فاروق سلیمانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این فعال محیط زیستی با این اقدام خود می خواست به شهروندان بهویژه گردشگران حاشیه سد مهاباد این پیام را بدهد که سد مهاباد تامین کننده آب شرب شهر است و باید از ورود پسماندها به داخل آن جلوگیری کنیم.
وی اضافه کرد: برخی گردشگران که به تفرجگاه حاشیه سد مهاباد می روند بدون توجه به تابلوهای هشدار، زباله و سایر پسماندها را رها می کنند که بر اثر وزش باد این زباله ها وارد دریاچه سد مهاباد می شود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: این عضو تیم منتخب پیشکسوتان قایقرانی دراگون ایران، علاوه بر سد مهاباد هر سال در پاکسازی غار آبی سهولان، تالابهای بینالمللی «کانیبرازان» و «یوسفکند» مهاباد نیز مشارکت دارد و با استفاده از قایق خود پسماندها را از این محیطها جمعآوری میکند.
وی با اشاره به دیگر برنامه های هفته محیط زیست در مهاباد گفت: برگزاری کارگاه های آموزشی برای جوامع محلی پیرامون تالاب های مهاباد، اطلاع رسانی در زمینه طرح تفکیک زیباله در مبدا، پایش و نمونه برداری از واحدهای صنعتی و نشست خبری با احاب رسانه و خبرگزاری های فعال شهرستان از دیگر برنامه های این هفته در مهاباد است.
سد مهاباد دارای ۱۹۷ میلیون متر مکعب ظرفیت اسمی و ۱۷۲ میلیون متر مکعب ظرفیت مفید است که علاوه بر تأمین آب شرب شهر، بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان را نیز زیر پوشش قرار میدهد.
این سد که در ضلع غربی این شهر احداث شده است تنها یک کیلومتر با شهر فاصله دارد و به همین لحاظ نزدیکترین سد به مناطق مسکونی در جهان بهشمار میآید.
پنجم ژوئن روز جهانی محیط زیست با شعار زمان برای طبیعت در سال ۲۰۲۰، روزی است که از سوی سازمان ملل برای افزایش آگاهی مردم نسبت به محیط زیست انتخاب شده است.
در تقویم ملی ایران نیز از ۱۶ تا ۲۲ خرداد، به عنوان هفته محیط زیست نامگذاری شده که شعار ملی این هفته نیز امسال «سهم من در تداوم حیات» نامگذاری شده است.