به گزارش ایرنا ، غلامرضا مهدوی روز یکشنبه در گفتوگویی با مرکز رسانه قوه قضاییه ، در رابطه با اقدامات شوراهای حل اختلاف استان تهران در راستای قضازدایی، با اشاره به فلسفه تاسیس شوراهای حل اختلاف بر مبنای ایجاد صلح و سازش، اظهارکرد: بر همین اساس از ۲ سال پیش تاکنون در کنار مجتمعهای شوراهای حل اختلاف تعدادی شعب ویژه صلح و سازش در معیت دادسراها، برخی از مجتمع های قضایی و محاکم شهر تهران و شهرستانهای تابعه استان تهران فعالیت می کنند.
وی تصریح کرد: در راستای اجرای دستورالعمل رئیس دستگاه قضا و متعاقب آن ۲ دستورالعمل رئیس کل دادگستری استان تهران تقریبا در تمامی دادسراها ، محاکم و مجتمع های قضایی استان تهران شعبات حل اختلاف ویژه صلح وسازش به منظور کاهش ورودی پرونده به محاکم و مراجع قضایی استان و قضا زدایی مستقر شده است.
رئیس شورای حل اختلاف استان تهران با اشاره استقرار ۵۹ شعبه ویژه صلح و سازش در دادسراهای شهر تهران، افزود: از این تعداد «۲۲ شعبه مختص رسیدگی به پروندههای حوادث رانندگی و ۲۷ شعبه در مجتمعهای قضایی شهر تهران» مستقر شدهاند.
مهدوی ادامه داد: همچنین ۱۶ شعبه ویژه صلح وسازش در زندانهای استان تهران و ۲۸ شعبه ویژه حل اختلاف در اتحادیهها، اصناف و بقعه امامزادگان شهر تهران ایجاد شده است.
وی در خصوص استقرار شعبات ویژه حل اختلاف در شهرستانهای تابعه استان تهران نیز، گفت: ۵۱ شعبه ویژه صلحی، ۵۵ شعبه صلح وسازش حقوقی و ۲۹ شعبه ویژه رسیدگی به پرونده حوادث رانندگی نیز در توابع استان تهران مستقر شدهاند.
رئیس شورای حل اختلاف استان تهران، بیان کرد: این شعبات ویژه استان تهران در کنار شعبات رایی حل اختلاف استان فعالیت می کنند که وظیفه آن ها تنها ایجاد صلح و سازش در پروندهها و بین طرفین دعوی است که تاثیر بسزایی در کاهش ورودی پرونده به محاکم مراجع قضایی استان و قضا زدایی دارند.
مهدوی ابراز کرد: خوشبختانه به طور میانگین ۵۰ درصد پروندههای ارجاعی از دادسراها و محاکم استان تهران که خارج از صلاحیت شوراهای حل اختلاف هستند با همت اعضا و کارکنان شعبات شورای حل اختلاف استان تهران با ایجاد سازش مختومه می شوند.
وی با اشاره به مختومه شدن حدود ۱۰۰ درصد پروندههای تصادفات در شعبات ویژه شوراهای حل اختلاف استان تهران، افزود: تمامی پروندههای حوادث رانندگی در ۳ ماهه نخست سالجاری به شعبات ویژه تصادفات شوراهای حل اختلاف استان تهران ارجاع و با صدور گزارش اصلاحی و پرداخت دیه به مصدومان مختومه شدهاند.
مهدوی همچنین با اشاره به اینکه با مراجعه طرفین دعوی پروندههای تصادفات به شعب ویژه حل اختلاف توسط این شعب گزارش اصلاحی صادر میشود، اضافه کرد: با ارسال این گزارشات به شرکتهای بیمه مربوطه بدون نیاز به ورود پرونده به مراجع قضایی و صدور رای در کمترین زمان ممکن دیه به شخص صدمه دیده پرداخت می شود.
نظر شما