به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، مهدی جعفری روز چهارشنبه درباره نتایج نشست با معاون اتاق بازرگانی و تجارت استان فراه افغانستان و تجار این کشور که عصر دیروز در مرز ماهیرود برگزار شد افزود: حل مشکلات موجود و تقویت نقاط قوت، مهمترین هدف ماست و امیدواریم با پشتکاری که وجود دارد، امور حوزه تجاری تسهیل شود.
وی با اشاره به درخواست فعالان کشور همسایه مبنی بر برگزاری جلسه تجار دو کشور به صورت سالی یک مرتبه، تصریح کرد: ما هم با برگزاری گفتمانهای تجاری سالی یک بار موافقیم و آمادگی داریم سالی چند بار در مرز ماهیرود خراسان جنوبی یا ابونصر فراهی با تجار افغانستان و مدیران اقتصادی استان جلسه داشته باشیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: از امروز تا یک هفته آینده مصوب میکنیم نرخ و تعداد لیفتراکهای فعال در مرز اعلام شود در غیر این صورت نسبت به تعداد و قیمتها تعیین تکلیف خواهیم کرد.
وی بر افزایش باسکول، تمرکز بر موضوع سوخت و ساماندهی کارگران نیز تاکید کرد و افزود: ۱۴ و ۱۵ خرداد که تعطیل رسمی است، مرز ماهیرود تعطیل نیست و تجارت بین دو کشور جریان خواهد داشت.
مهیا ساختن تجهیزات بندری در هر دو طرف به منظور تسهیل تجارت برای تاجران مرزی، اضافه کردن ساعت کاری در ادارات دو طرف، عبور و مرور کامیونها در منطقه و بارگزاری گفتمان تجاری سالی یک بار از مهمترین درخواستهای تجار افغانستان در این دیدار بود.
خراسان جنوبی به طول ۳۳۱ کیلومتر با ۲ استان فراه و هرات افغانستان هم مرز است و در چهار شهرستان سربیشه، نهبندان، زیرکوه و درمیان بازارچه مرزی دارد.
گذرگاه مرزی ماهیرود یا نقطه مرزی میل ۷۸ یک گذرگاه مرزی بین ایران و افغانستان است که در شهرستان سربیشه استان خراسان جنوبی قرار دارد و نام این مرز در کشور همسایه، ابونصر فراهی است.
پایانه مرزی ماهیرود سومین معبر رسمی ایران با افغانستان در کنار مرز دوغارون خراسان رضوی و مرز میلک سیستان و بلوچستان است.
نظر شما