به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از روزنامه رای الیوم، عطوان با اشاره به دیدار سران نظامی کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی در منامه و تحت نظارت فرماندهی مرکزی ارتش تروریستی آمریکا موسوم به (سنتکام) نوشت: در حالی که نسل کشی در غزه از سوی ارتش رژیم صهیونیستی ادامه دارد و شمار زیادی از جمله کودک و زن با مشارکت مستقیم آمریکا، شهید و زخمی شده اند، پایگاه «آکسیوس» نزدیک به واشنگتن از نشست پشت درهای بسته ای خبر داد که بین ژنرال «هرتزی هالیوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی و فرماندهان پنج ارتش عربی تحت نظارت «مایکل کوریلا» فرمانده سنتکام در روز دوشنبه گذشته برگزار شد.
به نوشته عطوان، در این نشست فرمانده ارتش عربستان در کنار همتایان اردنی، مصری، اماراتی و بحرینی مشارکت داشتند، این در حالی است که این نشست پس از ارتکاب جنایت «النصیرات» با بیش از ۲۷۰ شهید برگزار شد.
وی افزود: مشارکت چهار کشور در این نشست محرمانه جای تعجب ندارد، زیرا آنها با تل آویو رابطه دارند، اما مشارکت فرمانده ارتش عربستان شوکه کننده است، زیرا این کشور هنوز به طور رسمی روابط خود را با تل آویو عادی نکرده است.
عطوان ادامه داد: این مشارکت نوعی تایید غیرمستقیم گزارش های آمریکایی و اسرائیلی در این روزها و نتیجه سفرهای فشرده مسئولان آمریکایی از جمله «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا به ریاض و بحث توافق عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در چارچوب توافق سعودی-آمریکایی است.
این تحلیلگر اضافه کرد: سئوال مطرح، برگزاری این نشست در مقطع کنونی، اهداف مورد نظر آن و نقشی است که به ارتشهای عربی با هم یا جداگانه واگذار شده است.
وی نوشت: در وهله نخست، مشارکت ژنرال هالیوی در این نشست و در این سطح نظامی و دوش به دوش همتایان خود در کشورهای عربی، تلاشی بر روند عادی سازی و تسریع آن با وجود نسل کشی در غزه است.
در وهله دوم، حضور فرمانده ارتش مصر در این نشست و پس از اشغال محور صلاح الدین و گذرگاه رفح در جنوب نوار غزه از سوی ارتش رژیم صهیونیستی و همنشینی با ژنرال هالیوی مهندس این اشغالگری و همچنین اقدام نقض کننده توافق های سازش «کمپ دیوید» و «اسلو» از سوی تل آویو، این شائبه را ایجاد میکند که این اشغالگری با توافق از پیش تعیین شده طرف مصری و اسرائیلی بوده و این نشست تاکیدی بر آن است.
در وهله سوم، با توجه به اخبار درز پیدا کرده از این نشست، به ویژه بحث دفاع هوایی مشترک و همکاری در زمینه پهپادی و حملات موشکی می توان گفت که چه بسا هدف از آن هماهنگی مشترک برای تلاش جهت مقابله با رسیدن موشکها به عمق سرزمین های اشغالی با همه راه ها و ابزار است.
در وهله چهارم، کاملا روشن است که آمریکا و ژنرال کوریلا فرمانده سنتکام به دنبال تثبیت و تعمیق سابقه خطرناک مشارکت کشورهای عربی و در راس آنها پدافند هوایی اردن در مقابله با موشکها و پهپادهای محور مقاومت است. این پنج کشور عربی در کنار پایگاه های آمریکایی، انگلیسی و فرانسوی، دیوار مسدود کننده ای در حمایت از رژیم اشغالگر تشکیل خواهند داد.
پنجم، تشکیل ناتوی عربی-آمریکایی و اسرائیلی مشترک برای مقابله با محور مقاومت. این نشست با هدف آمادگی برای گسترش جبهه های احتمالی و قریب الوقوعی است که جرقه های آن از جنوب لبنان زده میشود. این پنج کشور تحمل موفقیت نیروهای ارتش یمن و حملات آن را ندارند که دریاهای عرب و سرخ را بسته و در آستانه بستن دریای مدیترانه و اقیانوس هند بر روی کشتی های اسرائیلی و تهدیدکننده ناوگان دریایی آمریکا در منطقه است. شاید انتخاب بحرین به عنوان پایگاه ناوگان آمریکایی برای برگزاری این نشست تصادفی نبوده است.
ششم، برگزاری این نشست در سطح نظامی عالی رتبه نمایانگر این است که دولتهای عربی شرکت کننده در آن، هیچ اهتمامی به خشم افکار عمومی در قبال کشتار غزه در وهله اول ندارند و در وهله دوم به طور کامل به دیکته های آمریکا و اسرائیل تن داده اند.
عطوان اضافه کرد: مقاومت در غزه، جنوب لبنان، یمن و عراق نقشه جدید منطقه را ترسیم خواهد کرد و اسرائیلی که این رژیم ها به حمایت آن دلبسته اند، شکست خورده و این شکست سرآغازی بر پایان نفوذ آمریکا در خاورمیانه است.
سردبیر روزنامه رای الیوم نوشت: گواه این مدعا نیز مقاومت هشت ماهه، به آتش کشیده شدن شمال فلسطین اشغالی با موشکهای حزب الله و موشکباران شهرک های اسرائیلی در آن، تقویت هماهنگی یمنی- عراقی در میادین نبرد است. سامانه های گنبد آهنین، فلاخن داوود، تانکهای مرکاوا و ارتش شکست ناپذیری که نظامیانش به منظور فرار از جنگ در غزه به خودکشی روی آورده اند، کجا هستند؟ فرماندهان ارتش ۵ کشور عربی که در این نشست توطئه، از ترس آمریکا و در راستای تن دادن به دیکته های واشنگتن مشارکت کردند، کشورهای خود را به سمت یک آینده رعب آور سوق می دهند. این شورای جنگ ۶ جانبه است.