بیرجند - ایرنا - معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی بیرجند گفت: در یک سال اخیر قرارداد هفت طرح‌ پژوهشی فناورانه با سرمایه‌گذاری مشترک دانشگاه و بخش خصوصی در استان خراسان جنوبی منعقد شده است.

یدالله یعقوبی نژاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مبلغ این قراردادها حدود پنج میلیارد ریال است که با مشارکت دانشگاه صنعتی و بخش خصوصی در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به طرح "روشی نوین در سنتز کربن فعال از زغال سنگ با قابلیت جذب سطحی بالا" اظهار کرد: همچنین ساخت نانو کاتالیست بر پایه مواد معدنی استان خراسان جنوبی به منظور حذف آلاینده‌های آب از دیگر طرح‌ها است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی بیرجند گفت: یکی دیگر از قراردادهایی که بین دانشگاه و بخش صنعت منعقد شد، طرح پژوهشی امکان سنجی، استحصال و فرآوری عناصر نادر خاکی و عناصر کمیاب از زغال سنگ است.

وی به قراردادهای تولید آلی رس «ارگانو کلی» از بنتونیت و فناوری استفاده از بنتونیت در ریخته‌گری اشاره کرد و افزود: تولید کود گوگرد بنتونیتی، استفاده بهینه از مواد اولیه ارزان داخلی برای توسعه کشاورزی و بومی سازی تولید خاک رنگبر از بنتونیت در خراسان جنوبی از دیگر طرح‌هاست.

یعقوبی نژاد با بیان اینکه هفت محصول حوزه بنتونیت دانشگاه صنعتی بیرجند در مسیر تجاری‌سازی قرار گرفته است عنوان کرد: به منظور گسترش زمینه‌ همکاری‌های علمی و پژوهشی برای رفع نیازهای موجود در صنایع کشور تفاهم‌نامه سه‌جانبه همکاری اخیرا بین دانشگاه صنعتی بیرجند، بخش خصوصی و استانداری منعقد شد.

وی ادامه داد: در این تفاهم‌نامه زمینه گسترش همکاری‌ها بر تجاری ‌سازی هفت محصول فناورانه دانشگاه صنعتی بیرجند که با سرمایه ‌گذاری شرکت بخش خصوصی در دست اقدام است، مورد توافق قرار گرفت.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی بیرجند گفت: بنتونیت یکی از مواد معدنی ارزشمند کشور بوده که حدود ۸۵ ذخایر آن در استان خراسان جنوبی است.

وی بیان کرد: اکنون ۱۳۷ معدن بنتونیت در این استان وجود دارد و بیشترین اشتغال در حوزه معادن به لحاظ تنوع در ماده معدنی بنتونیت است.

یعقوبی نژاد افزود: بیشترین کاربرد بنتونیت به ‌عنوان چسب و استحکام دهنده در صنایع گندله ‌سازی است که در زنجیره تولید فولاد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی از بررسی زمینه‌های توسعه صادرات محصولات فناورانه دانشگاه صنعتی بیرجند به کشور عمان نیز خبر داد و گفت: امسال مذاکرات اولیه برای استفاده از بازارهای خارجی به‌ ویژه کشورهای حوزه حاشیه خلیج‌ فارس برای انتقال دانش فنی و استفاده از ظرفیت‌های تحقیق و توسعه صادرات محصولات فناورانه دانشگاه صنعتی بیرجند به عمان انجام شد.