دکتر مهدی دلاوری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ۱۵۰ ماما در سطح مراکز، پایگاهها و مراکز بهداشت شهرستان کاشان و آران و بیدگل به مادران باردار، بانوان و کودکان خدمات ارائه میکنند.
وی اظهار کرد: این خدمات شامل مراقبت های پیش از بارداری، مراقبت دوران بارداری و پس از زایمان، مراقبتهای کودکان و نوزادان، مراقبت های بهداشتی میانسالان و سالمندان، مشاوره فرزندآوری، شناسایی زوجین نابارور و پیشگیری از سقط جنین است.
معاون بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان بیان کرد: تولد نوزاد سالم از مهمترین اهداف اجرای برنامه های جوانی جمعیت معاونت بهداشت است که در این راستا برنامههای آموزشی ویژه ماماها برگزار می شود.
دلاوری گفت: از آنجایی که هر ماما مراقبت از ۲ نفر (مادر و جنین) را به عهده دارد، خدمات و مراقبت ها باید با حساسیت ویژه ای برای تامین سلامت مادر و جنین انجام شود.
وی اظهار کرد: پس از هر مورد مرگ مادر باردار در منطقه کاشان کمیته های بهداشتی و جلسات متعدد برگزار و پرونده الکترونیکی سلامت مادر و دلایل این مساله بررسی میشود.
وی با تاکید بر اینکه کاهش مرگ و میر مادران باردار از مهمترین رویکردهای حوزه مامایی است یادآور شد: سال گذشته متاسفانه یک مورد مرگ مادر باردار داشته ایم.
وی با اشاره به برگزاری وبینارهای آموزشی متعدد برای کارشناسان با موضوع سقط جنین و عوارض آن در بهداشت روان مادران گفت: همکاری با سامانه ۴۰۳۰ یکی از اقدامات حوزه مامایی است که اکنون ۱۷ نفر از کارشناسان مامایی پاسخگوی مشکلات مادران در این سامانه کشوری در کاشان و آران و بیدگل هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: پوشش مراقبت های دوران بارداری حدود ۹۰ درصد و همچنین مراقبت پیش از بارداری بیش از ۵۰ درصد است که در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای سلامت و خانه های بهداشت صورت میگیرد و این دانشگاه در بین ۶۳ دانشگاه کشور یکی از دانشگاه های فعال و برتر در اجرای قانون جوانی جمعیت میباشد.
جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستان های کاشان و آران و بیدگل، زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.