تهران- ایرنا- «مسعود پزشکیان» نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه ایران گرفتار تفرقه و نفاق شده است، تاکید کرد: باید اختلافات را کنار گذاشته و گفت وگو کنیم، چراکه تعرض به سلیقه‌ها جز تخریب فایده‌ای ندارد.

به گزارش خبرنگار احزاب ایرنا، نشست انتخاباتی مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری ظهر امروز یکشنبه - ۲۷ خرداد - به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی در تالار شهید چمران دانشکده فنی این دانشگاه آغاز شد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در این نشست پس از تشریح برنامه‌های خود، به پرسش دانشجویان پاسخ می‌دهد.

پزشکیان در این نشست اظهار داشت: عامل اصلی همه گرفتاری ها این است که یک جناح تصور کند خودش حق و بقیه ناحق هستند. باید بپذیریم که حق مال همه مردم و قومیت ها و سلیقه هاست. تعرض به سلیقه‌ها جز تخریب فایده ای ندارد.

وی با اشاره به اینکه ایران گرفتار تفرقه و نفاق شده است. باید اختلافات را کنار بگذاریم و گفت وگو کنیم، اضافه کرد: اینکه بگوییم من سنگ را عبادت می کنم. تو چرا بی احترامی می کنی؟ دنیایی نیست که با هم دعوا کنیم. با دستور اتفاقی نمی‌افتد.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآورشد: حضرت علی(ع) به مالک اشتر می گوید نگو من امیرم. نگو من دستور می دهم و بقیه اطاعت می کنند. بنابراین آمرانه با مردم صحبت نکنیم. با امر و نهی نمی شود. با منطق بگوییم. اخراج کردن و پرونده درست کردن در دانشگاه جایی از اعراب ندارد.

پزشکیان ادامه داد: من در ماجرای دانشگاه شریف در مجلس گفتم مگر دانشجو را می زنند؟ ولی وقتی نقد می کنیم نباید توهین کنیم. نباید به کسانی توهین کنیم که یک عده را مقابل خودمان قرار دهیم.

با اخراج و پرونده‌سازی مشکل حل نمی‌شود

وی بیان داشت: توهین دعوا به وجود می آورد. باید اختلافات را حل و تحمل خودمان را بیشتر کنیم. کسی را به فکر اندیشه در دانشگاه مارک دار نکنیم. اگر جوابی نداریم با اخراج و پرونده سازی مشکل حل نمی‌شود.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اگر کسی مستندات و شواهد علمی آورد چرا من نپذیرم؟، گفت: نمی شود در این کشور به توسعه فکر کنیم و با دنیا ارتباط منطقی نداشته باشیم. نمی توانیم به دیگران چنگ و دندان نشان دهیم. باید با دنیا تعامل و مدارا کنیم.

خدا وکیلی ما آزادی را به کجا رساندیم؟

پزشکیان یادآورشد: من قرار نیست با کسی دعوا کنم. ما همه عیب داریم. ولی مزیت هایی هم داریم. بیایید خوبی‌های هم را ببینیم. هر کسی بهتر است باید انتخاب شود. نه کسی که از جناح من است. سرود ملی ما می گوید آزادی. خدا وکیلی ما آزادی را به کجا رساندیم؟

وی تاکید کرد: آزادی این نیست که فقط من حرف بزنم و پست ها را بگیرم. باید بر اساس شایستگی باشد.

در ادامه این نشست دانشجویان نیز با بیان این مطلب که مدیران دانشگاه از سوی امنیتی ها انتخاب می‌شوند، چند سوال خطاب به پزشکیان مطرح کردند از جمله اینکه آیا رئیس جمهور توانایی ساماندهی دارد؟ آبان خونین ۹۸ از ذهن جامعه ایران پاک نشده است. نسبت خود را با این وقایع مشخص کنید؟ نظر شما درباره حجاب اجباری و برخورد خشونت آمیز با زنان چیست؟ نسبت شما با جنبش زن، زندگی، آزادی چیست؟

پزشکیان نیز در پاسخ به این پرسش ها توضیح داد: من تنها کسی هستم که صریح صحبت می کنم. حق و حقوق همه باید حفظ شود.

باید منت دانشمند را بکشیم هر چند همفکر ما نباشد

وی با بیان اینکه سه قوه هر کدام اختیاراتی دارند، خاطرنشان کرد: من آیین نامه انضباطی و نوع برخورد با دانشجویان و اساتید را عوض می کنم. کسی که دانشمند است به خاطر تفکرش نباید با او برخورد شود. باید منتش را بکشیم.

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این نکته که ممکن است خیلی از جراحان قلب عقیده من را نداشته باشند ولی من دست آنها را می‌بوسم، گفت: من رئیس دانشگاه بودم. فهمیدم یک عده در خوابگاه کمد دانشجویان را کنترل و بررسی کردند. همه آنها را عوض کردم. شما دانشجویان احترام افراد را نگه دارید و توهین نکنید.

مفهوم آزادی را لگدمال نکنیم

پزشکیان با تاکید بر اینکه بنده رهبری را قبول دارم. به رهبری توهین نکنید. چون من به او اعتقاد دارم، یادآورشد: من حق ندارم به شما توهین کنم. نمی‌شود به هر کسی که دلمان خواست توهین کنیم. مفهوم آزادی را لگدمال نکنیم.

وی اضافه کرد: آمریکایی‌ها در یک مسابقه والیبال به ماه مبارک رمضان احترام گذاشتند. دانشگاه جای منطق است.

سوال دیگر دانشجویان از پزشکیان این بود که آیا قوه مجریه توان حفظ استقلال و اداره کشور را دارد؟ آیا زندانیان را آزاد می‌کنید؟ حسن روحانی از حصر اختر گفت و منزوی شد.

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه قوا مستقل هستند و اکنون برخی افراد که در شستا و شرکت‌های تامین اجتماعی که تجارت می کنند، حساب پس نمی دهند، اظهار داشت: خودشان دولت در دولت هستند. به قوای امنیتی ربطی ندارد. من اجازه نمی‌دهم آنجا دخالت کنند. هیات مدیره‌ای از اقوام درست کرده‌اند. یک بنگاه خصوصی روز به روز ضرر می‌دهد.

پزشکیان به این مطلب هم اشاره کرد که اصلاح ساختار اداری ربطی به ارگان‌های دیگری ندارد. من به مذهبی بودن آدم ها کاری ندارم. به عملکرد کار دارم.

وی افزود: زندان جزو مسئولیت‌های من نیست. با یک قوه دیگر است. من اختیار این کار را ندارم. چرا از من سوال می‌کنید؟ آنهایی که شعار دادند اختیار نداشتند. من به شما خیانت نخواهم کرد.

سوال: کابینه احتمالی را معرفی کنید

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه خدا وکیلی من نمی‌دانستم اینجا این‌قدر استقبال از من خواهند کرد، گفت: برای وزرا باید با همه جناح‌ها مشورت کنیم‌. شایسته تر را باید بیاوریم. کسی که در سه دقیقه درباره فساد راه حل می‌دهد، دروغ می‌گوید.

پزشکیان ادامه داد: فساد را می‌توانیم در عرض ۵ ماه جلویش را بگیریم. جلوی رانت، قاچاق و فرار مالیات را می‌توانیم بگیریم. قانون داریم ولی اجرا نمی‌شود. کد ملی و کد پستی و کد زمین مشخص است اما در این مملکت ۱۰ هزار میلیارد تومان گم می‌شود. وقتی سیستم وجود داشته باشد من نمی‌توانم به حساب عمه و خاله ام پول واریز کنم. چرا به اسم یک پیرزن پورشه وارد کرده‌اند؟

جامعه‌ای که اعتراض نکند، مرده است

یکی از دانشجویان حاضر در این نشست نیز با اشاره به اینکه دانشگاه خانه امن نیست به مکانی امنیتی تبدیل شده است. خفقان به نهایت خود رسیده است و برای هر نقدی احضار می‌شویم. قطعی یک هفته ای اینترنت در آبان ۹۸ را فراموش نکرده ایم، خطاب به پزشکیان این سوال را مطرح کرد که بهتر نیست با خارج شدن از این بازی تکراری به توهم دموکراسی دامن نزدید؟ بهتر نیست حاکمیت بار دیگر به انتصاب برسد؟

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هم در پاسخ به مطلب این دانشجو گفت: اگر اصلاحات را می خواهید انجام ندهید باید انقلاب کنید. اگر راهتان این است حرفی نداریم.در کتاب راه باریک آزادی می گوید حاکمیت نیاز به یک جامعه قدرتمند دارد تا حاکمیت به سمت استبداد نرود. اعتراض حق دانشگاه است. جامعه‌ای که اعتراض نکند مرده است. اعتراض با اغتشاش فرق دارد. آن طرف یک عده می‌خواهند مملکت ما را به هم بریزند.

پزشکیان ادامه داد: اگر کنار بایستید همین روزنه را هم از دست می‌دهید. خودتان اجازه می‌دهید آنها که شما را محدود کرده‌اند، به قدرت برسند.

به خاطر پست مردم را رها نمی‌کنم

وی خاطرنشان کرد: من اجیر کسی نیستم. همیشه طرف مردم بودم و نه طرف قدرتمندان. به خاطر پست مردم را رها نمی کنم. حق با مردم است و ما باید مشکل مردم را حل کنیم. نباید قلدری کنیم و حکومت دیکتاتوری را حاکم کنیم.

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: من زمانی که مسئول گزینش بودم یک نفر را اخراج و توبیخ نکردم. خیلی از اساتید را اخراج کردند. کمیته از خانه یک استاد مشروبات الکلی پیدا کرد. من گفتم به شما چه ربطی دارد؟ آن استاد را از زندان آزاد کردند. به کسی چه ربطی دارد من در خانه چه کار می‌کنم؟

پزشکیان با تاکید بر اینکه اگر به قدرت برسم با این روش در حد توان زندگی می‌کنم، خطاب به دانشجویان گفت: اگر در صحنه باشید و مطالبه گر باشید من با قدرت می‌توانم جلو بروم.

مساله حجاب با یک دستور و یک شعار حل نمی‌شود

وی ادامه داد: درباره حجاب در مجلس گفتم این روش امکان ندارد به نتیجه برسد. ما کاری می‌کنیم که زنان و دختران نسبت به باورهای ما متنفر می‌شوند و این فاجعه است.

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: من تا جایی که اختیار دارم جلوی این کارها را خواهم گرفت. ما در یک چهارچوب پیچیده اجتماعی زندگی می‌کنیم. با یک دستور مشکل حل نمی‌شود. با شعار دادن حل نمی‌شود.

اگر قدر استاد را ندانیم، فرار مغزها اتفاق می‌افتد

پزشکیان در در ادامه در پاسخ به سوالی درباره مهاجرت پزشکان گفت: قرار نیست به یک پزشک ۲۰ میلیون تومان پول بدهند. با این پول‌ها نمی‌شود زندگی کرد. یک دانشجو را در تبریز رئیس استاد کرده‌اند. اگر قدر اساتید را ندانیم فرار مغزها اتفاق می‌افتد. من رئیس بودم ولی جلوتر از او وارد اتاق نمی‌شدم.

وی یادآورشد: اگر آن استادی که می‌گویند آمریکایی است نبود من جراح نمی‌شدم. من به استادم بی‌احترامی نمی‌کنم. برای ماندن استعدادها باید جایگاه و احترام آنها را حفظ کنیم. حق نداریم به نخبگان بی‌احترامی کنیم.

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که ما داغدار جنبش سبز ، آبان، دی و زن زندگی آزادی هستیم. آیا برای گرم کردن تنور انتخابات آمدید؟ ، گفت: اعتراض حق دانشجو و کارمند است. من وزیر بودم. از همه معترضان معذرت خواهی کردم. حق با آنها بود. حراست داشت با آنها برخورد می‌کرد.

پزشکیان اضافه کرد: ما موظفیم جواب مردم را بدهیم. اگر حق با آنها نیست باید توجیه‌شان کنیم و دلیلش را بگوییم.

به گزارش ایرنا، «سعید جلیلی»، «سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی»، «محمد باقر قالیباف»، «علیرضا زاکانی»، «مصطفی پورمحمدی» و «مسعود پزشکیان» داوطلبان تایید صلاحیت شده چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هستند.

چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری ایران برای انتخاب نهمین رئیس‌جمهور جمعه هشتم تیر ۱۴۰۳ در سراسر کشور و سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها برگزار می‌شود.

برچسب‌ها