تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۰

مشهد- ایرنا- نگاه ویژه "شهید جمهور" به توسعه و ارتقای خدمات درمانی و تلاش‌های خاصی که دولت سیزدهم در این مسیر انجام داد، موجب شد تا با افتتاح طرح‌های مهم بهداشتی و درمانی در خراسان رضوی، شاهد به بار نشستن درخت سلامت در این خطه باشیم.

به گزارش ایرنا، یکی از دغدغه‌های مهم شهید خدمت، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در دوران ریاست جمهوری، ارتقای حوزه سلامت و دسترسی آسان مردم به خدمات درمانی در تمام نقاط کشور بود.

در این راستا دولت سیزدهم چتر حمایتی خود را بر سر حوزه سلامت کشور گستراند و با تخصیص اعتبارات مناسب به این حوزه، درخت سلامت را در کشور سیراب نمود، به گونه‌ای که امروز پس از شهادت این شهید بزرگوار با افتتاح طرح های بهداشتی و درمانی در نقاط مختلف، به ویژه در استان خراسان رضوی و مشهد، شاهد به شکوفه نشستن این تلاش‌ها و حمایت‌ها هستیم.

بنا بود در دور دوم سفر استانی دولت به خراسان رضوی و با حضور شهید آیت الله رئیسی بسیاری از این طرح های بهداشتی و درمانی در مشهد و دیگر شهرستان های استان به بهره‌برداری برسد که وقوع حادثه تلخ سقوط بالگرد و شهادت رئیس جمهور و همراهان وی مانع از این کار شد.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پویش "تعالی خدمت، استمرار خدمت" را به منظور افتتاح طرح های حوزه سلامت در دولت سیزدهم، از چهارم خرداد با حضور وزیر بهداشت در مشهد آغاز کرد.

بیشتر بخوانید:

وزیر بهداشت ۷۳ طرح بهداشتی و درمانی کشور را به طور همزمان از مشهد افتتاح کرد

آماده بهره‌برداری شدن ۱۳۷ طرح بهداشتی و درمانی در مشهد

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: قرار بود ۱۳۷ طرح بهداشتی، درمانی و آموزشی پژوهشی در دومین دور سفر استانی دولت به استان خراسان رضوی به بهره برداری برسد که با شهادت آیت الله رئیسی، این امر محقق نشد.

دکتر محمود شبستری افزود: بنا به دستور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای استمرار خدمت و به یادبود خادم الرضا و «شهید جمهور» افتتاح ۲۲ طرح بهداشتی درمانی و آموزشی و پژوهشی در دستور کار قرار گرفت.

۱۱۶ طرح بهداشتی، درمانی و آموزشی و پژوهشی دیگر در خراسان رضوی آماده بهره برداری هستند که به زودی به بهره برداری خواهند رسید

وی ادامه داد: علاوه بر این طرح ها ۱۱۶ طرح بهداشتی، درمانی، آموزشی و پژوهشی دیگر آماده افتتاح است که به زودی به بهره برداری خواهد رسید.

شبستری افزود: همچنین اکنون ۱۶۸ طرح بهداشتی و درمانی نیز در دست اجراست که تا یک سال آینده تعداد بسیاری از آن‌ها تکمیل و افتتاح خواهند شد.

بیشتر بخوانید:

۱۲ طرح نیمه تمام بهداشتی در خراسان رضوی به ثمر نشست

افتتاح ۲۲ طرح بهداشتی، درمانی و آموزشی در مشهد

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۲۲ طرح شامل هشت طرح بهداشتی، ۱۱ طرح درمانی و سه طرح آموزشی و پژوهشی با گستره ۷۰ هزار و ۱۵۵ متر مربع و ۲۰ هزار و ۲۶۷ میلیارد ریال اعتبار، چهارم خرداد با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در قالب ادامه راه شهید خدمت، در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بهره برداری رسید.

محمد پهلوان افزود: مجتمع آموزشی شهید خوارزمی به عنوان بزرگترین مجتمع آموزشی شرق کشور، مرحله نخست پژوهشگاه تحقیقاتی علوم پزشکی «شهید جمهور» آیت الله رئیسی و اتاق تمیز سلول‌های بنیادی به عنوان طرحهای آموزشی و پژوهشی در مشهد افتتاح شدند.

وی ادامه داد: بخش اداره بیمارستان منتصریه، بخش دیالیز بیمارستان ولایت، دستگاه رادیولوژی دیجیتال بیمارستان ولایت، بخش آی.سی.یو ۲ بیمارستان ولایت، افزایش ظرفیت تخت روانپزشکی بیمارستان ابن سینا، پایگاه اورژانس شهری عطار، از جمله طرح های درمانی هستند که به بهره‌برداری رسیدند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بازسازی بخش اتاق عمل بیمارستان طالقانی، توسعه بخش دیالیز بیمارستان طالقانی، افتتاح دستگاه سی تی اسکن ۶۴ اسلایس بیمارستان طالقانی، مرکز تلفن گویای گردشگری سلامت ۱۹۱ در مشهد و پایگاه اورژانس زشک در شاندیز از دیگر طرح های درمانی هستند که مورد بهره برداری قرار گرفتند.

وی ادامه داد: سوله پشتیبانی انبار غذا و دارو در مشهد، خانه بهداشت «بردر» قوچان، ستاد مرکز بهداشت شهرستان کلات، زیست‌پزشک متخصصان بیمارستان امام حسن مجتبی (ع) در کلات، به عنوان طرح‌های بهداشتی افتتاح شدند.

پهلوان عنوان کرد: مرکز جامع خدمات سلامت احمدآباد در فریمان، مرکز جامع زائرسرای چمن در مشهد، کلینیک سیدی سراج در مشهد و مرکز جامع سلامت عباس آباد در رشتخوار" از دیگر طرح های بهداشتی بودند که بهره برداری از آن‌ها آغاز شد.

بیشتر بخوانید:

۵۰ مرکز بهداشتی مشهد در دولت مردمی سیزدهم بهره‌برداری شد

افتتاح سه طرح درمانی در بیمارستان حضرت قائم(عج) مشهد

مدیر بیمارستان حضرت قائم(عج) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با نگاه ویژه شهید جمهور در دولت سیزدهم به حوزه سلامت، تا کنون طرح‌های درمانی بسیاری در این بیمارستان به بهره‌برداری رسیده است.

دکتر حسین محسن‌زاده افزود: آخرین مورد آن افتتاح سه طرح شامل افتتاح بزرگترین بخش مراقبت‌های ویژه شرق کشور "مرحله ۲ مگا آی.سی.یو اعطایی" با مساحت سه هزار و ۸۰۰ مترمربع و ظرفیت ۶۴ تخت مراقبت‌های ویژه، بخش جراحی با مساحت حدود هزار مترمربع با ۳۸ تخت بستری و هشت تخت آی.سی.یو و با هزینه بیش از ۲۵۰ میلیارد ریال و دستگاه پیشرفته "اسپکت سی تی" با هزینه ۴۵۰ میلیارد ریال است.

وی ادامه داد: این سه طرح خرداد امسال در آیین یادبود "شهید جمهور" و با حضور ویدیوکنفرانسی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بهره برداری رسید که با افتتاح این طرح‌ها ظرفیت خدمات رسانی در این مرکز درمانی افزایش یافت.

وی ادامه داد: علاوه بر این در دی ۱۴۰۱ بخش نورولب بای پلین (آنژیو مغزی بای پلین) و دستگاه فوق پیشرفته نورولب بای پلین (NeuroLab Biplane) به منظور انجام تمام اعمال جراحی مرتبط با مغز و نخاع و همچنین خدمت رسانی به بیماران سکته مغزی و جلوگیری از عوارض ناشی از آن به عنوان نخستین بخش در کشور در این مرکز درمانی به بهره برداری رسیده بود.

مدیر بیمارستان حضرت قائم(عج) گفت: این بخش با هزینه‌ای بیش از هزار میلیارد ریال شامل ۶۰۰ میلیارد ریال هزینه خرید دستگاه و ۴۰۰ میلیارد ریال هزینه ساخت و آماده‌سازی بخش، افتتاح شد که این طرح‌ جزو طرح‌های شاخص افتتاح شده در این مرکز درمانی در دوران ریاست جمهوری رئیس جمهور شهید، آیت الله رئیسی به شمار می‌رود.

تجهیز و به‌روزرسانی دستگاه‌های تشخیصی بیمارستان قائم (عج)

مدیر مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم(عج) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیمارستان قائم مشهد جزو ۱۰ بیمارستان بزرگ عمومی کشور محسوب می‌شود که همیشه با حمایت وزارت بهداشت و دولت سیزدهم؛ تلاش دارد تا خدمات خوبی به بیماران ارایه کند.

بیمارستان قائم(عج) مشهد جزو ۱۰ بیمارستان بزرگ عمومی کشور است که همیشه با حمایت وزارت بهداشت و دولت سیزدهم؛ تلاش دارد تا خدمات خوبی به بیماران ارایه شود

وی با بیان اینکه از ابتدای دولت سیزدهم کشور درگیر بیماری کرونا بود و یکی از بزرگترین مراکز ارائه دهنده خدمت به بیماران مبتلا به کرونا بیمارستان قائم مشهد بود، ادامه داد: این بیمارستان با حمایت وزارتخانه در خصوص تجهیزات مورد نیاز، موفق به کاهش بار بیماری و کنترل عوارض ناشی از این بیماری شد.

مدیر مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم(عج) گفت: در دوران همه‌گیری بیماری کرونا روزانه تا ۲۵۰ بیمار کرونایی در این مرکز درمانی پذیرش می‌شد که با اختصاص امکانات مورد نیاز از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و خدمات تشخیصی متعددی در بخش‌های اسپکت سی.تی، بیماران زیادی به موقع فرآیند درمان مورد نیاز خود را دریافت کردند.

وی افزود: اختصاص دستگاه‌های تشخیص تراکم استخوانی و سل کانتر و اتوآنالایزر به این بیمارستان موجب شد تا بهترین خدمات تشخیصی و درمانی به بیماران ارایه شود.

دکتر محسن‌زاده ادامه داد: افتتاح ساختمان اورژانس بیمارستان قائم، جذب نیروی انسانی مورد نیاز در قالب شرکتی، تبصره و استخدام پیمانی، از دیگر اتفاقات مبارک در دولت سیزدهم بود که فرایند خدمت رسانی به بیماران را سرعت بخشید.

وی با بیان اینکه خدمات پاراکلینیکی و راه‌اندازی کلینیک‌های مشترک در ارایه خدمت منسجم به بیماران خاص نقش تعیین کننده‌ای ایفا می‌کند، گفت: پوشش ۱۰۷ بیماری خاص و رایگان شدن هزینه درمان و بستری کودکان زیر هفت سال در تمام مراکز دولتی از دیگر خدمات دولت سیزدهم به شمار می‌رود.

مدیر مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم(عج) مشهد بیان کرد: تجهیز بخش ان.آی.سی.یو (NICU) و بخش بستری مادران پرخطر برای حفظ سلامت مادر و نوزاد حتی در تولدهای هفته ۲۴ و ۲۵ بارداری و آغاز تجهیز بخش توراکس بیمارستان قائم(عج) مشهد را نیز می‌توان از جله اقدامات دولت در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت برشمرد.

وی افزود: علاوه براین در دولت سیزدهم ساخت یک بخش عادی با ۴۵ تخت در این مرکز درمانی آغاز شد که برای تکمیل آن حدود ۲۰۰ میلیارد ریال و برای تجهیز حدود ۱۵۰ میلیارد ریال هزینه نیاز است.

بیشتر بخوانید:

بزرگترین بخش آی.سی.یوی شرق کشور در مشهد به بهره‌برداری رسید

افتتاح پژوهشگاه تحقیقاتی علوم پزشکی «شهید جمهور»

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد، توسعه زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه را یکی از افتخارات دولت شهید آیت الله رئیسی عنوان کرد و گفت: در دوران شهید جمهور، ساخت چهار طرح آموزشی، پژوهشی و رفاهی در این دانشگاه آغاز شده است.

دکتر علیرضا مسلم افزود: پژوهشگاه علوم پزشکی پردیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به عنوان بزرگترین پژوهشگاه حوزه سلامت شرق کشور به نام «شهید جمهور» نامگذاری و افتتاح شد.

بزرگترین پژوهشگاه حوزه سلامت شرق کشور در مشهد با نام "پژوهشگاه تحقیقاتی علوم پزشکی «شهید جمهور» آیت الله رییسی" نامگذاری و افتتاح شد

وی ادامه داد: این طرح در چهار طبقه و با هزینه کرد سه هزار میلیارد ریال و اعتبار تجهیز ۱۰ هزار میلیارد ریالی، با زیربنای بیش از ۱۴ هزار و ۵۰۰ متر مربع ساخته شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: طرح مجتمع آموزشی خوارزمی، مرحله نخست خوابگاه دختران پردیس دانشگاه و بازسازی خوابگاه دانشجویان بین الملل از دیگر اقدامات معاونت توسعه برای افزایش خدمات رفاهی به دانشجویان است که در زمان دولت شهید آیت الله رئیسی آغاز شده است.

افتتاح ۲ دارالشفا با حق تولیت "شهید جمهور"

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شهید آیت الله رئیسی کلیه حق تولیت خود در آستان قدس رضوی را بخشید تا با آن ۲ دارالشفا و یک مجموعه فرهنگی ساخته شود.

دکتر شبستری افزود: یکی از این طرح‌ها ساخت دارالشفای بسیار مجهزی در شهرستان قاین و دیگری در تربت جام بود که در اختیار مردم محروم این مناطق قرار گرفت که هر کدام دارای ۲۰ هزار متر مربع زیربنا است.

وی ادامه داد: از دیگر اقدامات شاخص این شهید عزیز در حوزه سلامت می‌توان به اجرای طرح‌های گردشگری سلامت اشاره کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: توسعه مفهوم خدمت از دیگر دغدغه‌های شهید آیت الله رئیسی بود و این شهید عزیز همواره در تلاش بود تا افراد با ظرفیت‌های علمی بالا را شناسایی کرده و از آنها در راستای خدمت‌رسانی بیشتر به مردم استفاده کند.

دکتر شبستری تاکید کرد: شهید رئیسی همواره پایبند منشور هفتگانه‌ تنظیمی توسط رهبر معظم انقلاب بود و بی‌وقفه در تلاش بود تا حامی نخبگان کم‌برخوردار باشد و در همین راستا آیین‌نامه بورسیه نخبگان کم‌برخوردار تنظیم شد که صرفاً برای دانشجویان ایرانی نبود، ضمن اینکه توجه‌ ویژه‌ای هم به توسعه علم در سطح بین‌الملل و کادرسازی در این حوزه داشت.

بیشتر بخوانید:

خراسان رضوی ۹۳ طرح بهداشتی در حال ساخت دارد

اقدامات شاخص دولت سیزدهم در دانشکده بهداشت مشهد

رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شهید آیت الله رئیسی در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه سلامت به‌خوبی تلاش کرد و خدمات مؤثر و پرشمارش همواره در اذهان مردم قدرشناس ایران باقی خواهد ماند.

دکتر مهدی قلیان افزود: در دولت سیزدهم کارهای شاخص زیادی در این دانشکده انجام شد که تجهیز آزمایشگاه بهداشت محیط و حرفه‌ای، تجهیز کارگاه آموزشی آمار و ابرکامپیوتر، راه‌اندازی نخستین آزمایشگاه آکوستیک کشور در گروه بهداشت حرفه‌ای، ایجاد اتاق آزمایشگاه نور برای نخستین بار در کشور و جابه‌جایی دانشکده بهداشت مشهد از محل قدیم به مجتمع آموزشی شهید خوارزمی از مهم ترین آنها است.

بیشتر بخوانید:

فرماندار: هر دو هفته یک مرکز بهداشتی در مشهد افتتاح می‌شود

ایجاد بیمارستان سیار و گسترش خدمات سلامت در مناطق محروم

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خدمت رسانی به مردم ساکن در محروم‌ترین مناطق کشور از جمله کارهای مهم شهید آیت الله رئیسی در حوزه سلامت بود.

دکتر شبستری افزود: در این راستا یکی از اقدامات دولت سیزدهم در حوزه سلامت، ایجاد بیمارستانی سیار برای خدمت رسانی به مردم محروم‌ترین مناطق کشور با استفاده از اتوبوس در مشهد بود که این بیمارستان سیار به کمک دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سپاه پاسداران با عنوان بنیاد کرامت راه اندازی شد.

وی ادامه داد: سالم‌سازی محیط سلامت، تشکیل بنیاد سلامت و توجه و تاکید بر حضور استادان و دانشگاهیان در بیمارستان رضوی در حوزه آستان قدس رضوی از جمله اقدامات ویژه شهید آیت الله رئیسی در حوزه سلامت به شمار می‌رود.