به گزارش ایرنا، سیدمحمدحسین بلاغی روز چهارشنبه در سلسله نشستهای تبیینی عملکرد سه ساله دولت مردمی با عنوان رسم خدمت که در خانه فرهنگ تبریز برگزار شد، گفت: سال ۱۴۰۱ تعداد ۵۲ کلان پروژه را به بخش خصوصی واگذار کردیم که در این راستا ضریب مشارکت بخش خصوصی در فعالیتهای اداره کل ارشاد استان به بالای ۸۰ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه ۵۸ هزار مترمربع کل فضای فرهنگی در استان و ۳۹ هزار متر مربع دیگر نیز در حال احداث است، ادامه داد: اعتبارات عمرانی استان برای تکمیل پروژه ملی مقبره الشعرای تبریز، در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نسبت به سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ بالغ بر هفت برابر شد و از ۲۲۰ میلیارد ریال به یکهزار و ۵۲۴ میلیارد ریال رسید.
وی گفت: برای تعیین تکلیف موارد باقیمانده نیز در ۲ هفته آینده تفاهم بین اداره ارشاد با شهرداری تبریز منعقد میشود.
بلاغی با بیان اینکه اعتبار فرهنگی ابلاغی استان از وزارتخانه در ۲ سال گذشته ۹ برابر شده است، گفت: امسال ۵۰۰ میلیارد ریال برای چهار پروژه فرهنگی شهرستانی هزینه میشود که بر این اساس پروژههای آذرشهر و ملکان به اتمام رسیده و پروژههای کلیبر و هشترود به بالای ۸۰ درصد پیشرفت خواهند رسید.
وی با اشاره به وضعیت فعالیتهای فرهنگی هنری استان نیز افزود: در سال ۱۴۰۲ تعداد اجرای نمایش در استان رشد ۶۳ درصدی و تعداد تماشاگران افزایش ۴۷ درصدی داشت و بیشترین تعداد در سالهای پس از انقلاب به ثبت رسید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی از افزایش هشت درصدی آموزشگاههای هنر در استان خبر داد و گفت: ۱۰ شهرستان استان دارای سینما هستند و در تلاش هستیم تا ۶ شهرستان دیگر را نیز مجهز به سالن سینما کنیم.
افزایش ۱۰۰ درصدی تماشاگران سینما در آذربایجان شرقی
بلاغی اعلام کرد: فیلمهای تولیدی توسط هنرمندان استان در سال گذشته ۸۱ درصد و تماشاگران سینما نیز ۱۰۰ درصد افزایش یافت.
وی با بیان اینکه استقبال از برنامههای موسیقی در این بازه زمانی ۵۵ درصد افزایش داشته و به ۳۱۱ هزار نفر رسیده است، اظهار کرد: البته در آمار یاد شده بیش از پنج هزار و ۵۰۰ اجرای موسیقی سفره خانهای لحاظ نشده است.
بلاغی گفت: تعداد اجرای موسیقی در استان بیش از ۲ برابر شده و بعد از تهران، بیشترین تعداد اجرا را داریم.
وی با بیان اینکه پنج هزار و ۲۷۰ هنرمند از استان آذربایجان شرقی عضو صندوق هنر هستند، اظهار کرد: هنرستان شماره ۲ کوثر با رویکرد جدید در حال تاسیس است،.
۲ هزار و ۴۰۰ عنوان کتاب تالیف شده در آذربایجان شرقی چاپ شده که هزار و ۷۵۸ عنوان آن چاپ اول هستند
وی با بیان اینکه اکنون نزدیک به ۶۰۰ رسانه در استان فعالند، گفت: تعداد ۲ هزار و ۴۰۰ عنوان کتاب تالیف شده در استان چاپ شده که یکهزار و ۷۵۸ عنوان آن چاپ اول هستند.
بلاغی با بیان اینکه آذربایجان شرقی تنها استان صادرکننده مجوز کتاب به جز تهران است، افزود: مرکز روایت آذربایجان، مرکز رشد انقلاب و فرهنگسرای حجاب در استان در حال احداث هستند.
وی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی استان همراه با ۲ استان دیگر منظم ترین شورای فرهنگ عمومی کشور است، گفت: حضور اثربخش آیت الله آل هاشم به عنوان یکی از ارکان توسعه فرهنگی استان در مدت اخیر بود و بن بستها و تنگناها با نظر مساعد و حمایتی ایشان برای ما آسان شد.
وی ادامه داد: اکنون تقریبا در تمام شاخصهای فرهنگی رو به رشد هستیم که یکی از دلایل اصلی آن نیز نگاه باز و حمایت و پشتیبانی شهید آل هاشم از جریان های فرهنگی استان بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در مورد شهید مالک رحمتی، استاندار شهید آذربایجان شرقی نیز افزود: یک هفته پیش از وقوع سانحه بالگرد، ایشان بازدید ستادی از اداره کل ارشاد استان داشتند و جلسه مربوطه چند ساعت طول کشید که تعداد ۱۵ تکلیف در این جلسه برای ما اعلام کردند.
وی با بیان اینکه شهید رحمتی، اعتقاد داشت که تبریز نه به وسیله ساختمان و بنا بلکه به واسطه فرهنگ و تمدن باید شناخته شود، تاکید کرد: شیوه مدیریتی شهید رحمتی، بگیر و ببند نبود بلکه مطالبه گری و اصلاح گرایانه بود.
افزایش 114 درصدی اعضای کتابخانههای آذربایجان شرقی
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی نیز در این نشست اعلام کرد: تعداد ۷۸ هزار و ۲۲۵ نفر عضو کتابخانههای استان در سال ۱۴۰۱ بود که امروز این تعداد با افزایش ۱۱۴ درصدی به ۱۶۷ هزار و ۴۰۱ نفر رسیده است.
اسد بابایی افزود: تعداد کتابخانههای استان در سال ۸۹ بالغ بر ۱۱۵ کتابخانه بود که این رقم در سال ۱۴۰۱ به ۱۱۳ کتابخانه کاهش یافت اما با تلاش همکاران و پیگیریها این رقم در سال گذشته به ۱۱۷ کتابخانه افزایش یافت.
وی اعلام کرد: تعداد ۲ کتابخانه سیار در تبریز، یک کتابخانه سیار در جلفا و یک کتابخانه سیار در شبستر داریم که پیشنهاد اعطای حق انتفاع مینی بوسهای بدون کارکرد را به شهرداری دادهایم تا پنجمین کتابخانه سیار در شهر سهند راه اندازی شود.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین عضو کتابخانههای استان در سال ۱۳۸۹ تعداد ۱۱۳ هزار بود که توانستیم این رکورد را بشکنیم.
بابایی گفت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۵۸۰ هزار جلد کتاب امانت داده شد که امروز با افزایش ۲۶۸ درصدی به ۲ میلیون و ۱۳۹ هزار جلد رسیده است.
وی از برگزاری پویشهای مردمی اهدای کتاب در استان خبر داد و گفت: امسال اهدای کتاب مردم به کتابخانههای استان ۳۷ درصد افزایش یافته است.
بابایی خاطرنشان کرد: نهاد کتابخانههای عمومی استان بعد از آموزش و پرورش دارای گستردگی زیادی در سطح استان بوده و در اغلب شهرها و روستاهای استان کتابخانه داریم.
وی با بیان اینکه کتابخانهها فقط محل امانت کتاب نیست، اظهار کرد: اکنون بیش از ۶۴ برنامه فرهنگی در تمام کتابخانههای استان برگزار میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی با اعلام اینکه تعداد چهار طرح منحصر به استان ما شامل طرح کودک کتابخوان، کتابیاران، خانواده کتابخوان و کتابخانه خانه دوم سالمندان اجرا میشود، گفت: تمام این طرحها ابتکار استان ما بوده و برای اولین بار در کشور اجرایی شده است.
تعداد چهار طرح منحصر به استان آذربایجان شرقی شامل طرح کودک کتابخوان، کتابیاران، خانواده کتابخوان و کتابخانه خانه دوم سالمندان اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه در طرح کودک کتابخوان، هر کودک ۶ ساله یک کارت دعوت از مرکز بهداشت استان دریافت میکند تا به صورت رایگان عضو کتابخانه محله خود میشودف گفت: ظرف مدت ۱۰ ماه گذشته تعداد ۱۲ هزار نفر از این طریق عضو کتابخانههای استان شدهاند.
وی اعلام کرد: باز طراحی کتابخانه مرکزی تبریز به عنوان یکی از بزرگترین کتابخانههای کشور آغاز شده است و بخشهای جدیدی شامل علم کده، ساخت کده، کودک و مادری، گالری و اتاق تحت وب به آن افزوده شده است.
بابایی گفت: پیشنهاد دادهایم تا کتابخانههای سیار تبریز در روزهای تعطیل و جمعه فصل تابستان در مناطق گردشگری عینالی و شاه گلی مستقر شوند.
به گزارش ایرنا، سلسله نشستهای تبیینی عملکرد دولت مردمی با عنوان رسم خدمت در تداوم سلسله نشستهای هفته دولت سال گذشته به نام به سوی قله از تاریخ ۱۶ تا ۲۲ خردادماه در تالار خاقانی خانه فرهنگ تبریز برگزار میشود.
بر اساس جدول زمانبندی اعلام شده، مدیران کل استان در قالب این نشست ها به ارائه گزارش عملکرد اداره کل خود پرداخته و به سوال خبرنگاران پاسخ میدهند.