ساری-ایرنا- با اعلام آمادگی چینی‌ها برای سرمایه‌گذاری در بزرگترین طرح بیمارستانی مازندران و ساخت بیمارستان یک هزار و ۱۰۰ تختخوابی اکنون این موضوع وارد گام جدیدی شده و تفاهم اجرای این طرح منعقد شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ساخت بیمارستان یک هزار و ۱۰۰ تختخوابی بیمارستان آیت الله طبرسی در ساری به عنوان ابرطرح درمانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران با همراهی شرکت چینی، تفاهم نامه آن با استاندار مازندران منعقد شده است.

برای این موضوع قرارداد استفاده از ظرفیت "فاینانس" از طریق کشور چین، وزارت بهداشت و استانداری مازندران برای ساخت این بیمارستان نهایی شد.

بر اساس این تفاهم نامه مقرر شد بعد از اخذ مجوزهای قانونی مربوط از دولت های طرفین، بستر سازی لازم جهت اجرای طرح های مربوطه انجام شود. تکمیل مراحل ساخت بیمارستان آیت الله طبرسی در استان مازندران به عنوان طرح مطرح شده در این جلسه برای اخذ فاینانس و وام از شرکت چینی بود که مطرح و تفاهم نامه آن نیز امضا شده است.

وضعیت کنونی بیمارستان آیت الله طبرسی

ساخت بیمارستان یک‌هزار و ۱۰۰ تختخوابی آیت الله طبرسی واقع در ماهفروجک از توابع شهرستان ساری از مصوبات نخستین سفر استانی دولت نهم بود که کلنگ آن در سال ۱۳۸۶ به زمین زده شد. بر اساس وعده‌ای که مسوولان وقت داده بودند قرار بود این بیمارستان ظرف ۲ سال تکمیل، تجهیز و بهره‌برداری شود اما با گذشت بیش از ۱۷ سال از آغاز اجرا اما این طرح اکنون در مجموع سه گام پیشرفت فیزیکی آنچنانی ندارد.

این بیمارستان در زمینی به وسعت بیش از ۱۴ هکتار در حال ساخت است و به عنوان یکی از بزرگترین بیمارستان های بزرگ کشور در صورت تکمیل می‌تواند جهش خوبی در حوزه گردشگری سلامت، درمانی، خدماتی و پژوهشی مازندران به وجود آورد و مسوولان اجرایی و وزارت بهداشت در دولت سیزدهم با نگاه ویژه و با تخصیص اعتبار ۵۰ هزار میلیارد ریالی از طریق تهاتر نفت گامی موثر برای تکمیل این طرح برداشتند.

همچنین قرار است در صورت تکمیل این طرح برای جذب دانشجویان خارجی و همچنین هوشمندسازی بیمارستان با فناوری روز جهان اقدام شود.

بنا به اعلام دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران ساخت این بیمارستان در سه گام انجام می شود و در حال حاضر گام نخست طرح پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد دارد. و هزینه اجرای کامل طرح ۶۰هزار میلیارد ریال اعلام شد.

مراحل ورود چینی ها برای تکمیل طرح

پیشتر رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران پیشتر از ورود هیات تجاری و فنی چین به استان مازندران در خصوص بررسی نحوه همکاری و مشارکت درساخت پروژه های حوزه سلامت به ویژه بیمارستان آیت الله طبرسی خبرداد.

همچنین روابط عمومی استانداری مازندران اعلام کرد که طبق هماهنگی صورت گرفته از سوی استانداری مازندران این هیات چینی برای ساخت و تکمیل بیمارستان یک هزار و ۱۰۰ تختخوابی آیت الله طبرسی به دانشگاه علوم پزشکی استان معرفی شد و قرار است این طرح با تخصیص فاینانس مراحل ساخت و تکمیل آن انجام شود.

در این وادی استاندار مازندران گفت برای سرمایه گذاری های مشترک در حوزه های زیرساختی با سرمایه گذاران چینی آمادگی داریم. ‌

یوسف نوری در دیدار با هیأت سرمایه‌گذاری چینی با بیان اینکه مازندران در حوزه کشاورزی قطب تولیدی در کشور از جمله مرکبات و برنج است، گفت: همچنین از نظر گردشگری بزرگترین مزیت را در کشور دارا هستیم.

وی به وجود امیرآباد به عنوان بزرگترین بندر کشور در استان مازندران اشاره و اضافه کرد: نیاز است سرمایه‌گذاری‌های مشترک در حوزه‌های زیرساختی نظیر راه، مهار آب‌های سطحی و برق و سایر صنایع وابسته انجام شود.

استاندار مازندران، حمل و نقل دریایی را از جمله حوزه‌های سرمایه‌گذاری مشترک و زود بازده ذکر کرد و گفت: حمل و نقل ریلی نیز می تواند انگیزه سرمایه‌گذاران را بیشتر کند.

نوری به عنوان اینکه ما با کشور چین ائتلاف راهبردی داریم، تصریح کرد: ما ۲ کشور دارای صاحب تمدن در جهان هستیم.

بیمارستان آیت الله طبرسی به عنوان یک مرکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی در کشور محسوب می شود که ضمن ارائه خدمات عمومی بسترهای لازم برای خدمات تخصصی به بیماران خواهد داشت.

در حال حاضر بیش از یک هزار خانه بهداشت، ۴۵۰ مرکز جامع شهری و روستایی، ۵۴ پایگاه، ۲۶ بیمارستان دولتی و ۱۴ بیمارستان خصوصی با حدود پنج هزار تخت مجموعه های درمانی و بهداشتی این دانشگاه هستند.