به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، سید محمدرضا طالبی روز پنجشنبه در جلسه "کار ویژه مرز" شورای تامین استان اظهار کرد: مبادلات مرزی برای صادرات تولیدات خراسان جنوبی و ترانزیت کالاهای تولیدی دیگر استانها برای ما بسیار مهم است اما برقراری امنیت در مرز اهمیت بیشتری دارد لذا به هر دو موضوع باید توجه کافی شود تا مرز امن تجاری را داشته باشیم.
وی بر ضرورت ساماندهی امور مختلف مربوط به مرز توسط دستگاههای اجرایی متولی تاکید کرد و افزود: هرچند نارساییهای در مرز وجود دارد اما در مقایسه با دیگر استانها، وضعیت مرزی خوبی داریم که کار تبادل کالا در آن به سرعت انجام میشود.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: مبادلات تجاری مرزی استان به لحاظ ارزی و وزنی ۵۰ درصد افزایش دارد و در ۲ ماه اول سال جاری شاهد افرایش ۷۰ درصدی در زمینه صادرات بودهایم که امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در جلسه آینده باید شاهد نتایج خوب اجرای مصوبات این جلسه باشیم افزود: هرچند دستگاههای خدمات رسان در مرز اقدامات خوبی تاکنون انجام دادهاند اما باید زیرساختهای مورد نیاز در ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک خراسان جنوبی با کشور افغانستان به خوبی تامین شود.
طالبی تاکید کرد: باید تلاش کنیم همه امکانات لازم در مرز تامین شود و برای این منظور مکاتبهای با تهران برای اختصاص اعتبار انجام میشود.
وی گفت: از گذشته یک دستگاه ایکس - ری در بازارچه مرزی ماهیرود نصب شده و جانمایی دستگاه دوم هم توسط منطقه ویژه اقتصادی برای نصب آن در آینده، انجام شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی افزود: طی ۲۰ روز آینده با محوریت کمیته راهداری کار ویژه مرز استان جلسهای با حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی برگزار و راهکاری درخصوص قابلیت اجرایی استفاده هرچه بهتر از ایکس- ری در مرز ارائه شود.
وی انجام لاین بندی در ورودی بازارچه و مشخص شدن کارتهای مربوط به تجار و کارگران افغانستان و افراد دیگر که برای خرید به بازارچه ماهیرود میآیند را ضروری خواند و گفت: با مدیریت فرمانداری سربیشه ساماندهی خودروهای شخصی که به مرز ماهیرود مراجعه میکنند، هر چه زودتر انجام شود.
طالبی بیان کرد: امور مربوط به مرز که نیاز به هماهنگی دارد باید از طریق نمایندگی وزارت امور خارجه در استان انجام شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: وظیفه ما افزایش ضریب امنیتی مرز است.
حجت الاسلام علی نسایی زهان افزود: باید زمینه صادرات سریع کالاهای مازاد از مرز فراهم شود و از سخت گیریهای بی مورد در این خصوص جلوگیری کنیم تا منجر به تغییر مسیر صادراتی نشود.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی نیز ارزش کالاهای صادراتی در ۲ ماه سال جاری از طریق گمرکات استان را ۱۲۲ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۰ درصد افزایش داشته است.
محمد کوهگرد افزود: در این مدت ۶ هزار و ۸۳۷ دستگاه کامیون به ارزش ۲۴۲ میلیون دلار از طریق گمرک ماهیرود به کشور افغانستان ترانزیت داشتند.
ساماندهی خودروها، ساماندهی نیروی کار ایران و افغانستان، پیگیری خط انتقال سوختهای صادراتی، خریداری دستگاه ایکس- ری با هدف تسهیل و تسریع صادرات در سایت ماهیرود و بهسازی جادههای مرزی از محل اعتبارات بحران از جمله مصوبات این جلسه بود.