به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وبگاه سایِنس اَلِرت، مصرف غذاهای فوق فرآوریشده (UPFs) با مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی و دیابت مرتبط است و یک پژوهش جدید نشان میدهد ممکن است در برخی افراد موجب بیخوابی مزمن شود.
غذاهای فوق فرآوریشده غذاهایی هستند که به شدت دستکاری شدهاند تا طعم آنها بهتر شود یا در مقیاس انبوه تولید کنند یا مدت طولانیتری ماندگار باشند. این فرآوردهها با خوراکیهایی مانند میوه یا سبزیجات در تضاد هستند.
پژوهشگران به سرپرستی گروهی از محققان از دانشگاه سوربن پاریسنورد در فرانسه، دادههای مربوط به ۳۸ هزار و پانصد و هفتاد بزرگسال را جمعآوری و مشکلات خواب آنها را بررسی کردند.
پژوهشگران ارتباطی معنادار میان استفاده بیشتر از غذاهای فوق فرآوریشده و افزایش خطر بیخوابی مزمن یافتند.
به طور کلی، شرکت کنندگان در پژوهش ۱۶ درصد از انرژی روزانه خود را از غذاهای فوق فرآوریشده دریافت میکردند. ۱۹.۴ درصد از گروه، علایم بی خوابی مزمن را گزارش کردند؛ این گروه تمایل به دریافت غذاهای فوق فرآوریشده بیشتری در رژیم غذایی خود داشتند.
به طور کلی، شرکت کنندگان در پژوهش ۱۶ درصد از انرژی روزانه خود را از غذاهای فوق فرآوریشده دریافت میکردند. ۱۹.۴ درصد از گروه، علایم بی خوابی مزمن را گزارش کردند؛ این گروه تمایل به دریافت غذاهای فوق فرآوریشده بیشتری در رژیم غذایی خود داشتند.
در گزارشهای آژانسهای سازمان ملل متحد، مشخصات و تعریف غذاهای فوق فرآوریشده آورده شده است که نوشابههای گازدار، شیرینی، میانوعدههای چرب و شیرین و نمکی و خوراکیهای دیگر جزو آنها به شمار میروند.