مصطفی رجبی مشهدی در گفت و گو با ایرنا در باره برنامههای تامین برق بخش صنعت افزود: سال گذشته مصرف برق دربخش صنعت کشور ۶ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش یافت که این شاخص برای صنایع بزرگ ۱۴ درصد بود.
وی ادامه داد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته در دوره اوج تابستان بیش از۹۰ درصد از مشترکان صنعتی که کارگاههای صنعتی و واحدهای صنفی – صنعتی را تشکیل می دهند، مشمول برنامه های مدیریت مصرف نخواهند شد و در شهرک های صنعتی هم ۶ روز در هفته بدون محدودیت تولید می کنند و دوره اجرا به جابجایی با یک روز تعطیل و یا جمعه در هفته کاهش یافته است.
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: برای صنایع بزرگ هم برنامه ریزی بر اساس زنجیره تولید با هماهنگی همکاران وزارت صمت به گونهای تنظیم شده که در ساعات اوج، مصرف حداقلی را خواهند داشت و مصرف را به ساعت های کم باری منتقل می کنند.
رجبی مشهدی به تفاهم نامه منعقد شده میان وزارتخانه های صمت و نیرو اشاره کرد و گفت: براساس این تفاهمنامه و همچنین ماده ۴ قانون مانع زدایی صنعت برق، صنایع انرژی بر کشور مکلف به احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه شدندکه در قانون به آنها تکلیف شده است.
وی افزود: پس از انعقاد این تفاهم، تاکنون نزدیک به ۱۴۰۰ مگاوات نیروگاه صنایع وارد مدار شده است که بخشی از مصرف صنایع را تامین خواهند کرد.
به گزارش ایرنا، پیشتر هم علی اکبرمحرابیان با بیان اینکه صنایع کوچک و کارگاهی حدود ۹۰ درصد صنایع را شامل میشود، گفت: برای این صنایع در حوزه تامین برق هیچگونه محدودیتی لحاظ نشده است و میتوانند به راحتی از برق استفاده و به تولید محصولات خود برپردازند. نکته اینکه میزان اشتغال در این صنایع بسیار قابل توجه است.
وزیر نیرو یادآور شد: صنایع متوسط که عمدتاً صنایع واقع در شهرکهای صنعتی است؛ برای این دست از صنایع فقط روز تعطیل محدودیت درنظر گرفته شده است و طی ۶ روز هفته میتوانند به صورت شبانهروزی تولید داشته باشند و محدودیتی در این ایام نخواهند داشت.