به گزارش خبرنگار ایرنا، فرشاد جوان روز دوشنبه در کارگاه آموزشی اقدامات قبل از کوچ عشایر، افزود: نهالهای تولید شده در نهالستان های اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان به صورت رایگان عرضه میشود.
وی با بیان اینکه سهمیه استان زنجان از این طرح سه و نیم میلیون اصله درخت است، ادامه داد: تولید این مقدار تا به امروز به خوبی صورت گرفته و اقدامات بسیاری برای تحقق هر چه بهتر این طرح انجام شده است.
جوان افزود: در اولین سال این طرح تمام نهالهای مورد نیاز سهمیه استان تولید شد که هر گونه در زمان مناسب خود توزیع می شود.
وی اضافه کرد: برخی گونهها مثل صنوبر هر سال از اسفند تا اواخر فروردین ماه قلمه زده میشوند و پس از نگهداری و مراقبت لازم به مرحله کاشت می رسند.
جوان اظهار داشت: صنوبر برای زراعت چوب به طور رایگان از اسفندماه به متقاضیان توزیع می شود و متقاضی با ارائه مدارک زمین و آب در اختیار خود میتواند حواله آن را دریافت کند.
وی افزود: با توجه به اینکه تولید نهال در وضعیت خوبی است محدودیتی در دریافت نهال نیست و دریافت نهال و نگهداری از آن به توان مالی و هدف متقاضی بستگی دارد.
این مسوول اضافه کرد: نهالهای صنوبر سه تا چهار سال پس از کاشت قابلیت بهرهبرداری را دارند و فرد با توجه به هدف خود میتواند نهال را برداشت و یا برای اهداف بلندمدت از آن نگهداری کند.
جوان اضافه کرد: گونههای متفاوتی در نهالستان تولید شده و علاوه بر صنوبر گونههای دیگری نیز توزیع میشود، تنوع گونههای تولیدی بسیار قابل توجه است و تمام گونهها به رغم تنوعی که دارند با اقلیم استان سازگار هستند.
کارشناس جنگل کاری و مسئول نهالستان منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان یادآور شد: برای نگهداری نهالها آموزشهای لازم نیز داده میشود و کارگاهها و اقدامات گوناگونی در راستای آموزش برگزار خواهد شد.
رئیس اداره آموزش و ترویج منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان نیز در این کارگاه، گفت: کارگاه آموزشی قبل از فصل کوچ ویژه عشایر شهرستانهای طارم، ماهنشان و زنجان، با هماهنگی امور عشایر جهاد کشاورزی و اداره آموزش و ترویج در نهالستان کوشکن برگزار شد.
مریم مختاری اظهار داشت: هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی این است که عشایر قبل از کوچ در خصوص بحث امنیت، پروانه دام، پروانه چرا و بحثهای مرتبط با دامپزشکی آشنا شوند.
مختاری با بیان اینکه عشایر در این کارگاه مشکلات خود را مطرح کردند، تصریح کرد: امیدواریم که با وجود این کارگاهها عشایر کوچ ایمن و سالمی داشته باشند.
وی ادامه داد: امسال سومین سال برگزاری این کارگاه آموزشی توسط اداره آموزش و ترویج منابع طبیعی و آبخیزداری است که با حضور نمایندگانی از دستگاه های دولتی از جمله هواشناسی، هلال احمر، دامپزشکی، مدیریت جهاد کشاورزی، نیروی انتظامی برگزار شد.