یاسوج ایرنا - مدیر شعب بانک کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت:بانک کشاورزی استان از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون حدود ۱۹ هزار میلیارد ریال وام به متقاضیان پرداخت کرده است.

حسین نیک مرام روز دوشنبه به مناسبت نود و یکمین سالروز تاسیس بانک کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بانک کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد در سال ۱۴۰۲، مبلغ ۱۶ هزار و ۱۰۷میلیارد ریال تسهیلات در زیر بخش های مختلف باغداری،دامداری،زراعت،شیلات،گلخانه،مکانیزاسیون ،مرغداری،آب و خاک، صنایع وابسته و زیر بخش های دیگر کشاورزی به ۱۰ هزار و ۹۴۰ نفر از متقاضیان پرداخت کرده است.

وی بیان کرد:همچنین شعب بانک کشاورزی استان از ابتدای سال جاری تاکنون ۲ هزار و ۷۸۰ میلیارد ریال در زیربخش های مختلف کشاورزی به تعداد ۸۴۷ نفر از متقاضیان پرداخت کرده است.

مدیر شعب بانک کشاورزی استان کهگیلویه وبویراحمد اظهار کرد:بیش از۹۰درصد از وام های پرداخت شده این بانک به بخش کشاورزی و فعالیت های وابسته اختصاص یافته است.

وی تصریح کرد: این بانک با تکیه بر تلاش و توانمندی نیروهای متخصص و مجرب، ارائه مشاوره های تخصصی و پرداخت تسهیلات در زیر بخش های مختلف کشاورزی نقش موثری درافزایش تولید، توسعه پایدار بخش کشاورزی ، تامین امنیت غذایی کشور، اشتغالزایی و بهبود معیشت کشاورزان و روستاییان داشته است.

نیک مرام اظهار کرد : ۷۵ هزار تن گندم به ارزش ۱۱هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال ازکشاورزان استان در سال زراعی گذشته به صورت تضمینی خریداری شد که شعب بانک کشاورزی استان تمام مبلغ یاد شده را به حساب گندم کاران واریز کرد.

وی همچنین افزود: همچنین در سال ۱۴۰۲ ،میزان ۷۱۶ تن کلزا به ارزش ۲۱۵ میلیارد ریال ازکشاورزان استان خریداری شد که بهای آن به حساب کشاورزان واریز شده است.

نیک مرام پرداخت تسهیلات طرح مسکن روستایی را گامی مهم در امیدآفرینی در مناطق روستایی دانست و خاطر نشان کرد: شعب بانک کشاورزی استان از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان سال مبلغ ۴۸۳ میلیارد ریال تسهیلات در قالب طرح مسکن روستایی و اشتغالزایی دستگاه های حمایتی با هدف جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها به ۱۸۸ نفر از روستاییان پرداخت کرده اند.

وی خاطرنشان کرد:پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به مددجویان کمیته امدادامام خمینی (ره) و بهزیستی و بنیاد شهید: مهندس نیک مرام ادامه داد: شعب این بانک مبلغ ۱۴۲ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان سال به معرفی شدگان کمیته امداد و بهزیستی و بنیاد شهید استان پرداخت کرده اند.

نیک مرام تصریح کرد: این تسهیلات در راستای ایجاد مشاغل خانگی و طرح های خود اشتغالی به ۱۳۱ نفر از مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) ، بهزیستی و بنیاد شهید پرداخت شده است.

مدیر شعب بانک کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد بیان کرد:پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به منظور تحکیم بنیان خانواده مبلغ ۲۲۶۲ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه ازدواج از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان سال به ۱۰۷۶ نفر از زوجهای جوان پرداخت شده است.

وی ادامه داد:همچنین در این مدت مبلغ ۶۶۴ میلیارد ریال تسهیلات فرزندآوری به ۹۷۷ نفر پرداخت شده است.

حمایت از کشاورزان برای پرداخت اقساط عقب مانده

نیک مرام در تشریح عملکرد این بانک و مساعدت به کشاورزان در زمینه پرداخت بدهی خود به بانک اعلام کرد براساس دستورالعمل بند خ ماده ۳۳ قانون بودجه ، بدهی تعداد ۵۶۱ نفر تولیدکنندگان بخش کشاورزی به مبلغ ۷۲ میلیارد ریال استمهال و مبلغ ۶۷ میلیارد ریال سود به حساب مطالبات از دولت منظور شد.

وی تصریح کرد:همچنین براساس دستورالعمل بند دال تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ بدهی بالغ بر یکهزارو ۷۰۰ نفر از بدهکاران بخش کشاورزی به مبلغ ۵۴۵ میلیارد ریال استمهال و سود آنان به مبلغ ۱۵۴ میلیارد ریال مورد بخشودگی قرار گرفت.

بیمه راهکاری برای پایداری درآمد کشاورزان

مدیر شعب بانک کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه قرار دادن محصولات کشاورزی راهکاری برای پایداری درآمد بهره برداران است گفت:۸۳هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی استان در سال زراعی جاری زیر پوشش بیمه کشاورزی قرار گرفت.

وی اظهار کرد:در سال زراعی جاری با تلاش مضاعف نسبت به ترویج،آموزش و اشاعه فرهنگ بیمه ای در سطح استان تلاش های گسترده ای صورت گرفته تا زمینه ارتقاء پوشش بیمه ای و تحقق برنامه ها و اهداف به بیش از ۹۵ درصد برسد.

نیک مرام یاداوری کردکه صندوق بیمه بانک کشاورزی بهترین ابزار برای تضمین تولید محصولات کشاورزی است و در صورت بروز سوانح طبیعی مانند سیل،خشکسالی،سرماو سایر حوادث این اطمینان وجود دارد تا خسارت های وارده شده از سوی دولت جبران شود.

مدیر شعب بانک کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد ابراز کرد:در سال جاری در زیربخش باغات ۱۹هزار فقره بیمه نامه با سطح ۶ هزار هکتار و در زیربخش زراعت ۲۹هزار فقره بیمه نامه با سطح ۷۷هزار هکتار تحت پوشش بیمه قرار گرفت و علاوه بر بیمه محصولات کشاورزی، ۲۵۱ هزار راس دام ،۸ میلیون و ۴۱ هزار قطعه طیور و ۱۵ میلیون قطعه ماهی سردابی قزل آلا تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

نیک مرام با تاکید بر اهمیت ویژه فعالیت های کشاورزی ،میزان غرامت پرداخت شده در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ را بیش از ۸۲۴ میلیارد ریال عنوان کرد و یادآوری شد که خسارت هایی این مبلغ برای حوادثی مانند سیل،سرما ،خشکسالی و سایر عوامل خطر طبیعی و بیماری های دامی به بهره برداران پرداخت شده است.