باقری پای حرف دل تاجران ایرانی در کازان؛‌ اولیانوفسک روسیه در اندیشه توسعه مبادلات

مسکو- ایرنا- معاون سیاسی وزارت امور خارجه در بازدید از نمایشگاه بین‌المللی صنعت حلال کازان در جمهوری تاتارستان، از پاویون جمهوری اسلامی ایران در این نمایشگاه بازدید کرد و پای حرف دل تاجران ایرانی نشست.

به گزارش ایرنا،‌ علی باقری که بنا به دعوت رسمی رستم مینیخانوف رئیس‌ جمهوری تاتارستان روسیه برای شرکت در پانزدهمین اجلاس بین‌المللی روسیه – جهان اسلام به کازان سفر کرده است، در دیدار با آلکسی روسکیخ استاندار اولیانفسک در پاویون ایران نیز گفت: راهگذرهای بین‌المللی حمل‌ونقل از جمله کریدور شمال - جنوب، فرصت مناسبی برای توسعه همکاری‌های تهران – مسکو فراهم کرده است.

باقری پای حرف دل تاجران ایرانی در کازان؛‌ اولیانوفسک روسیه در اندیشه توسعه مبادلات

در این نشست که با حضور کاظم جلالی سفیر ایران در مسکو برگزار شد، باقری بر بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های موجود برای توسعه مناسبات دوجانبه در راستای تحقق اراده رهبران دو کشور تأکید کرد و در عین حال یادآور شد: ظرفیت‌های همکاری دوجانبه، گسترده‌تر از عرصه‌هایی است که تاکنون عملیاتی شده است و یا در حال پیگیری است.
معاون وزیر امور خارجه گفت: امروز تنها از اراده دو کشور برای توسعه روابط سخن نمی‌گوییم بلکه از عزم دو کشور برای همکاری در عرصه‌های بین‌المللی سخن می‌گوییم؛ از این رو، افق نگاهی بالاتر از مناسبات دو جانبه را در اندیشه داریم.
وی تقویت مناسبات ایران با روسیه را در چارچوب سیاست دولت سیزدهم در راستای تحکیم پیوند با همسایگان توصیف کرد و ادامه داد: ایران و روسیه با تکیه بر اندیشه رهبران و اراده ملت‌های خود، تحریم‌ها را به فرصتی برای همکاری تبدیل کرده‌اند و از این رو، باید این فرصت همکاری را فراتر از مرزهای دو کشور توسعه دهیم که سازوکارهای همکاری همچون سازمان شانگهای و گروه بریکس در این مسیر مؤثر خواهد بود.

باقری پای حرف دل تاجران ایرانی در کازان؛‌ اولیانوفسک روسیه در اندیشه توسعه مبادلات

در این نشست که در پاویون اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه بین‌المللی کازان و با حضور داود میرزاخانی سرکنسول و نیز برخی فعالان اقتصادی کشورمان برگزار شد، استاندار اولیانفسک و هیأت همراه به معرفی ظرفیت‌های این استان در راستای تقویت مناسبات دوجانبه پرداختند.
آلکسی روسکیخ، وجهه غالب ظرفیت‌های استان اولیانفسک را بخش صنعت عنوان کرد و گفت:‌ در گذشته،‌ جنبه‌های کشاورزی این استان شناخته شده و مبنای همکاری مشترک با ایران بوده است که ما بر آن هستیم که همکاری‌های دوجانبه در بخش صنعت را فعال کنیم.
وی در ادامه به معرفی ظرفیت‌های این منطقه روسیه در زمینه تولید قطعات خودرو، هواپیما، محصولات کامپوزیت و تجهیزات نفت و گاز پرداخت و آمادگی این استان را برای مبادلات تجاری در این حوزه ها با استان‌های مختلف ایران اعلام کرد.

باقری پای حرف دل تاجران ایرانی در کازان؛‌ اولیانوفسک روسیه در اندیشه توسعه مبادلات

بازدید از غرفه شرکت‌های ایرانی حضور یافته در نمایشگاه صنعت حلال کازان، بخش دیگری از برنامه‌های معاون وزیر امور خارجه در حاشیه اجلاس کازان بود.


جمهوری تاتارستان با مرکزیت کازان در بخش اروپایی فدراسیون روسیه در میانه دو رودخانه ولگا و کاما واقع شده است و تقریبا در ۸۰۰ کیلومتری شرق مسکو قرار دارد. این جمهوری به عنوان دروازه ورود اسلام به سرزمین‌های شمالی شناخته شده و هر ساله میزبان نمایندگان کشورهای اسلامی برای توسعه مناسبات روسیه با این کشورها است.
همزمان با برگزاری پانزدهمین اجلاس کازان فروم، نمایشگاه صنعت حلال با حضور شرکت‌هایی از کشورهای اسلامی تا ۲۹ اردیبهشت‌ماه جاری برپا است که این نمایشگاه روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت‌ماه به صورت رسمی با قرائت قرآن کریم آغاز به کار کرد.
فعالان بخش خصوصی از ۱۲ شرکت از جمهوری اسلامی ایران در پاویون اختصاصی کشورمان در این نمایشگاه حضور یافته و به دنبال توسعه مبادلات تجاری و مذاکرات برای توسعه صادرات خود هستند. علاوه بر این، میربیزینس بانک (بانک روسی که همه سهام آن متعلق به بانک ملی ایران است) در این نمایشگاه با پرچم مقدس کشورمان حضور دارد.
شهر کازان پس از بدرقه شرکت کنندگان در اجلاس «روسیه-جهان اسلام» در ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، خود را برای برپایی دو رویداد دیگر در سطح بین المللی آماده می کند.
این شهر میزبان رقابت‌های ورزشی بریکس است که ۱۱ تا ۲۴ ژوئن (۲۲ خرداد تا چهارم تیرماه ۱۴۰۳) برگزار می‌شود.
مهمترین رویداد گروه بریکس در قالب اجلاس سران نیز اکتبر ۲۰۲۴ (اول تا سوم آبان ۱۴۰۳) در کازان برگزار خواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران با تلاش دستگاه دیپلماسی در دولت سیزدهم از ابتدای سال ۲۰۲۴ (دی ماه ۱۴۰۲) به همراه چهار کشور دیگر شامل: مصر، اتیوپی، امارات متحده عربی و عربستان سعودی به عضویت گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس درآمد. عضویت اعضای جدید در نشست تابستان ۱۴۰۲ سران گروه بریکس متشکل از روسیه، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی تأیید شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha