به گزارش ایرنا، حجتالاسلام هادی صادقی روز سه شنبه در همایش نقش داوری حرفه ای در نظام قضایی و حقوقی کشور اظهار کرد: رسانهها می توانند با فرهنگ سازی و آگاه سازی جامعه به مردم در جهت استفاده هرچه بیشتر از نهاد حل اختلاف کمک کنند.
وی یادآور شد: نهاد داوری از مهم ترین روشهای حل اختلاف در سطح دنیاست و در قراردادهای مختلف حقوقی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد.
رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه یادآور شد: از دیرباز فرهنگ داوری در فرهنگ اسلامی ایرانی ما ایرانیان وجود داشته و باید با قدرت ساماندهی شود و در قراردادهای منعقد شده در معاملات، شرط داوری گنجانده شود.
حجتالاسلام صادقی افزود: داوران باید از میان افراد متخصص و با دانش انتخاب شوند تا در کاهش اختلافات و منازعات در جامعه سهیم باشند.
معاون حل اختلاف استان کردستان نیز اظهار کرد: در سند تحول و تعالی قوه قضاییه استفاده از جایگزین های قضایی مورد توجه ویژه قرار گرفته و ساماندهی، جذب و صدور پروانه داوری به مرکز حل اختلاف قوه قضاییه و در استانها به معاونت حل اختلاف دادگستری واگذار شده است.
بهادر اسدی افزود: در سه سال اخیر اقدامات موثری در این خصوص انجام شده که از جمله آنها می توان به برگزاری آزمون جذب داوران در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بوده و همچنین فراخوان جذب داوری بدون آزمون در آبان ماه سال ۱۴۰۲ نام برد.
وی یادآور شد: کانون داوران استان کردستان مدت ۲ سال است که شروع بکار کرده و در این مدت جلسات متعددی با اصناف و اتحادیه ها برای گنجاندن شرط داوری در قراردادها برگزار شده است.
معاوت حل اختلاف دادگستری کردستان اضافه کرد: ترویج فرهنگ داوری در جامعه را سبب سرعت و سهولت در رسیدگی به پرونده های قضایی، کاهش هزینه های دادرسی ، لازم الاجرا بودن احکام داوری ذکر کرد.
در پایان این مراسم پروانه داوری حرفه ای به ۲۴ نفر از داوران استان کردستان اعطا شد.