مسکو- ایرنا- مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) با اشاره به رنج و آلام مردم غزه در فلسطین به دنبال اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان گفت: رسانه‌ها و خبرگزاری‌های مستقل و غیروابسته دنیا وظیفه دارند مسائلی چون موضوع غزه و مظلومیت مردم فلسطین را به اطلاع همه جهانیان برسانند.

به گزارش ایرنا، علی نادری که بنا به دعوت رسمی رستم مینیخانوف رئیس‌جمهوری تاتارستان به کازان سفر کرده است، این سخنان را در نشست تخصصی رسانه با عنوان «یکسان‌سازی فضای اطلاعاتی یا تقسیم‌بندی آن؟» به عنوان یکی از رویدادهای پانزدهمین اجلاس بین‌المللی روسیه – جهان اسلام (کازان فروم) بیان کرد.

مدیرعامل ایرنا: رسانه‌های مستقل، صدای مردم غزه را به جهانیان برسانند
وی یادآور شد: به دنبال عدم نقش‌آفرینی عمده رسانه‌های رسمی جهان در بازتاب این ظلم تاریخی، رسانه‌های اجتماعی امروز روایتگر رنج غزه و نیز زمینه‌ساز اعتراض‌های گسترده به این جنایات حتی در دانشگاه‌های آمریکا شده‌اند.

مدیرعامل ایرنا خاطرنشان کرد: تفاوت چشمگیر در عملکرد رسانه‌های رسمی و اجتماعی در موضوع تحولات غزه، نشان می‌دهد که منابع خبری در جهان دچار تغییر شده اند و امروزه مرجعیت مطلق خبری، وجود ندارد. در دنیای امروز، یکپارچگی فضای اطلاع‌رسانی، امکان‌پذیر نیست.


نادری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم بهره‌گیری رسانه‌ها از ادبیات متفاوت با سایت‌های رسمی در شبکه‌های اجتماعی، پیشنهاد داد که خبرگزاری‌های حرفه‌ای، با یکدیگر همکاری کنند و دانش و تجربه خود درباره انتشار محتواهای خبری در شبکه‌های مختلف اجتماعی را به اشتراک بگذارند.


وی افزود: در این زمینه، سازمان خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) و اتحادیه خبرگزاری‌های عضو کشورهای سازمان همکاری اسلامی (یونا) می‌توانند نقشی محوری ایفا کنند.

تعاملات متمایز رسانه‌های روسیه و ایرنا
در ادامه این نشست که با حضور مدیران و سردبیرانی از رسانه‌های روسیه و کشورهای اسلامی برگزار شد،‌ ماریا مانا مدیر کانال عربی شبکه راشاتودی (روسیا الیوم) با اشاره به هجمه خبری غرب علیه روسیه و دیگر کشورهای مستقل، از اینکه رسانه‌های ایرانی، حجم قابل توجهی از اخبار بیانگر واقعیت‌های روسیه را منتشر می‌کنند، ابراز خرسندی کرد.

واسیلی پوشکوف مدیر بین‌الملل مجموعه رسانه‌ای راسیا سیودنیا (روسیه امروز) نیز در سخنانی با اشاره به حرکت جهان در مسیر نظم چندقطبی، نقش رسانه‌ها را در این زمینه مهم توصیف کرد و گفت: تقویت ارتباطات میان رسانه‌ها به ویژه کشورهای مستقل می‌تواند افق نگاه جدیدی را به روی مخاطبان آنها بگشاید.


این مقام مجموعه رسانه‌ای روسیه امروز که خبرگزاری‌های ریانووستی و اسپوتنیک نیز زیرمجموعه آن هستند، با بیان اینکه این مجموعه رسانه‌ای روسیه تاکنون ده‌ها توافقنامه همکاری با کشورهای اسلامی به امضا رسانده است، به طور مشخص از تعاملات با خبرگزاری جمهوری اسلامی به عنوان مناسبات متمایز رسانه‌ای یاد و از علی نادری مدیرعامل ایرنا به واسطه ارتقای سطح تعاملات به صورت ویژه قدردانی کرد.

پانزدهمین اجلاس اقتصادی همکاری‌های روسیه – جهان اسلام (کازان فروم) روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت‌ماه به صورت رسمی با قرائت قرآن کریم در کازان آغاز به کار کرد. این اجلاس روز شنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه به کار خود پایان می‌دهد.


جمهوری تاتارستان که به عنوان دروازه ورود اسلام به سرزمین‌های شمالی شناخته شده است، در سال‌های اخیر در چارچوب این اجلاس، میزبان رویدادهایی با هدف تقویت مناسبات روسیه با جهان اسلام است. بنا بر اعلام برگزارکنندگان این اجلاس، حدود ۱۲۰ رویداد در طول روزهای برگزاری کازان فروم ۲۰۲۴ پیش‌بینی شده است.

برچسب‌ها