به گزارش خبرنگار ایرنا، مارتین گریفیتس معاون دبیرکل سازمان ملل در امور اضطراری و بشردوستانه روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره اوضاع یمن گفت: گرسنگی، تهدیدی مهم برای این بحران، همچنان مردم یمن را آزار می دهد. بهبود اندک در نرخ ناامنی غذایی و سوء تغذیه پس از میانجیگری سازمان ملل
او تصریح کرد: آتش بس از بین رفته است و سطح محرومیت شدید غذایی در سراسر کشور به طرز نگران کننده ای بالا است و انتظار می رود با شروع فصل کم باران در ژوئن بیشتر شود.
معاون دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: ما همچنین به شدت نگران شیوع سریع وبا هستیم. ۴۰ هزار مورد مشکوک و بیش از ۱۶۰ مرگ تاکنون گزارش شده است. اکثریت آنها در مناطق تحت کنترل حوثی ها هستند که در آنها صدها مورد جدید گزارش شده است.
او گفت: انتظار میرود بارشهای شدید و جاری شدن سیل در هفتههای آینده وضعیت را تشدید کند.
معاون دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: سازمان ملل و شرکای آن در حال انجام اقدامات فوری برای جلوگیری از گسترش این بیماری هستند. در دو سال گذشته، پیشرفت هایی به سوی یک راه حل سیاسی جامع وجود داشته است اما این پیشرفت شکننده است. نیاز به محافظت دارد.
گریفیتس ادامه داد: هفت ماه بدبختی و رنج در منطقه به بی ثباتی در یمن افزوده است. حملات به کشتیها در دریای سرخ و اطراف آن مسیرهای تجارت جهانی را مختل کرده و همچنان تهدید یک تنش بزرگتر در منطقه وجود دارد.
معاون دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: ما نمی توانیم اجازه دهیم تحولات در منطقه و دریای سرخ سد راه صلح در یمن را مسدود کند. این یک بی عدالتی وحشتناک و یک تراژدی برای مردم یمن خواهد بود. من به هانس گراندبرگ فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن میپیوندم و از همه طرفها میخواهم که تنشزدایی و گفتگو را در اولویت قرار دهند.
به گزارش ایرنا، پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاههای آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کردهاند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.
آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.
شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایتهای واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریمهایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتیهای تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.
دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.
نظر شما