به گزارش ایرنا از قوه قضاییه، در راستای حل اختلافات و ورود پرونده قضایی به محاکم، گسترش صلح و سازش و ارائه خدمات به ایرانیان خارج از کشور، شعبه ۲۶۵۶ شورای حل اختلاف استان تهران مستقر در مرکز خدمات مشاوره ایرانیان خارج از کشور با حضور سید مجید حلاجزاده رئیس مرکز خدمات مشاوره ایرانیان خارج از کشور، غلامرضا مهدوی رئیس شورای حل اختلاف استان تهران و جمعی از مسئولان و اصحاب رسانه در مجتمع شهید قاسم سلیمانی شورای حل اختلاف استان تهران افتتاح شد.
غلامرضا مهدوی معاون رئیس کل دادگستری استان تهران در امور شوراهای حل اختلاف در این مراسم، اظهار داشت: شوراهای حل اختلاف نهادی مردمی است که در سال ۱۳۸۱ شروع به کار کرده است و پس از انقلاب شکوهمند اسلامی هرگاه نهادی مردمی شکل گرفت با موفقیت عمل کرد زیرا ماهیت انقلاب، مردمی بود.
استقرار ۶۰ مجتمع شورایی در تهران
مهدوی با اشاره به اینکه در استان تهران ۶۰ مجتمع شورایی مستقر است، تصریح کرد: در این مجتمعها چهار هزار نفر نیرو و بیش از ۳۰۰ نفر همکار قضایی با شوراهای حل اختلاف همکاری دارند و ماهانه ۹۰ هزار فقره پرونده به ۶۰ مجتمع وارد میشود که بیش از یک پنجم ورودی شوراهای حل اختلاف کل کشور را شامل میشود همچنین اکنون حدود ۲۰۰ شعبه ویژه صلح و سازش در کنار دادسراها، محاکم و سایر مراجع قضایی استان تهران دایر شده است و ۲۰ شعبه نیز در زندانهای استان مستقر هستند.
وی ادامه داد: شورای حل اختلاف بر اساس قانون ۲ نوع صلاحیت دارد. در یک مورد شورا حق صدور رأی دارد و قاضی شورا پس از رسیدگی میتواند رأی صادر کند و مورد دوم ایجاد صلح و سازش است.
معاون رئیس کل دادگستری استان تهران در امور شوراهای حل اختلاف ایجاد صلح و سازش را مهمترین ماموریت این شوراها برشمرد و گفت: شورای حل اختلاف استان تهران از نظر اتقان آراء نیز یکی از استانهای پیشرو کشور است.
رهایی ۷۵ محکوم از حکم قصاص
وی اضافه کرد: با تلاشها و اقدامات همکاران در شوراهای حل اختلاف استان تهران در سال گذشته ۷۵ محکوم به قصاص از اجرای حکم رهایی یافتند.
رئیس شورای حل اختلاف استان تهران با اشاره به اینکه اکنون میانگین سازش در شهر تهران ۶۲.۲۸ درصد است، افزود: بنابر آمار میانگین سازش در کشور ۴۱.۳۸ درصد است و شهر تهران از این حیث رتبه اول را در کشور دارد.
وی با اشاره به اینکه بحث ایجاد شعب تخصصی چندین سال است که در شورای حل اختلاف استان تهران آغاز شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۷۰ شعبه تخصصی در نهادهای مختلف داریم و در این شعب افرادی را از همان قشر مستقر کردیم و درصد سازش در این شعب بسیار بالاست و بدون کوچکترین حاشیهای فعالیت خود را انجام میدهند.
مهدوی اضافه کرد: در شعبه ویژه شهرک صنعتی شمسآباد پروندهای وارده به این شعبه ۸۵ درصد سازش دارد. این اقدامات در مجموع ورودی پروندها به دستگاه قضایی را کاهش میدهد.
وی جلب رضایتمندی مردم را یکی از اولویتهای شورای حل اختلاف استان تهران برشمرد و تصریح کرد: بر اساس نظرسنجی سازمان صداوسیما، شورای حل اختلاف استان تهران از نظررضایتمندی و تکریم ارباب رجوع را کسب کرده است.
رئیس شورای حل اختلاف استان تهران بر حمایت از فعالان اقتصادی در شورای حل اختلاف استان تهران تاکید کرد و گفت: در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری و توجه ایشان به مقوله تولید و اقتصاد شعب تخصصی اقتصادی را در استان راهاندازی کردیم که نتایج خوبی را نیز به دنبال داشت.
وی به حمایت از اقلیتهای مذهبی اشاره و تاکید کرد: برای حمایت از هموطنان زرتشتی در انجمن زرتشتیان شعبه ویژه داریم و این آمادگی را داریم که برای سایر اقلیتهای مذهبی نیز شعب تخصصی دایر کنیم. هدف از این اقدام نیز تکریم هموطنان اقلیتهای مذهبی است.
مهدوی، حمایت از ایرانیان خارج از کشور را نیز یک وظیفه دانست و گفت: ایرانیان خارج از کشور هموطن ما هستند و وظیفه داریم که به آنان خدمت کنیم. در همین راستا برای حمایت از آنان و رفع مشکلات حقوق آنان این شعبه راهاندازی شد چرا که ایران متعلق به همه ایرانیان است.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد دادگاههای صلح به تازگی توسط ریاست قوه قضاییه ابلاغ شد و قوه قضاییه موظف به تشکیل این دادگاههاست و با هماهنگیهای انجام شده در دادگستری استان تهران جزو استانهای پیشرو در ایجاد این دادگاهها است. با تلاش و همفکری همکاران در دادگستری استان تلاش داریم این دادگاهها زودتر از موعد مقرر افتتاح شوند.
۱۰ میلیون ایرانی خارج از کشور هستند
سید مجید حلاج زاده رئیس مرکز خدمات مشاوره ایرانیان خارج از کشور نیز در آیین گشایش شعبه ۲۶۵۶ شورای حل اختلاف استان تهران مستقر در مرکز خدمات مشاوره ایرانیان خارج از کشور، اظهار داشت: اکنون ۱۰ میلیون ایرانی خارج از کشور داریم و بر خود لازم میدانیم که از آنان حمایت کنیم.
وی افزود: بسیاری از این افراد نمیتوانند مکاتبه و همراهی با قوه قضاییه داشته باشند و این موضوع مشکلاتی را برای آنان به وجود آورده است. در همین راستا به عنوان نماینده ایرانیان خارج از کشور درخواست گشایش این شعبه را به رئیس شورای حل اختلاف استان مطرح کردم و این اتفاق بزرگ با سرعت در شورای حل اختلاف افتاد.
رئیس مرکز خدمات مشاوره ایرانیان خارج از کشور با اشاره به اینکه ایرانیان خارج از کشور میتوانند به صورت ویدئوکنفرانس با این شعبه ارتباط برقرار کنند، تصریح کرد: به همه درخواستهای ایرانیان خارج از کشور که به این شعبه واصل شود، رسیدگی خواهد شد و هدف اصلی ایجاد صلح و سازش در پروندههای آنان است.
وی از وجود دفتر نمایندگی ایرانیان خارج از کشور در ۶۳ کشور دنیا خبر داد و گفت: هموطنان خارج از کشور در هر کجای دنیا میتوانند با مراجعه به این دفاتر مشکلات خود را مطرح کنند.
حلاجزاده اضافه کرد: تقاضا داریم اگر پروندهای در این شعبات مطرح شد به ما هم ارجاع داده شود تا در جریان کم و کیف پروندهها باشیم.
وی افزود: همچنین به سه دادگاه حقوقی، کیفری و خانواده ویژه ایرانیان خارج از کشور هم نیاز داریم زیرا این موضوع حق و حقوق شهروندی ایرانیان خارج از کشور است که به مشکلات آنان در چارچوب دستگاه قضایی رسیدگی شود.