تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۷

همدان- ایرنا- بهره برداری از بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکباتان همدان به دست وزیر بهداشت دولت سیزدهم نوید بخش آرامش برای کودکان بیمار و همراهان آنان به واسطه وجود یک بیمارستان تخصصی و فوق مدرن است.

به گزارش ایرنا، اواخر هفته گذشته پایانی برای بیش از ۱۴ سال چشم انتظاری بود هر چند مردم همدان چشم به راه رییس دولت سیزدهم برای بهره برداری از بیمارستان کودکان و ابراز شادمانی از این افتتاح بودند که شهادت آیت الله رییسی در سانحه بالگرد، وزیر بهداشت را برای افتتاح این طرح درمانی راهی همدان کرد.

دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ والدین همدانی برای درمان کودکان به کودکستان قائم در ابتدای ورودی منطقه اسلامشهر مراجعه می کردند اما با تغییر کاربری این مرکز به عنوان آزمایشگاه دیگر مکان تخصصی مختص درمان کودکان پیش بینی نشده بود تا اینکه سال ۱۳۸۷ گامی در این راستا برداشته شد.

پس از گذشت بیش از یک دهه از اجرای این طرح این بیمارستان نیمه کاره و با حدود ۷۰ درصد پیشرفت تحویل دولت سیزدهم شد که مسوولان دولت مردمی با بازدیدها و سرکشی هایی که از این طرح داشتند برای تسریع در عملیات اجرایی و تجهیز ان اقدام کرده و زمینه را برای بهره برداری از آن در بهار ۱۴۰۳ فراهم کردند.

دولت سیزدهم با بهره برداری از بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکباتان دوباره کار ناتمام دیگری را پایان داد و نتیجه تلاش ها دولتمردان در حوزه بهداشت و درمان همدان از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم تاکنون و به ثمر رسیدن ۳۵ طرح ریز و درشت اضافه شدن حدود ۴۲۱ تخت به ظرفیت تخت های بیمارستانی در استان همدان بود.

این طرح ها شامل مرکز تخصصـی و فوق تخصصی کـودکان اکباتان بـا ۲۷۲ تخـت مصـوب و سـتاره دار، ۱۵۱ تخت جدید در سایر بیمارستان ها و چندین تخت دیگر برای محقق شدن شعار دسترسی عادلانه و کیفی به خدمات بهسازی شـده و محرومیت زدایی است.

بیمارستان اکباتان و گردشگری سلامت

بیمارستان اکباتان دارای ۲ ساختمان بوده که ساختمان جدید و الحاقی به منظور پیشبرد کارهای اداری، درمانگاه بیمارستانی برای ویزیت و ساختمان بعدی برای کارهای درمانی و بستری طراحی شده است.

مرکز آموزشی، درمانی و پژوهشی اکباتان دارای هفت اتاق عمل و چهار بخش ویژه، ان،آی.سی، زنان و سی.سی.یو است و همچنین یکی از مجهز ترین و به روز ترین اتاق عمل جهان را دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی همدان در این خصوص گفت: بیمارستان اکباتان با ۲۷۲ تخت بیمارستانی دارای ۶ طبقه درمانی و ۲ طبقه برای دستیاران و سه طبقه الحاقی برای مباحث اداری است همچنین این بیمارستان دارای ۱۸۸ تخت برای بستری عادی، ۲۷ تخت ایزوله ،۲۷ تخت اورژانس، ۱۸ تخت «ان.آی.سی.یو یک» و ۶ تخت در «ان، آی سی یو ۲» ، پی آی سی یو ۱۴ تخت، سی.سی.یو ۹ تخت است.

دکتر محمد مهدی مجذوبی افزود: برای پذیرش اینکه بیماران در این بیمارستان از چه طیفی باشند آرای مختلفی وجود داشت اما با توجه به اینکه ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت استان همدان زیر ۱۸ سال هستند همچنین برخی شهروندان از دسترسی به خدمات سلامت در حوزه کودکان نارضایتی هایی داشتند بنابراین، این بیمارستان به اتفاق آرا به حوزه تخصصی کودکان اختصاص یافت.

وی یادآوری کرد: بیمارستان اکباتان در ابتدای دولت سیزدهم ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت بنابراین ۳۰ درصد مابقی آن در این دولت تکمیل شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: ابتدای این دولت از منابع سفر ریاست جمهوری کار تکمیل و تجهیز این بیمارستان شتاب گرفت و شاهد بهره برداری از این مرکز به عنوان یکی از مراکز تخصصی و فوق تخصصی کودکان و شاخص در غرب کشور هستیم.

مجذوبی یادآوری کرد: البته ساخت این بیمارستان به عنوان جایگزین اکباتان سابق در زمینی به مساحت ۲۷ هزار متر مربع آغاز شد و دارای ساختمان اصلی، الحاقی و فضاهای جنبی در مجموع با ظرفیت ۲۷۲ تخت بیمارستانی است.

وی ادامه داد: در جریان حضور وزیر بهداشت در همدان و بهره برداری از بیمارستان کودکان اکباتان بخش دندان‌پزشکی این بیمارستان نیز توسط دکتر بهرام عین اللهی افتتاح شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه بیمارستان اکباتان در حوزه گردشگری سلامت نقش مهمی دارد،گفت: اکباتان سومین بیمارستانی است که در زمینه بین المللی سازی و گردشگری سلامت کارسازی شده است.

مجذوبی افزود: برای گردشگری سلامت از ظرفیت بخش خصوصی در کنار بیمارستان های دولتی استفاده می شود و سه مرکز خصوصی نیز مجوز گردشگری سلامت را گرفتند.

وی اضافه کرد: بین المللی سازی دارای شاخه های مختلف از جمله حوزه آموزش، گردشگری سلامت، تبادل فناوری، تبادل استاد و دانشجو است.

اکباتان، بیمارستانی با فضایی کودکانه

بیمارستان کودکان اکباتان همدان دارای فضایی کودکانه بوده و در این راستا «خانه بازی» برای کودکان بستری در مرکز درمانی، در بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکباتان شهر همدان راه اندازی شد.

به گفته مسوول حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی همدان، هدف از راه اندازی این مرکز، تقویت فضای نشاط و شادی برای کودکان بستری در بیمارستان اکباتان است.

حسن بهرامی اضافه کرد: کار در فضای کودکانه با وجود مشکلات اما شیرین و دلچسب است بنابراین باید در برنامه ها و ارائه خدمات پزشکی، به روحیات، نیازها و ضروریات سنی این قشر توجه شود.

وی همچنین گفت: حضور کودکان در اتاق بازی در ارتقای روحیه کودکان مبتلا به بیماری تاثیرگذار است چراکه کودکان به اقتضای سن و سالشان، تحمل استراحت مطلق را ندارند و از این رو دچار خستگی روح و بی‌تابی برای بازی و حضور در خانه می‌شوند.

مسئول حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: ایده خلاقانه ایجاد اتاق بازی برای کودکان بستری در بیمارستان، فضای شادی را برای کودکان به ارمغان آورد تا بخشی از نیازهای روحی این کودکان تامین شود.

ایجاد خانه بازی در بیمارستان اکباتان

رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکباتان نیز گفت: خانه بازی این بیمارستان با سه میلیارد ریال در فضایی به وسعت ۲۷۰ متر مربع بهره برداری شد که یکی از خیرین ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از هزینه را پرداخت کرد.

دکتر غلامرضا کلوندی اضافه کرد: این طرح باهدف ایجاد مکانی برای بازی و سرگرمی کودکان بستری شده در این بیمارستان راه اندازی شد.

وی افزود: همچنین امکان بهره گیری کودکانی که همراه با والدین خود برای ملاقات به این بیمارستان مراجعه می کنند از این خانه بازی فراهم شده است.

رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکباتان گفت: بخش زیادی از هزینه های اجرای این طرح توسط خیر «حبیب الله علیزاده» تامین شده است.

کلوندی گفت: اتاق بازی مجهز به تلویزیون، انواع اسباب بازی، مدادهای رنگی، شمعی و ماژیک، کاغذ و انواع ابزار سرگرمی و نشاط کودکان است.

پیش بینی فضای پارک خودرو

با توجه به قرار گیری بیمارستان در مکان پر ازدحام و شلوغ، یکی از نگرانی ها نبود مکانی برای پارک وسیله نقلیه همراهان کودکان بیمار بود که در پاسخ به این مطالبه مدیر منابع فیزیکی و طرح های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: علت ساخت بیمارستان اکباتان در محدوده پُرترافیک شهر نبود زمینی با وسعت بالا است.

علیرضا طاهری افزود: با این وجود پارکینگی با ظرفیت ۲۳۰ خودرو پیش بینی شده و همچنین ساعات ملاقات بیماران در زمان کم تردد یعنی از ساعت ۱۴ و ۳۰ تا ۱۶ و ۳۰ دقیقه تعیین شده است و از محوطه و حیاط ساختمان مجاور این بیمارستان متعلق به مرکز بهداشت شهرستان به عنوان پارکینگ مراجعان استفاده شود.

وی اضافه کرد: ۲ ورودی برای خودروی اورژانس در خیابان طالقانی و کوچه مرکز بهداشت در نظر گرفته شده تا دسترسی به بیمارستان با سرعت صورت گیرد.

بابک یوسفی معاون توسعه مدیریت منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز درباره اعتبار این طرح گفت: برای بهره برداری از بیمارستان اکباتان شهر همدان ۱۰ هزار میلیارد ریال هزینه همچنین یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال دیگر در قالب مالی و اجناس برای تجهیز این بیمارستان هزینه شده است.

بهره برداری از چهار بیمارستان کودکان در دولت سیزدهم

وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی نیز در آیین بهره برداری بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکباتان همدان گفت: ۲ هزار و ۷۰۰ طرح بهداشتی و درمانی در دولت شهید آیت الله رییسی بهره برداری شد و در این مدت شاهد افزوده شدن ۱۷ هزار تخت بیمارستانی در کشور بودیم.

بهرام عین اللهی اظهار کرد: ۱۵۰ هزار تخت بیمارستانی پیش از این در کشور وجود داشت که با روی کار آمدن دولت سیزدهم ۱۷ هزار تخت جدید معادل ۱۳ درصد به مجموع تخت های موجود اضافه شد.

عین اللهی با اشاره به رشد قابل توجه زیرساخت های بهداشتی کشور در دولت سیزدهم،ادامه داد: تا پایان دولت هفته ای چند طرح بهره برداری می شود تا نشان دهیم راه شهید جمهور همچنان ادامه دارد.

وی یکی از شاخص ترین طرح های حوزه درمان را بهره برداری از بیمارستان متعلق به کودکان دانست و افزود: محبت به یک طفل خوشنودی خدا را در پی دارد بنابراین شهید آیت الله رییسی تاکید به رسیدگی به اطفال داشتند که در این راستا دولت سیزدهم تاکنون چهار بیمارستان کودکان را بهره برداری کرده است.

درمان رایگان کودکان هدیه ماندگار دولت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره علت اهمیت و توجه دولت سیزدهم به درمان کودکان توضیح داد: برخی بیماری های کنونی ناشی از درمان ناصحیح در دوران کودکی است بنابراین با دستور شهید رییسی و با وجود شرایط سخت مالی ، درمان کودکان زیر هفت سال رایگان شد که هدیه ای ماندگار بود.

عین اللهی تاکید کرد: به طور حتم این اقدام یک سرمایه گذاری برای آینده است و با درمان صحیح کودکان آینده خوبی برای کشور ایجاد می شود.

وی عنوان کرد: یکی از مهمترین شاخصه دولت سیزدهم توجه به محرومان بود و در این راستا در حوزه بهداشت پنج دهک نخست جامعه رایگان بیمه و کاشت حلزون رایگان شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: مجلس شورای اسلامی صندوق بیماران خاص را در سال ۱۴۰۱ با پیش بینی ۵۰ هزار میلیارد ریال دایر و ایجاد کرد که این رقم سال گذشته به ۷۰ هزار و امسال به ۹۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافت.

عین اللهی افزود: با توجه به اهمیت جوانی جمعیت و صدمات ناشی از کنترل جمعیت ، مراکز متعدد درمان ناباروری سطح ۲ و سه در کشور راه اندازی شده است.

وی ابراز امیدواری کرد: افراد نابارور در مراکز دولتی با هزینه اندک درمان شوند تا از این پیچ تاریخی به سلامت عبور کنیم هر چند منحنی کاهش باروری متوقف شده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه همه طرح های حوزه بهداشت و درمان باید پیوست فرهنگی داشته باشند،گفت: قوی ترین، بهترین، ارزان ترین و با کیفیت ترین نظام سلامت منطقه مربوط به ایران است.

عین اللهی یادآوری کرد: این در حالیست که پیشتر بیماران برای درمان به خارج از کشور عزیمت می کردند یا پزشکان خارجی با حضور در ایران نسبت به درمان بیماران اقدام می کردند.