به گزارش ایرنا از وبدا،دکتر ابوالفضل باقری فرد در هفتمین نشست معاونین آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، اقتدار، تسلط و آشنایی معاونین به فرآیندهای آموزشی را نقطه قوت خواند و بر ضرورت ادامه مسیر تاکید کرد.
وی اولویت تمامی برنامه های توسعه ای را حول محور آموزش خواند و گفت: اولویت پرداخت هزینه ها با پروژه های آموزشی است و چنانچه دانشگاه ها پروژه هایی ناتمام در حوزه آموزش دارند باید حتما به سرانجام برسانند.
نوآوری و تحول در آموزش
باقری فرد، فعالیت در حوزه آموزش را همچون دوی امدادی خواند و افزود: اگر اکنون پزشکی ما در این سطح از کیفیت ایستاده، به دلیل تلاش اساتید در طی این سال ها بوده است و لذا از همکاران می خواهم در این خصوص به فعالیت های نوآورانه بیاندیشند و کارهای تحولی را مد نظر قرار دهند.
وی مهم ترین دستاورد حوزه آموزش در طول سه سال گذشته را اقدامات تحولی در این حوزه دانست و گفت: قطعا با اجرای برنامه عدالت، تعالی و بهره وری در دانشگاه ها خصوصا در زمینه آموزش بهره وری افزایش یافته و شاخص های آن نیز موجود است.
جذب اعضای هیات علمی با صلاحیت
معاون آموزشی وزارت بهداشت، بر برگزاری منظم هیات های جذب و تایید صلاحیت اعضای هیات علمی برای جذب در دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: با برداشتن مالیات پلکانی و سقف پرداخت، اکنون مهاجرت معکوس پزشکان از بخش خصوصی به دولتی شکل گرفته است به همین دلیل از معاونین آموزشی به عنوان دبیران هیات های جذب می خواهیم که با برگزاری جلسات منظم، صلاحیت علمی افراد حائز شرایط را بررسی و پرونده ی جذب افراد را نهایی کنند .
هویت بخشی به دانشگاه ها
باقری فرد، در بخش دیگری از سخنان خود، واگذاری آزمون ارتقاء و گواهینامه به ۵ کلان مناطق را در راستای اعتبار بخشی به دانشگاه ها خواند و گفت: از دانشگاه ها می خواهم گروه های علمی برای برگزاری آزمون در مرداد ماه را تشکیل دهند تا این آزمون به نحوی مناسب برگزار شود . معتقدیم که همه امور نباید در وزارت بهداشت تجمیع شود از این رو به دنبال هویت بخشی به دانشگاه ها و تفویض اختیار به آنها هستیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، سپس به ابلاغ آیین نامه بورس به دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: دانشگاه ها باید این آیین نامه را مورد توجه قرار دهند تا در رشته های مورد نیاز بتوانند دستیاران را به صورت بورس جذب کنند.
وی همچنین از طراحی کارت هوشمند اعضای هیات علمی خبر داد و افزود: طراحی این کارت اقدام خوبی در راستای هویت بخشی به اعضای هیات علمی است و به زودی در اختیار دانشگاه ها قرار خواهد گرفت.
ایران بازوی اعتبار بخشی در منطقه
باقری فرد، واگذاری اعتبار بخشی دانشکده های پزشکی منطقه به وزارت بهداشت از سوی فدراسیون جهانی آموزش پزشکی را افتخاری دیگر برای کشور خواند و گفت: تا کنون برای دو دانشکده در منطقه اعتبار بخشی انجام شده است. همچنین مقرر شده تا فدراسیون جهانی آموزش پزشکی برای اعتبار بخشی در رشته های تخصصی و فوق تخصصی نیز اقدام کنند که ایران برای اجرای آن پایلوت شده است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، سپس با اشاره به افزایش دانشجوی خارجی در کشور از ۴ هزار به ۱۰ هزار دانشجو از ۵۰ کشور مختلف گفت: اندوخته و توان علمی دانشجویان خارجی، هنگام بازگشت مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و در آموزش آنها دقت لازم صورت گیرد.