به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، رؤسای دانشگاههای علامه طباطبائی، شهید بهشتی، صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، تربیت مدرس و صنعتی امیرکبیر در نامهای به نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، افزودهاند: اهتمام برای داوطلبی پذیرش ریاست جمهوری اسلامی کشور بزرگ ایران و خود را در معرض رای مردم قرار دادن حاکی از روحیه مسئولیتپذیری و علاقهمندی شما به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران که ثمره خون هزاران شهید و مجاهدتها و تلاش امامان انقلاب و حضور مستمر و عاشقانه آحاد مردم ایران در صحنههای مختلف بوده است، پیام انسانیت، عدالت، رستگاری و بازگشت به ارزشهای انسانی و دینی را برای جهانیان به ارمغان آورد. فراگیر شدن طنین الله اکبر و مقاومت در مقابل خواست و اراده قدرتهای بزرگ در سراسر عالم، امید آفرین و گویای آیندهای روشن برای بشریت است.
در ادامه این نامه آمده است: رئیس جمهور کشور بزرگ ایران تنها مدیریت یک بخش جغرافیایی از دنیا به نام ایران را بر عهده ندارد؛ بلکه با درک عمیق از عظمت انقلاب اسلامی و پیام رهاییبخشی که در راستای بعثت انبیاء برای هدایت انسانها و برداشتن غل و زنجیر از پای انسانها در مسیر عبودیت و برای تعالی و کمال بشریت است، تدابیر عالمانهای را با جلب مشارکت مردم در تمام صحنهها اتخاذ میکند تا بتواند پاسخگوی مسئولیت بزرگ خود باشد. از میان تمام موضوعات و مسائلی که در حال حاضر در مقابل داوطلبان محترم ریاست جمهوری قرار دارد؛ توجه به بخش آموزش عالی و سرمایههای انسانی مولد، میتواند تسهیلگر در فهم موضوعات و حل مسائل و حرکت در افقهای بلند و آرمانهای ملت قهرمان ایران باشد. بنابراین به برخی از مهمترین موضوعات و مسائل آموزش عالی اشاره میشود.
تاکید بر نهادینهسازی ارتباط حکمرانی با علم نافع
۱. با درود به روح بلند شهید آیتالله رئیسی، رئیس جمهور انقلابی، مردمی، مخلص، پرتلاش و شاخص، از توجه ویژه ایشان به دانشگاهها، اهتمام به استفاده از ظرفیت دانشگاهها و توصیههای مکرر ایشان به اعضای هیات دولت برای ارتباط با دانشگاهها و تاکید بر اینکه دانشگاهها اتاق فکر دولت هستند، حضور مکرر در جمع دانشگاهیان، حساسیت نسیت به اعتبارات دانشگاهها و جدیت در امر مسکن دانشگاهیان و حمایت مستمر ایشان از برنامههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سپاسگزاری کنیم.
۲. سرمایههای انسانی هر ملت اصلیترین سرمایه و قدرت آفرینترین عنصر حیات اجتماعی هستند. ارزش و قیمت هر یک از آحاد مردم که واحدی از سرمایه انسانی هستند؛ گران قیمتترین عنصر از لحاظ مادی و معنوی است و آنگاه که آحادی از مردم پرورش پیدا میکند و با کسب فضیلت و دانش، استعدادهای خود را بروز میدهد، همچنان قیمتیتر میشود و ارزش و قیمت بیمانندی پیدا میکند. در کشور ما دانشگاهها، اصلیترین محل تجمع سرمایههای انسانی رشدیافته و در کسوت استادی یا دانشجویی مشغول فعالیت هستند.
بیتوجهی یا کمتوجهی به جایگاه و اهمیت فعالیت آنها در کشور به نحوی که باعث شود برخی از آنها مجبور به مهاجرت به سایر کشورها شوند به معنای محرومیت ملت ما از ظرفیت و توان و استعداد یک انسان رشدیافته است. خسارتی که ابعاد آن بسیار گسترده و جبران ناپذیر است.
نگهداشت سرمایههای انسانی و نخبگان در کشور یک ضرورت اجتنابناپذیر است. نخبگان موتور محرکی برای همافزایی نیروی انسانی در دولت، صنعت، نوآوری، فناوری و تولید ثروت هستند. تربیت و نگهداشت نخبگان، نیازمند سکوی مناسب رقابتی در سطح بینالمللی است. بخشی از نخبگان ما دانشگاههای کشور را سکوی مناسب و مورد نیاز برای بروز استعداد و توان خود نمیدانند و عزم مهاجرت را در سر میپرورانند. توجه و برنامهریزی برای حفظ این سرمایههای بزرگ که میتوانند با اندیشههای والا، دانش تخصصی، کارآفرینی و تدابیر عالمانه ضامن پیشرفت و تعالی کشور باشند باید فراتر از شعار، در قالب برنامههای عینی که کاندیدای محترم ارائه میکند تجلی پیدا کند.
۳. قهرمان، زمین بازی در شأن خود میخواهد. قهرمانان علمی برای توسعه دانش خود و بروز بروندادهای علمی خود، محیط بهروز و رقابتی، شامل تجهیزات، تیم مستعد، دسترسی به منابع علمی، مواجهه با مساله، آزمایشگاه، مبادله محقق و درک و دیده شدن میخواهند. وضع کنونی دانشگاههای ما به رغم همه موفقیتها و پیشرفتها در علوم بهویژه علوم راهبردی و نوظهور، با مطلوب قهرمانان ما فاصله دارد.
۴. هرچند در مقطعی از زمان سیاست گسترش کمّی در آموزش عالی انجام شده است؛ امروز آموزش عالی کشور به قله نیاز دارد. اکنون ما تعدادی دانشگاه مطرح در تراز ملی و بینالمللی داریم. لیکن با توجه به نظامهای رتبهبندی جهانی که تنها معیار دیدهشدن در انظار جهانیان و ایرانیان است رتبههای دانشگاههای برتر ما با رتبههای دانشگاههای برتر جهان فاصله زیادی دارند. قرار گرفتن دانشگاههای برتر ما در فهرست انتخاب دانشگاههای محل تحصیل برترین استعدادهای ایران، منطقه و جهان مستلزم قلهسازی و دیدهشدن در سطح جهانی به عنوان قله است. قله باید در دامنههای موجود ساخته شود و بلندتر باشد تا دیده شود. تعداد قلهها را باید محدودتر کرد تا ارتفاع بیشتری برای قله متصور باشد.
۵. ارتقای سطح علمی در دانشگاهها نیازمند توجه ویژه به جایگاه استادان و دانشجویان، فراهم کردن امکانات مناسب آموزشی و پژوهشی در دانشگاهها مانند تجهیز آزمایشگاهها و کارگاهها، بها دادن به استقلال دانشگاهها، رفع محدودیتهای حقوقی و قانونی از تصمیمات هیاتهای امنای دانشگاهها، الزامهای قانونی برای تعامل و استفاده سازمانیافته دستگاههای اجرایی از ظرفیتهای علمی دانشگاهها، فراهم کردن امکان ارتباط و تعامل گسترده دانشگاهها با مراکز علمی و تحقیقاتی بینالمللی و تسهیل رفت و آمدهای علمی در سطح بینالمللی، حمایت مالی ویژه از فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاهها و از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و عملیاتی کردن حضور تماموقت آنها در دانشگاه و غیره نیازمند ارائه برنامهای دقیق و اجرایی و مبتنی بر اسناد بالادستی است.
۶. چالشهای حکمرانی و لزوم فهم دقیق فرصتها و تهدیدها، شناسایی نقاط قوت و ضعف، ترویج فرهنگ غربی با کمک رسانهها، اراده قدرتهای سیاسی در تغییر نظام ارزشی مردم و گسترش فرهنگ بی بندوباری و لذتطلبی، بنا کردن علوم انسانی بر مبانی فلسفی مادی، اومانیستی (انسانگرایی)، مدرنیم و پست مدرنیسم، جهتدهی به تحولات اجتماعی با دخالتهای گسترده آشکار و پنهان در جهت منافع قدرتهای بزرگ، تضعیف نظام خانواده، مقابله مستمر با ارزشهای برآمده از نظام سیاسی انقلاب اسلامی و غیره، نیازمند نهادینهسازی ارتباط حکمرانی با علم آنهم علم نافع، شناخت اقتضائات جدید در پرتو پیشرفتهای علم و فناوری، استفاده به موقع از فرصتها و باز تعریف مستمر روشهاست که کلا این موارد، اموری تخصصی و نیازمند ارتباط نزدیک و تنگاتنگ دانشگاهها و حاکمیت است.
به گزارش ایرنا، چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به دلیل سقوط بالگرد حامل شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی و همرانشان در حین بازگشت از بازدید سد قیز قلعه سی یکشنبه (31 اردیبهشت)، یک سال زودتر از موعد و در هشتم تیرماه برگزار میشود. در این دوره از انتخابات ۸۰ داوطلب ثبت نام کرده بودند که از بین آنها، مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، علیرضا زاکانی، سعید جلیلی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی و محمدباقر قالیباف تایید شدند.
تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری هم از ۲۱ خرداد گذشته آغاز شد و تا هفتم تیرماه ادامه دارد، در نهایت هشتم تیرماه انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری برگزار و نهمین رئیس جمهور با رأی مستقیم مردم برگزیده میشود.