به گزارش خبرنگار ایرنا، نماینده اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار و کوهرنگ با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری استانی ثروتمند است، گفت: این استان با قابلیتها و ثروت زیادی که دارد باید به صورت ویژه دیده شود.
حمیدرضا عزیزی فارسانی روز پنجشنبه در نشست وزیر اقتصاد و دارایی با نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد افزود: مهمترین مسالهای که باید در این استان لحاظ شود، عدالت و نظارت در توزیع منابع و حمایت از بخش خصوصی است.
نماینده اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار و کوهرنگ گفت: هر چند یکی از برنامههای دولت کاهش تورم، مدیریت مسائل اقتصادی و نرخ رشد اقتصادی هشت درصد است اما مسائل معیشتی و گرانی همچنان از مهمترین مشکلات و چالشهای پیش روی جامعه به شمار میرود.
وی یادآور شد: بررسیها نشان میدهد فرارمالیاتی در چهارمحال و بختیاری حداقل است با این وجود توزیع مالیاتی به صورت استانی انجام میشود و این اقدام در مقایسه با چرخش مالی و فرار مالیاتی که در پایتخت گزارش میشود یک نوع بیعدالتی به شمار میرود.
نماینده اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار و کوهرنگ گفت: انتظار میرود کل درآمدهای مالیاتی کشور یک کاسه و توزیع آن براساس جمعیت انجام شود و اگر نیاز به مصوبه مجلس شورای اسلامی دارد باید اعلام شود تا نمایندگان در این خصوص اقدام کنند.
وی یادآور شد: چهارمحال و بختیاری بخشی از آب شیرین کشور را دارد و آب بسیاری از استانهای همجوار را تامین میکند اما خود این استان از این منبع عظیم بهرهای نمیبرد اما در بحث دریافت مالیات از این مردم بیعدالتی میشود.
عزیزی فارسانی با تقدیر از تلاش آیت الله رئیسی به دلیل انجام کار جهادی و اقدامهای صادقانه گفت: با وجود همه تلاش صورت گرفته از سوی دولت اما نرخ بیکاری همچنان بالا است و باید راهکارهای عملیاتی در این خصوص اندیشیده شود.
وی بر ضرورت حمایت از بانکها در راستای پرداخت تسهیلات لازم در راستای محرومیت زدایی تاکید کرد.
چالش رونق اقتصادی؛ به دلیل پایین بودن درآمد سرانه مردم
نماینده مردم شهرکرد، سامان، بن و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: این استان یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۲۵۰ هزار نفر از این جمعیت زیر پوشش کمیته امداد، بهزیستی و نهادهای خیریهای است.
احمد راستینه هفشجانی با بیان اینکه یک چهارم جمعیت چهارمحال و بختیاری جزو دهکهای یک تا سوم و مابقی در دهکهای چهارم، پنجم و ششم جامعه قرار دارند، افزود: سرانه درآمد مردم این استان پایین است و همین مساله رونق اقتصادی استان را با چالش جدی روبرو کرده است.
وی اظهار داشت: به همین دلیل پرداخت تسهیلات خُرد در بخشها و شاخصهای مختلف از ودیعه مسکن تا ازدواج، فرزندآوری و معیشت برای استان به شدت ضروری است.
نماینده مردم شهرکرد، سامان، بن و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیاستهای بانک مرکزی به گونهای است که تسهیلات بانکها براساس منابع و تراز و ناترزای آنها تعریف میشود افزود: منابع بانکی چهارمحال و بختیاری به شدت ضعیف است به نحوی که بسیاری از بانکها توان پرداخت تسهیلات ندارند.
به گفته راستینه هفشجانی، سهم درآمدهای مالیاتی چهارمحال وبختیاری از ۲۰ هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال در سال به ۴۸ هزار میلیارد ریال در سالجاری افزایش یافته است.
نماینده مردم شهرکرد، سامان، بن و فرخشهر با اشاره به تحقق ۳۱ هزار میلیارد ریال درآمد مالیاتی چهارمحال و بختیاری در سال گذشته اشاره کرد و گفت: این استان بالاترین شفافیت و فرار مالیاتی را در کشور دارد و نباید با افزایش سهم درآمد مالیاتی در سالجاری به این صورت تنبیه شود.
وی یادآور شد: چه بسیار استانهایی که سهم منابع درآمدی آنها از بودجه عمومی به مراتب بالاتر چهارمحال و بختیاری بالاتر اما سهم درآمدهای مالیاتی آنها از این استان کمتر بود.
راستینه هفشجانی با تاکید بر ضرورت پرداخت تسهیلات اشتغالزایی گفت: در ۲ سفر استانی آیت الله رئیسی به چهارمحال و بختیاری دستور قرار گرفتن تسهیلات اشتغال در اختیار استان داده شده است.
وی یادآور شد: در زمان حاضر ۲۰۰ هزار میلیارد ریال پرونده برای سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و دامپروری با پیشرفتهای فیزیکی مختلف وجود دارد اما بانکها به دلیل نداشتن منابع تسهیلات پرداخت نمیکنند.
راستینه هفشجانی بر ضرورت ساماندهی سامانه صدور مجوزهای کسب و کار و همچنین اصلاح حرائم با توجه به شرایط توپوگرافی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، دیدار با نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد، نشست با دستگاههای اجرایی زیرمجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی، افتتاح یک طرح فولادی، بازدید از راهآهن و افتتاح یک طرح کشاورزی در ایرانچه شهرستان فرخشهر از جمله برنامههای سفر نیمروزی سید احسان خاندوزی به چهارمحال و بختیاری است.