سمنان - ایرنا - مدیرکل بهزیستی سمنان گفت: مناسب‌سازی اماکن عمومی یکی از برنامه‌های جدی این سازمان است و در استان ۸۵ درصد از مساجد، امامزادگان و بقاع متبرکه پرتردد برای تردد توانخواهان مناسب‌سازی شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود منطقی روز یکشنبه به رسانه ها گفت: ساختمان ۳۳۷ دستگاه اجرایی در سراسر استان سمنان به منظور مناسب‌سازی برای توانخواهان ارزیابی شد.

وی افزود: یکی از اولویت‌های کمیته هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی مکان‌های عمومی برای مناسبت‌سازی طی سال گذشته رصد و خودارزیابی ساختمان‌های بانک‌ها، دستگاه‌های خودپرداز و کلینیک‌های درمانی در استان بود، به نحوی که در هر شهرستان حداقل در یک یا ۲ مکان مناسب‌سازی اجرایی شود.

وی پیگیری مناسب سازی امامزاده‌ها و بقاع متبرکه از سوی اداره کل اوقاف و امور خیریه را دیگر مصوبه کمیته هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی استان برشمرد و ادامه داد: طی بازدیدهای میدانی از مساجد و امامزاده‌های پرتردد شهرستان‌ها توسط تیم کمیته تخصصی مشخص شد ۸۵ از این مساجد و بقاع متبرکه مناسب‌سازی شده است.

مدیرکل بهزیستی سمنان با اشاره به امکان اطلاع‌رسانی «سامانه پیامکی معبر» به شماره ۳۰۰۰۰۱۲۳۲۲ از طریق فرمانداری‌ها، بیان کرد: برگزاری دوره های آموزشی ویژه پیمانکاران و مهندسان حوزه ساخت و ساز با همکاری سازمان برنامه و بودجه، سازمان نظام پزشکی، تعیین و معرفی مشاور امور توانخواهان در فرمانداری و شهرداری‌ها و بهره‌مندی از ظرفیت آنها در امور مناسب سازی، تهیه ۲ برنامه مستند «در شهر» با موضوع گزارش وضعیت مناسب‌سازی معابر و اماکن عمومی، از دیگر فعالیت های انجام شده در سال ۱۴۰۲ بود.

از رنج توانخواهان بکاهیم

به گزارش ایرنا، بر اساس آمارهای جهانی، حدود ۱۵ درصد هر جامعه را افراد معلول تشکیل می دهند یعنی از هر ۶ نفر یک نفر دارای نوعی از معلولیت‌ها است. بیشتر افراد دارای معولیت از شرایط کوچه و خیابان فاصله گرفته‌اند و در کنج خانه‌هایشان به سر می‌برند، همین در خانه ماندن به مرور افرادی را که دچار مشکلات جسمی و حرکتی هستند، عصبی و کم حوصله می کند.

مناسب‌سازی معابر شهری مطالبه‌ای ثابت و پایدار که همیشه در ردیف اول خواسته‌های توانخواهان قرار دارد. رنج راه رفتن و حکایت مناسب سازی دقیق با آغاز حرکت از خانه و رفتن به اجتماع ارتباط مستقیم دارد و چه بسیار افراد توانخواهی که برای رهایی از وابستگی به دیگری ماندن در خانه را برمی‌گزینند.

حس استقلال و وابسته نبودن به دیگران، تمام آن چیزی است که هر توانخواهی به دنبال آن است و اولین گام برای رسیدن به حس استقلال، مناسب‌سازی معابر و اماکن عمومی شهر است که به توانخواهان کمک می‌کند از خانه به سمت اجتماع حرکت کنند.

در شرایطی که گفته می‌شود شمار معلولیت‌ها روز به روز بنا به دلایلی شامل حوادث و تصادفات رو به افزایش است، مناسب سازی معابر و اماکن عمومی و اداره‌ها و سازمان‌ها نیز باید به عنوان یک ضرورت مدنظر باشد؛ در عین حال نباید فراموش کرد که معلولیت اتفاقی دور از ذهنی نیست و سلامتی نیز مساله ای مطلق محسوب نمی شود. گاه با اتفاقی و حادثه‌ای معلولیت رخ می‌دهد و باید شرایط زندگی توام با رفاه برای یک توانخواه که امکان حضور در جامعه و اجتماع را داشته باشد، برای او فراهم شود.