مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۰ روستا و پنج شهر چهارمحال و بختیاری اجرا می‌شود

شهرکرد- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری با تاکید بر مدیریت و ساماندهی پسماند در شهرها و روستاها گفت: مدیریت اجتماعی پسماند(ماپ) در ۱۰ روستا و پنج شهر استان اجرا می‌شود.

به گزارش ایرنا، سعید یوسف‌پور روز سه‌شنبه در نشست رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست با مدیران کل و اعضای شورای‌عالی استان‌ها که به صورت ویدئوکنفرانس در سالن اجتماعات محیط زیست استان برگزار شد، افزود: در مرحله نخست با همکاری دفتر امور روستایی استانداری و اداره کل حفاظت محیط‌زیست پیش‌بینی شده که این طرح در ۱۰ روستا و پنج شهر استان به صورت آزمایشی(پایلوت) اجرا و در صورت موفقیت، در تمام مناطق روستایی و شهری عملیاتی شود.

وی گفت: در این طرح با آموزش دهیاران و شوراها در روستاها، مراحل بازیافت پسماند و تهیه کود کمپوست در یک محل کوچک در حاشیه روستا اجرا می‌شود.

یوسف‌پور افزود: تسهیل برای پرداخت تسهیلات از محل صندوق ملی محیط‌زیست در راستای اجرای طرح مدیریت پسماند یک ضرورت است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری و رییس منطقه پنج محیط زیست کشور گفت: هم‌اکنون یکی از مهمترین معضلات استان‌های زاگرس موضوع پسماند است که در این استان با توجه به توپوگرافی و کوهستانی بودن این منطقه و قرار گرفتن در مسیر رودخانه‌ها و چشمه‌ها و نبود مکان دفن اصولی پسماند، اجرای هر چه سریعتر طرح‌های مدیریت پسماند ضروری است.

وی با اشاره به اینکه منطقه پنج در حوزه محیط‌زیست استان‌ها همدان، کرمانشاه، ایلام، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری را شامل می‌شود که بخش عمده زاگرس را شکل داده‌اند گفت: زاگرس با تولید ۴۰ درصد منابع آب شیرین کشور، نقش بی‌بدیلی در تمدن ایرانی و همچنین زیست بسیاری از استان‌ها و کلان شهرهای کشور دارد.

یوسف‌پور افزود: محیط زیست این مناطق به لحاظ طبیعی دارای ارزش‌های زیاد از جمله ۳۲ منطقه حفاظت شده، چهار پارک ملی، ۳۶ منطقه شکار ممنوع، ۵۰ تالاب و بیش از ۱۱ هزار واحد صنعتی، تولیدی و کشاورزی است.

وی با اشاره به برگزاری همایش ملی دانش سنتی محیط‌زیست در هفته گذشته و فعال شدن دبیرخانه دانش سنتی در استان گفت:مستندسازی دانش بومی محیط‌زیست یکی از مهمترین اهداف برگزاری این همایش است که اعضای شورای اسلامی شهرها و روستا به عنوان یک ظرفیت بزرگ در کشور برای مستندسازی و کاربردی کردن دانش بومی هستند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری گفت: صنایع آسفالت و کشتارگاه‌های که در اختیار شهرداری‌ها قرار دارد، سگ‌های بدون صاحب به عنوان چالش جدی برای سلامت، بهداشت عمومی، مدیریت پسماند، ترافیک و همچنین ساماندهی صنوف آلاینده در هسته مرکزی شهرها از مهمترین چالش‌های زیست محیطی در سطح استان است.

به گفته وی، شکار و صید غیرمجاز، حریق جنگل و مراتع، تعارض به باغات و تعارض بین انسان و حیات وحش، تخریب جنگل از مهمترین تهدیدها در حوزه محیط‌زیست است که برای رفع و کاهش این مشکلات به همکاری بیشتر بین اداره کل حفاظت محیط‌زیست و شوراها و همچنین مردم و سایر ارگانها نیاز است.

وی اظهار داشت: برای افزایش تعامل با شورای‌عالی استان مهرماه پارسال تفاهمنامه همکاری منعقد شد که این تفاهم‌نامه امروز در سراسر کشور با هدف حفظ کاربری، ارتقای سرانه فضای سبز در شهرها، راه‌اندازی ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا، و توانمندسازی تشکل‌ها و سمن‌های محیط زیست منعقد شده است.

متولی مدیریت پسماند و زباله در چهارمحال و بختیاری مشخص نیست

رییس شورای اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه پسماند و زباله در استان به عنوان یک معضل و چالش تبدیل شده است، گفت: متولی مدیریت پسماند و زباله در استان مشخص نیست.

بهمن میری افزود: براساس ساختار قانونی، اداره کل حفاظت محیط زیست متولی نظارت است و طبق برنامه و قانون حرکت می‌کند.

به گفته وی، پسماند و زباله معضل اصلی شهرها و روستاهای استان است و دهیاری‌ها به دلیل کم بودن منابع، مدیریت خوبی بر این معضل ندارند و این مساله مشکلاتی را از نظر حقوقی و حقیقی برای شهرداری‌ها و دهیاری‌ها فراهم کرده است.

وی به انعقاد تفاهم‌نامه بین شورایعالی استان با اداره کل حفاظت محیط زیست استان در مهرماه سال‌گذشته اشاره کرد و گفت: این تفاهم‌نامه در راستای افزایش مشارکت شوراها با محیطزیست منعقد شده است.

به گزاش ایرنا،برخی از آمار نشان می‌دهد که در چهارمحال و بختیاری روزانه ۷۲۵ تن و سالانه بیش از ۲۶۴ هزار و ۳۶۸ تن زباله خانگی تولید می‌شود و میزان تولید پسماند در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان روزانه بیش از چهار تن است که در ابتدا بی‌خطرسازی و سپس به همراه پسماندهای عادی جمع‌آوری و دفع می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha