت غیرقانونی اعضای جامعه بهایی توسط حوثی ها می گذرد. ما همچنان از حوثیها میخواهیم که از آزادی مذهب یا عقیده حمایت کنند و بلافاصله و بدون قید و شرط بقیه بهائیان در بازداشت را آزاد کنند.»
به گزارش ایرنا، پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاههای آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کردهاند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.
آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.
شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایتهای واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریمهایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتیهای تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.
دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.