به گزارش ایرنا، علی حیدری روز یکشنبه در جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان در محل اتاق بازرگانی افزود: در این طرح برای چندین شهرستان در یک منطقه ، کارخانه پسماند احداث شود تا برآورد اقتصادی داشته باشد.
وی اظهار داشت: نبود قانون مشخص و واحد از مهمترین مشکلات حوزه پسماند استان است.
حیدری به محدودیت قانونی مدیریت پسماند در سطح کلان اشاره کرد و گفت: قانون مدیریت پسماند باید در سطح کلان اصلاح شود.
معاون استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه احداث کارخانه بازیافت در شهرکرد توسط بخش خصوصی اجرایی شد، گفت: اجرای این طرح تاکنون به نتیجه نرسیده و کارهای واگذاری این طرح به شهرداری در مرحله اجراست.
حیدری افزود: هماینک برای دفن زباله در بسیاری از شهرها و روستاهای استان با مشکل جدی مواجه هستیم و سازمان حفاظت محیطزیست با محلهای پیشنهادی فرمانداران برای دفن زباله موافقت نمیکند و باید برای رفع مشکل پسماند استان سازمان حفاظت محیطزیست مکانی را برای این کار پیشنهاد دهد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه برخی قوانین در موضوع مدیریت پسماند دست و پاگیر هستند، گفت: چهارمحال و بختیاری در حوزه کارگروه پسماند کوتاهی نداشته است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه موضوع مدیریت پسماند برای حفظ محیطزیست بسیار حائز اهمیت است، گفت: باید از زباله بهعنوان طلای کثیف درآمدزایی ایجاد شود.
شهرام زارع فارسانی افزود: دستور کار چند جلسه کمیسیون عمران و خدمات فنی و مهندسی اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری به موضوع مدیریت پسماند اختصاص یافته است تا این موضوع با همکاری و همراهی بخش دولتی و خصوصی حل شود.
وی با تاکید بر اینکه رهاسازی زباله در طبیعت بسیار آزاردهنده است و به محیطزیست آسیب وارد میکند، افزود: موضوع مدیریت پسماند در استان بهصورت ویژه و با همکاری همه دستگاهها و بخش خصوصی مورد توجه قرار گیرد تا معضل دفن غیراصولی زباله حل شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: استفاده از نایلونهای پلاستیکی در خرید بسیار مرسوم است، فرهنگسازی برای جایگزینی کیسههای خرید پارچهای بهجای نایلون در این حوزه بسیار موثر خواهد بود تا زباله کمتری تولید کنیم.
به گزارش ایرنا،برخی از آمار نشان میدهد که در چهارمحال و بختیاری روزانه ۷۲۵ تن و سالانه بیش از ۲۶۴ هزار و ۳۶۸ تن زباله خانگی تولید میشود و میزان تولید پسماند در بیمارستانها و مراکز درمانی استان روزانه بیش از چهار تن است که در ابتدا بیخطرسازی و سپس به همراه پسماندهای عادی جمعآوری و دفع میشود.