به گزارش خبرنگار ایرنا، پاسخ به نیاز مخاطب، ایجاد شور و نشاط هنری و توجه به برنامههای تربیتی رده سنی کودک و نوجوان و همچنین ایجاد جریانسازی فکری در بین نوجوانان از ویژگیهای بارز طرح اوقات فراغت در مساجد است که سرپرست ستادهماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد هرمزگان جهت بهرهگیری بهتر از ظرفیتهای فرهنگی آموزشی در اجرای این طرح به رایزنی با مدیران فرهنگی استان پرداخته است.
اسلام خواجهیی روز یکشنبه در دیدارهایی جداگانه با مدیران فرهنگی هرمزگان (کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، جهاددانشگاهی، قرآن و عترت دانش آموزی و اوقاف و امور خیریه) ضمن تشریح عملکرد کانونهای مساجد در فصل تابستان، از آنان خواستار همراهی با این مجموعه در اجرای طرح «مسجد، کانون نشاط» شد.
وی بیان کرد: به دنبال تعطیلی مدارس و دانشگاهها و همچنین آغاز فصل تابستان، طرح غنیسازی اوقات فراغت ویژه پسران و دختران دررده های سنی کودک، جوان و نوجوان و در قالب های فرهنگی، هنری، آموزشی، اعتقادی، بصیرتی، مشاوره ای، اردویی و ورزشی در کانونهای فرهنگی هنری مساجد شهری و روستایی این استان اجرا میشود.
وی در این نشستها همچنین بر اجرای طرح تابستانه اوقات فراغت «مسجد، کانون نشاط» و همچنین بیان فلسفه شکلگیری کانونها، خروجی فعالیتهای انجام شده بیش از سه دهه در سطح کانونها و ضرورت اهتمام ویژه به مقوله فرهنگ در این برهه حساس و همچنین فراهم شدن زمینه بهرهمندی کانونها از ظرفیتهای دستگاهها و نهادهای فرهنگی آموزشی برای جذب حداکثری نوجوانان و جوانان و واکسینه کردن آنها در برابر آسیبهای اجتماعی تاکید کرد.
احمد زاهری رییس جهاد دانشگاهی هرمزگان گفت: این مجموعه در زمینه اعزام اساتید به کانونهای مجری طرح تابستانه برای برگزای دورههای آموزشی صنایع دستی، خبرنگاری، ساخت انیمیشن، ICDL، مشاوره و فرزندآوری و اعطای مدارک معتبر پایان دوره به شرکت کنندگان و معرفی آنها به بانکهای عامل جهت دریافت تسهیلات و همچنین اعزام ۳۰ نخبه مسجدی به اردوی راهیان پیشرفت به مرکز تحقیقات جهاد دانشگاهی استان البرز با ستاد هماهنگی کانون های مساجد هرمزگان همکاری میکند.
پروین پشتکوهی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان نیز آمادگی مجموعه تحت مدیریت خود را برای در اختیار گذاشتن ظرفیتهای کانون پرورش فکری در زمینه اجرای طرح اوقات فراغت کانونها، برگزاری دوره آموزشی ویژه مربیان طرح تابستانه کانونها و همچنین اجرای طرح یار مهربان با هدف ترویج کتابخوانی بین اعضای کانونهای مساجد را اعلام کرد.
حجت الاسلام ابراهیم محمد حسینی رییس اداره قرآن، عترت و نماز اداره آموزش و پرورش هرمزگان نیز در دیدار با سرپرست ستاد هماهنگی کانونهای مساجد استان از ۱۰ دارالقرآن، وجود ۱۷ کانون فرهنگی هنری در شهرستانهای مختلف استان و همچنین فضای آموزشی مدارس به عنوان یکی از ظرفیتهای این مجموعه نام برد و گفت: کانونهای مساجد میتوانند از این ظرفیتها برای برگزاری کلاسهای آموزشی و اکران فیلم استفاده کنند.
محمدعلی پویه رییس اداره اوقاف و امور خیریه بندرعباس نیز اظهار کرد: این مجموعه آمادگی دارد تا ظرفیتهای فضای آموزشی بقاع متبرکه و امامزادهها را برای اجرای طرح تابستانه «مسجد، کانون نشاط» در اختیار کانونهای فرهنگی هنری مساجد قرار دهد.
شاید در ابتدای انقلاب از ظرفیت مساجد به خوبی استفاده میشد ولی امروز به دلیل توسعه سایر فضاهای فرهنگی از این ظرفیت کمتر استفاده میشود که لازم است مساجد به عنوان کانون اصلی زندگی و فعالیتهای فرهنگی و هنری بیش از پیش به خانوادهها معرفی شود و معطوف به فصل تابستان و ایام اوقات فراغت نوجوانان نباشد.
یکهزار و ۶۳ کانون فرهنگی هنری با بیش از ۱۴۳ هزار نفر عضو در مساجد استان هرمزگان فعالیت میکنند که بیش از ۷۵ درصد از آنها در مناطق روستایی قرار دارند.